ik wil hondentrainer worden

door Soraya
(Maastricht)

Hallo, ik ben Soraya en ik ben 14 jaar.

ik mag naar een paardenschool.. maar ik heb me bedacht ik wil liever leren om hondentrainer te worden en alles wat met honden te maken heeft. Maar ik vind nergens een school met die opleiding . dus nu wou ik aan u vragen weet u niet toevallig nog een school waar je dat kunt leren?

Dus eigelijk i.p.v. de middelbare waar ik nu op zit, wil ik alleen nog maar naar een hondenschool toe.

Groetjes,
Soraya

Comments voor ik wil hondentrainer worden

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Hondentrainster opleiding
door: Margriet

Hallo ,

Ik zoek een opleiding ( cursus ) voor hondentrainster. Graag in mijn regio Arnhem, Nijmegen,Lent. Wie weet waar ik die opleiding kan krijgen?

Groetjes Margriet

opleiding hondenspecialist
door: Hondenspecialist

Ik start dit najaar met de opleiding tot Hondenspecialist, kijk maar op de site van deze opleiding www.opleidinghondengedragstherapeut.nl
Veel succes! Arnoud Busscher Hondenspecialist

opleiding hondenspecialist
door: Anonymous

Kijk eens op website Opleiding Hondengedragstherapeut.

Ik wil héééééél graag hondentrainer worden
door: Bastiaan Bloemendal

Hallo ik ben Bastiaan Bloemendal,

Ik zit nog op de middelbare school in vroomshoop (ov) en ik wil heel graag hondentrainer worden...

Eigenlijk wil ik nu al wat doen met honden (trainen vooral Border Collies dat zijn mijn favo's), maar ik weet niet of dit al op mijn leeftijd kan (ik ben 12) ik zou heel graag antwoord terug willen krijgen zodat ik meer informatie krijg...

Alvast Bedankt,
Bastiaan Bloemendal.
Den Ham (ov)

[Toevoeging van Barbara]

NB Het telefoonnummer en het mailadres van Bastiaan zijn om privacy redenen verwijderd uit het bericht. Wie hem wil helpen c.q. de weg wilt wijzen kan dat doen via de 'comments' op deze pagina.

Opleiding tot hondentrainer of hondengedragstherapeut
door: Barbara

Hoi Soraya,

Je kunt je eens gaan verdiepen in de verschillende cursussen die er zijn voor hondentrainers. Het zijn geen full-time opleidingen, dus het is niet te vergelijken met de school waar je nu op zit.

De basiscursus 'instructeur I' duurt bijvoorbeeld 5 dagen, maar je moet wel minimaal 18 jaar zijn. Je kunt natuurlijk ook eerst je middelbare school afmaken ;-) en intussen je verdiepen in de opties. Hieronder vind je een aantal organisaties om eens mee in gesprek te gaan.

O&O is de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding. Zij geven opleiding en nascholing aan hondentrainers. Meer info via: Website van O&O. Je vindt daar ook een mailadres en het telefoonnummer van de cursuscoordinator.

Via de Martin Gaus Academie kun je een cursus volgen tot kynologisch instructeur, kynologisch gedragstherapeut, asielmedewerker of een opleiding tot erkend hondenuitlaatservice. Meer info via: website van de Martin Gaus Academie.

En kijk ook eens bij het cursuscentrum dierverzorging in Barneveld via website cursuscentrum dierverzorging. Op zaterdag 29 januari 2011 hebben zij een open dag (die hebben ze regelmatig). Je kunt dan ook praten met de sectorcoordinatoren.

Ook bij de Dierenbescherming zou je eens kunnen informeren. Zij trainen hun eigen trainers. Meer info via: website van de Dierenbescherming.


Groetjes en veel succes,
Barbara

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »