Ik wil weten waarom ze blaft

door Judith
(Gelderland)

Kaija

Kaija

Mijn Kruising Berner/Leonberger (8mnd, teef). Blaft enorm hard als ik thuis kom van wat dan ook (ben veel thuis hoor), als ik beneden kom. Als ik in de keuken sta aan het aanrecht. Als ik haar riem pak/ aandoe.


Ik heb het idee dat ze om aandacht vraagt. Ik ga elke dag wandelen en elke ochtend een bospaadje in.B en veel thuis. Gezin bestaat uit man en 2 kinderen. Ze is verder erg braaf en luistert erg goed.

Waarom blaft ze zo... Aandacht??

Blaft niet als ze alleen is. Voorbeeld: Kom thuis van de kinderen naar school brengen. Kom ik thuis. Ze zit dan buiten. Ze ziet me samen met een moeder nog even aan de weg staan praten. Niets aan de hand,ze wacht geduldig, maar zodra ik naar de poort/hek kom lopen begint ze te blaffen. En dat gaat door of ik haar nu negeer of straf...

Heb je een idee tip?

Vriendelijke groeten Judith (Kaija)

Comments voor Ik wil weten waarom ze blaft

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Sep 06, 2013
blafgedrag
door: Anonymous

Het boek wat Barbara aanraadt, is ook in een Nederlandstalige versie beschikbaar (blafgedrag van honden) en het is een erg goed boek. Er zit ook een audio-cd bij, en als je daar naar luistert, herken je het soort geblaf van je eigen hond. Het was voor mij een echte eye-opener en ik heb er veel aan gehad.Straffen van je hond heeft geen zin, het is beter de oorzaak van het geblaf te achterhalen en dan daar iets aan te doen. Het boek van Turid Rugaas is daarbij een enorme hulp. Je zult er veel aan hebben.... succes!

Sep 03, 2013
Boekentip
door: Barbara

Aangezien ik geen blafexpert ben (mijn hond blaft echt zelden) kan ik je vraag niet beantwoorden. Een apart verhaal is het wel. Misschien dat je eens een hondengedragsdeskundige kunt vragen. Onderaan deze pagina vind je nog een goede boekentip over de blaftaal van honden.


Waarom je hond blaft en wat je eraan kunt doen


BLAFGEDRAG VAN HONDEN

Niet elke kwispel betekent hetzelfde. Een gaap is niet altijd gewoon een gaap. Wegkijken is juist sociaal. En zo is een blaf niet zomaar een blaf als elke andere. Leer meer over de blaftaal van honden via dit boek.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »