Jack Russel tilt onnodig poot op na blaasoperatie - waarom?

door Marlene
(Netherlands kerkrade)


Ik heb 2 reutjes Jack Russel 6 en 9 jaar en 1 teefje Dwerg Pincher, nu 1 jaar.


De oudste Jack Russel is 2 jaar geleden aan blaasstenen in zijn urineblaas geopereerd. Vanaf die tijd tilt hij tegen de meubelen in huis zijn poot op. Hij heeft dit nooit eerder gedaan.

Het lijkt op territorium gedrag maar ik heb eerder 3 reuen gehad waarvan hij er een was en toen werd er nooit iets in huis gedaan. We weten dat hij het is omdat we het gezien hebben. Hij weet ook dat het niet mag want als hij iets gedaan heeft kruipt hij weg voordat ik het gezien heb en dus verraad hij zichzelf al.

We hebben ook gedacht aan dementie en dat hij het daarom misschien doet. We weten het niet maar zouden graag een oplossing vinden voor dit probleem.

Wie kan ons helpen?

Comments voor Jack Russel tilt onnodig poot op na blaasoperatie - waarom?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Dec 06, 2011
Gedragstherapeut inschakelen
door: Angelique van Kuijk | Kangani

Hallo Marlene,

Op jouw vraag is niet zo 1,2,3 antwoord te geven, omdat de oorzaak heel divers kan zijn. Je kunt inderdaad denken aan een connectie met de operatie, omdat je zegt dat het vanaf die tijd speelt, maar 2 jaar is dan al wel erg lang. Het kan zijn dat er tussen de honden onderling iets speelt, het kan zijn dat er onzekerheid in het spel is. Wellicht gewoon gewoonte geworden en zo kunnen er nog meer oorzaken zijn.

De enige manier om hier achter te komen is een gedragstherapeut in te schakelen, deze kan dan naar aanleiding van vragen en observatie vaststellen wat de oorzaak is en vanuit hier een advies geven.

Ik zou eerder hiervoor kiezen, dan met allerlei verschillende tips aan de slag gaan, want dat geeft veel onduidelijkheid voor de hond, waardoor hij in ieder geval stress krijgt.

Veel succes en leuk als je laat weten hoe het afgelopen is.

Vriendelijke groet,
Angelique van Kuijk
Hondengedragstherapeut
Kangani

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Stel je vraag over hondengedrag aan Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »