Ik zou het blaffen op bepaalde momenten willen afleren

door Inge
(Spanje)


Hallo.


Ik woon in Spanje en heb sinds kort een rescue hond geadopteerd. Het is een Podenco kruising.

Ze heeft 2 jaar lang vastgezeten aan een heel korte ketting en kent dus geen mensen, kent wel andere honden want haar mama zat ook bij haar maar voor de rest is ze wereldvreemd.

Ik laat haar op haar tempo de wereld ontdekken, maar moet dus af en te wel eens ingrijpen bv. als ze op spullen begint te bijten of zo maar ja...dat moeten we met puppies ook doen.

Ze is dus 2 jaar maar vertoont puppy gedrag omdat ze niks kent. Ze heeft in eerste instantie ook schrik van mensen maar heeft helemaal geen bijtneigingen...ze springt gewoon weg en als je haar met rust laat, komt ze vanzelf naar je toe.

Hier thuis in de tuin blaft ze als ze lawaai hoort op straat maar dat vind ik niet erg.

Als ik met haar ga wandelen, begint ze al te blaffen als ze nog maar een andere hond in de verte ziet. Ze wil er dan wel naartoe maar als ze te dicht komen, springt ze weg maar na een tijdje wil ze beginnen spelen, oren achteruit en waggelende staart. En met het nodige geblaf. Ze is momenteel ook bijna op het einde van haar loopsheid.

Ik maak mij nog geen zorgen over het geblaf maar wou toch eens horen hoe ik er kan mee omgaan.

Alvast bedankt !
Groetjes

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »