Ik (hond) ben eigenlijk een kat!

door Lydia
(Bilthoven)

Ik had al 7 katten toen ik een hondje erbij wilde hebben (geen fulltime baan meer, dus eindelijk tijd daarvoor).


Bij de keuze van een hondje heb ik dan ook speciaal gelet op het formaat (niet te groot), het niet hebben van een overmatige jachtpassie en een vriendelijk karakter naar andere dieren.

Zo is Joris in mijn leven gekomen, een powderpuff (= de geheel behaarde versie van de Chinese Naakthond) die aan alle criteria voldeed. Als pup van 4 maanden kwam hij bij me binnenwandelen, argwanend bekeken door mijn katten. Joris had meteen diep respect voor deze machtige, vreemde andere wezens, de katten bekeken hem met hautain misnoegen, zoals katten dat zo goed kunnen. "Wat heb je nou weer in huis gehaald? Een raar harig monster dat niet eens kan miauwen?", merkten ze op, en ze gingen weer over tot de orde van de dag.

Joris sloeg alles wat de katten deden zeer geïnteresseerd gade, en al snel begon hij ook hun maniertjes over te nemen: kieskeurig je neus ophalen voor je avondmaal (ook al komt het bij de keurslager vandaan), met beide voorpootjes je snorren poetsen, languit in de zon gaan liggen en dat urenlang volhouden, en de kroon op zijn interactie met de superieure soort: hij heeft zich een plekje verworven in de kattenklimpaal, het onderste hangmandje is exclusief voor hem! En de katten respecteren dat nog ook!

In navolging van de katten probeert hij zelfs wel eens in de klimpaal te klauteren, maar dat mislukt omdat hij nou eenmaal geen klimpootjes heeft... En daar begrijpt hij eigenlijk niets van. Want in feite is hij een kat, die toevallig geboren is in het lichaam van een hond!

Conclusie van mij: hoezo vechten als kat en hond? Ze kunnen prima met elkaar overweg, mijn 2e hondje Velvet (ook een powderpuff) is zelfs verliefd op een kat (hopeloos, maar toch), maar dat is weer een ander verhaal.

Comments voor Ik (hond) ben eigenlijk een kat!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

May 25, 2012
Akitakat
door: Barbara

Wat een leuk verhaal Lydia. Bedankt voor het delen ervan. Ik zie het al helemaal voor me, zo'n kattenklimpaal met onderin een hondje.

Die van mij is ook opgegroeid met een kat, wast zijn gezicht netjes en ligt ook vol in de zon. Akita's hebben sowieso wel wat kattentrekjes, maar die PowderPuff van jou slaat alles haha.

Jammer dat je geen foto erbij hebt gedaan, maar ik zie het plaatje voor me. Leuk!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-kat.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »