Huilen en janken door een verder stille Akita

Onze Akita is nu bijna 2 jaar en uitgegroeid tot een prachtige hond welke tijdens onze aanwezigheid steeds de volledige tuin ter beschikking heeft.


Het is zelden dat we hem enig geluid horen maken wat hem juist zo geliefd maakt !

Het probleem is dat we hem in de late avond in zijn kennel laten gaan waarbij hij nog steeds een vrije ruimte heeft van om en beide 100m² en dus voldoende vrije ruimte heeft maar dus niet in onze directe omgeving zoals op terras of achterdeur kan komen.

Dit laat hij dus duidelijk verstaan door iedere avond een half uurtje echt te janken wat soms door merg en been gaat.

Mijn grote vraag, hoe kunnen we dat verhelpen???

Comments voor Huilen en janken door een verder stille Akita

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Apr 03, 2013
Hij roept zijn roedel
door: Anonymous

Hij wil niet alleen zijn. Honden zijn roedelopers en houden net als mensen niet van eenzaamheid. Hij geeft aan dat ie erbij wil zijn door zoveel herrie te maken.....

Sep 19, 2012
janken in de kennel
door: Anonymous

Je geeft zelf de oorzaak van het probleem al aan: het gaat niet om de m2 die hij tot zijn beschikking heeft, maar om de nabijheid van zijn menselijke familie. Waarom moet hij 's avonds/'s nachts eenzaam in een kennel zitten? Laat hem gewoon in huis slapen, desnoods in een bench. Als hij zijn mensen maar nabij weet. Dan is het janken geheid over. Mijn eigen hond slaapt van pup af aan gewoon bij mij op de slaapkamer, aanvankelijk in een bench, maar al snel gewoon in zijn eigen mand. Hij geeft geen kik en staat pas op uit zijn mand als ik zelf ook mijn bed uit kom. Heel relaxed allemaal en zo zijn wij, mens en hond, allebei tevreden.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Stel je vraag over hondengedrag aan Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »