Interessante hondenweetjes

hondenpoot op hand - foto aangeleverd door JumboPet De hond hoort bij het gezin

De hond is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste huisdieren. Na de kat zijn het de dieren die de Nederlanders het liefst om zich heen hebben. Naar schatting zijn er in Nederland zo'n 2,2 miljoen honden. Niet zo gek ook, want honden zijn heel trouw en dankbaar. In de meeste gevallen worden ze zelfs als familie beschouwd!

Dat de hond dus een gewild huisdier is en door ons mensen vertroeteld wordt met speeltjes, een eigen mand en speciaal hondenvoer, dat weten we allemaal. Maar er zijn nog heel veel leuke weetjes over honden die je vast en zeker nog nooit had gehoord. Nieuwsgierig geworden? Lees dan maar mee!

 • Honden werden al ruim 17000 jaar geleden als huisdieren gehouden. Maar ze bestaan natuurlijk al veel langer. Van origine stammen ze af van de wolven en sinds die tijd zijn er veel verschillende rassen ontstaan.
 • Wereldwijd zijn er zijn nu ongeveer 350 hondenrassen bekend. De populairste rassen in Nederland zijn de Labrador Retriever, de Chihuahua en de Franse Bulldog.
 • Graag geven we onze trouwe viervoeters een leuke naam die bij goed bij ze past, liefst met niet teveel lettergrepen om het roepen en aansporen van de hond makkelijker te maken. In 2011 waren de 5 populairste hondennamen Luna, Max, Diesel, Bo en Lady
 • Ongeveer 70% van de hondenbezitters schrijft de naam van hun hond ook op vakantiekaarten. Dit bevestigt dus weer dat de hond vaak echt deel uit maakt van een familie!
 • Naast het feit dat honden vaak lief en trouw zijn, zijn het ook zeer bijzondere dieren dankzij een aantal opmerkelijke eigenschappen. Zo kan de neus van een hond meer dan 100.000 keer beter ruiken dan die van een mens en hebben ze twee keer zoveel spieren als mensen om hun oren te bewegen.
 • Ook hebben ze een hele goede interne klok. Als je een bepaalde dagelijkse routine hebt onthouden ze die en deze internet klok vertel hen wanneer je thuis zal komen na een dag werken en wanneer het etenstijd of bedtijd is.
 • De oudste hond ooit werd naar verluid maar liefst 29 jaar oud!
afdrukken van hondenvoetjes

Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

 1. Verliefde Velvet
 2. American Akita
 3. Drie Akita's
 4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »