Hondenverhalen voor en… door jou!

Deel je hondenverhaal met ons

Vertel je verhaal en/of reageer op dat van anderen.

Elke rubriek hieronder werkt als een soort mini-forum, waar je je verhaal kwijt kunt, foto's kunt uploaden, filmpjes kunt toevoegen (copy & paste de 'embed' code van YouTube) en waar je natuurlijk ook kunt reageren op de verhalen van anderen, want dat is misschien nog wel het leukste.

Uitverkoren bijdragen van onze lezers

Onderstaande hondenbaasjes hebben een zak Cavom hondenvoer gewonnen vanwege hun bijdragen aan de mini-forums en hun actieve houding bij het beantwoorden van vragen van andere websitebezoekers.

Lydia

Lydia schrijft graag over haar tweevoeters Joris en Velvet en elk verhaal is steeds weer enorm hilarisch. Ze heeft al heel wat inzendingen op haar naam staan.

Oona

Oona is nog niet zo lang in het bezit van een hond, maar deelt de belevenissen uit haar nieuwe leven graag met iedereen die het wil zien en lezen.

Waar komen hondenverhalen vandaan?

Wanneer je voor het eerst een hond hebt merk je het al snel… overal zijn hondenverhalen. Vroeger kon ik incognito door mijn buurt wandelen, maar sinds ik met Kensho loop is het duidelijk: daar loopt een hondenliefhebber.

Heb je een hond?

Dan heb je een verhaal of anders wel een leuke anekdote of tip.

Een hond werkt als 'icebreaker' en een praatje is snel gemaakt. De hondlozen vragen: 'Wat een mooie hond; wat is dat voor ras?' en de hondenbaasjes… die vertellen hun hondenverhalen.

Akita met 2 Saarloos Wolfshonden in het Panbos in Utrecht Hè, droom ik nu?
Zie ik een vos met 2 wolven spelen?

De verhalen gaan bijvoorbeeld over de gezondheid van hun hond, de ervaring met de dierenarts van op de hoek (en die van het dorp verderop), welk merk hondenvoer ze geven en waarom ze zijn overgestapt, tips over mooie wandelroutes en uitlaatgebieden (en ook waar je juist niet moet komen), hoe het gaat op de hondentraining of wat ie nu weer heeft gedaan toen ze even weg waren, maar vaak ook gewoon kijken we hoe onze beider honden elkaar besnuffelen, met elkaar stoeien of soms juist besluiten "nee, toch geen zin".

Heb jij vandaag iets geks meegemaakt met je hond? Ben je verontwaardigd over iets of heb je iets meegemaakt dat je aan het denken zet? Heb je een tip voor andere hondenliefhebbers? Maar misschien heb je helemaal geen hond maar wil je een vraag stellen die hondenliefhebbers kunnen beantwoorden... dat kan hier ook! Kies het meest passende onderwerp uit en vertel je verhaal, stel je vraag (let op dat je voldoende achtergrondinformatie meegeeft) of reageer op de verhalen en vragen van anderen door op de 'comments' te klikken. Zo kun je ook de bijdragen van anderen waarderen (bijvoorbeeld in de rubriek 'Onze Hond').

Kies een rubriek voor JOUW hondenverhaal en laat foto's zien »

Wil je iets achterlaten in Kensho's Gastenboek?

Wat sommigen van jullie wel zullen weten is dat Kensho's internetavontuur is begonnen op www.lilama.nl. Velen hebben hem daar zien opgroeien van klein pupje tot Kensho de Knuffelbare Wolf (zijn USP).

In plaats van het oude gastenboek op lilama.nl gaan we nu dit formulier gebruiken voor de algemene berichtjes die je niet kwijt kunt in 1 van bovengenoemde mini-forums.

Mocht je een passend mini-forum over het hoofd gezien hebben, dan kan Kensho je bijdrage daarnaartoe verhuizen (och, hij heeft zo ontzettend veel geleerd... hij is natuurlijk ook al 5).

Lees wat anderen aan Kensho hebben vertelt

lik hieronder om de bijdragen van andere bezoekers te lezen... Je kunt ook op elkaars reacties reageren.

Vragen over de Japanse Akita 
Hallo Allemaal. Ik ben mij al een tijd aan het inlezen over de Japanse Akita. Ik heb meerdere honden en honden cursussen gehad. Ben dus geen beginner …

Langharige American Akita pup gezocht 
hallo allemaal, Wij zijn op zoek naar langhaar American Akita pup teefje. Langs deze weg zoek ik dan ook iemand die binnenkort een nestje verwacht …

Een aparte baan voor een kleine werkhond 
Mijn hondje Joris is met zijn 4,5 kilo maar een klein ding. Toch is hij een onvermoeibare werkhond, die een zelfopgelegd takenpakket tot in de puntjes …

Hondenrelaties zijn ook ingewikkeld! 
Dat relaties tussen mensen behoorlijk ingewikkeld in elkaar kunnen zitten, weet iedereen. Veelal uit eigen ervaring, en zeker ook uit talloze films en …

Onze 3 akita's (Inu 8,5 jaar, Kita 8 jaar & Ryu 4 jaar) 
We hebben in totaal 8 honden, waarvan 3 Akita's, 2 Japanse Akita teefjes en 1 Amerikaanse Akita reu. Zoals in de film Hachiko zijn het hele trouwe vrienden …

Loopse teven zijn eng!!! Nog geen waarderingscore bekend
Mijn 2 kleine reutjes zijn doorgaans gek op teefjes. Behalve als ze loops zijn! Dat vinden ze maar helemaal niks. Opdringerige vrouwen, die ongevraagd …

Kai,ons hondje die ons wat leert! Nog geen waarderingscore bekend
Hai, wij hebben altijd een beetje grotere honden gehad Labrador en een Friese Stabij. Deze lieve beesten, waren makkelijk in de opvoeding en luisterden …

tessa Nog geen waarderingscore bekend
ze is heel lief en het is een half labrador

hallo kensho... En baasje;-) Nog geen waarderingscore bekend
Wat leuk!!! Wat een ontzettend leuke site met veel informatie en veel foto's om te zien! Wij zijn ook op zoek naar zo'n knuffelbeer en heb in ieder …

Click here to write your own.

Eén opmerking nog en ik heb het hier net met Kensho over gehad. Dit is vanaf nu echt ZIJN gastenboek, dus hij moet het zelf bijhouden… net als zijn Hyves. Ik doe al genoeg. Ben er ook net achter hoe hij zijn Carnibest vlees het liefste heeft: au-bain-marie "anders lust ie het nie" (hoezo verwend?). En als ik aan het werk ben, ligt ie altijd te dutten als een gouden schaduw. Maar nu mag hij ook zijn bijdrage leveren: Van "Kensho de Knuffelbare Wolf" naar Kensho als sociale hulphond.

Kensho is nu dan wel aan het werk met zijn eigen Hyves en zijn gastenboek, maar de maatschappij vind dat nog een beetje raar. Niet dat een hond werkt, maar dat Hyves zijn werk is (kijk naar naar het plaatje hieronder). Zo is hij dus braaf aan het werk en krijgt ie een melding “zo, ben jij aan het Hyven onder werktijd”. Nou, dat moest ik dan wel weer even uitleggen. Hij is goed op weg hoor, want hij is nu ook ingelijfd bij Amylion Internet Marketing als medewerker PR en debiteurenbeheer.

Kensho op Hyves gesnapt De 'reclame' die Kensho ineens op Hyves te zien kreeg.

Uit het "oude" Lilama gastenboek

Het jammere is… in de Lilama periode heb ik de vragen via e-mail beantwoord. Ze staan dus niet online en je kunt ook niet reageren op deze vragen. Komt goed: Heb je een vraag, stel hem hier!

Hoi Barbara, Wat is Kensho al groot geworden zeg, ook al weer 1 jaar. Leuk hem zo via je site te zien groeien en zijn belevenissen te volgen.

Hoi Barbara, Ik hoorde van Sandra Heeroma dat Bodai op de site van zijn neefje Kensho staat dus ben ik even komen kijken. Leuk hoor die foto's en hoe herkenbaar die foto's van het gat in de tuin. Nog gefeliciteerd met het behalen van de 2e plaats. Groetjes van Ingrid en een poot van Bodai aan Kensho

Wat heb ik enorm genoten van je website… pracht foto's, heerlijke verhalen, groetjes Pien

Hoi kensho, grote broer !!!!!
Gefeliciteerd met je tweede verjaardag, we zijn al weer twee jaar oud en hebben al een boel beleefd met onze baasjes. Jammer dat jij zo loopt te klooien met bloedarmoede en teken etc. Heb ik tot dusver geen last van gelukkig, zou dat door het Drentse landschap komen? Ik jaag nog steeds op muizen en mollen en gisteren hebben ze de aardappelen gerooid, kan ik eindelijk weer over het veld rennen en lekker aardappelen opzoeken en snuffelen. Hopelijk gaat het met jou snel weer goed en beheers je hormonen een beetje, ik ben net loops geweest en dat zag er ook niet uit; maar gaat weer over hoor!
Groetjes van je zusje Mitsu Me uit Nieuw-Buien.

Ik zag je opmerking staan over het niet opeten van snoepjes als je weg bent. Ik heb zelf ook een Akita, met precies hetzelfde gedrag. Het schijnt te maken te hebben met een lichte vorm van verlatingsangst. Zolang de baas niet aanwezig is voellen ze zich niet op hun gemak, en zullen ze dus ook niet graag eten. Aangezien een Akita een enorm sterk roedel gedrag heeft komt het daar vaker bij voor dan bij andere rassen wink (Kwam op je site via google… was aan het zoeken naar andere honden zoveel haaruitval als de onze ;-)

Hoi, ik ben Inka een teefje van een half jaartje.
En ben hier komen kijken, zodat mijn vrouwtje en baasje nog wat zouden kunnen leren over ons. En ik moet zeggen; dat deden ze ook. (moest wel even lachen, want ik hoorde niets anders dan: “Ja, wij hebben er dus echt wel een echte Akita.”) Wij (Ik Inka, Samco mijn broertje de beagle) danken je om de vele tips die onze baasjes nu rijker zijn. En we komen vast en zeker nog eens een kijkje bij je nemen!!!!
Nog een dikke poot, Inka

Hallo, Barbara ik heb de site weer bekeken en vond het leuk dat hij weer was bijgewerkt. Ik vind het leuk dat de foto's van Daigo er weer bij staan. Maar voor de rest blijft het mooi om ook Kensho te zien opgroeien. En dan de vergelijking te trekken. Rona het nieuwe Akita pupje doet het ook erg goed en samen hebben ze heel veel plezier. Toch wel erg leuk 2 Akita's. Volgend jaar weer samen wandelen???

Hoi Barbara, Leuk zijn de foto's van Kensho en Joy! We zullen ze snel weer een keer laten spelen, Joy vond het geweldig vandaag. Groetjes Bianca

Hallo daar was ik weer een keer. Heb toch weer hulp nodig met Akira. Ze is een tijdje heel erg ziek geweest en daarom zijn we iets losser geweest in de opvoeding. Het was zo dat ze heel erg achteruit ging en echt ieder hapje telde. Dus hebben we de regels een beetje opzij gezet en iedere dag gehoopt dat ze weer ging eten. Het resultaat is nu dat onze dame denkt te mogen grommen als de kat in de buurt komt en als wij dan in de buurt komen doet ze het ook tegen ons. We hebben al van alles geprobeerd zoals in de bench geven en haar afleiden en het dan weg halen en haar dan weer terug geven nadat ze lief is gaan zitten. Is er een goede oplossing voor dit probleem en zo ja wat is dat dan. Groetjes Sven, Monja en Akira (en alvast bedankt van de katten) .

Ik heb een Akita van pup af, nu is hij 9 jaar oud en merk dat hij behoorlijk verandert qua gedrag. Sinds 3 jaar ben ik verhuisd en heb daar een buurman die ook voor mijn hond zorgt als ik een avond weg moet of met vakantie ga enz… Voorheen kon ik alles van zijn mond terugpakken zonder verzet of gegrom, nu als ik bij de buurman ben en waag het te doen dan dreigt mijn hond te gaan bijten, laat duidelijk zijn tanden zien en gromt heftig naar me toe. Weet iemand een goede advies? Alvast bedankt, Groetjes, Thelly

Mooie foto's zeg van Kensho in winter-wonderland idd het past en past niet. Net alsof de zomer in de winter staat, vooral de eerste foto. Of dat Kensho per ongeluk in een toneeldecor staat en wil zeggen kijk mij nou. Groetjes T-Nell en Demi the Happy Labrador

Kan iemand mij vertellen waar je een Akita kunt kopen met stamboom. En hoe liggen de prijzen? Dankje wel, Nico.

Hoi wij gezin met twee kinderen hadden een Akita besteld dinsdagavond gekocht en woensdag helemaal klaar, dacht ik, tot ik ging twijfelen: “kan ik hem wel aan?” Het was een reutje en voor ons de eerste keer. Wat vind jij ervan en kan ik wel gewoon langs andere honden lopen en is een teef minder dominant ik weet niet wat ik moet doen en of ik zo'n hond aan kan. Ben wel verliefd op de Akita geworden. Groetjes uit Limburg van Chantal

Vraagje: in hoeverre kan (in jouw ervaring) een Akita goed omgaan met kinderen? Groetjes, Esther


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »