Kai,ons hondje die ons wat leert!

door H. Kaptein
(Nederland)

Kai met zijn lange haren!!

Kai met zijn lange haren!!

Kai met zijn lange haren!!
Kai net geplukt voor de eerste keer
Kai in de sneeuw,snapt niet dat mensen dat nou niet leuk vinden die sneeuw!!

Hai, wij hebben altijd een beetje grotere honden gehad Labrador en een Friese Stabij. Deze lieve beesten, waren makkelijk in de opvoeding en luisterden prima.

Nu is mijn leventje pittig veranderd; ben door een verkeerde operatie aan mijn enkel licht gehandicapt geraakt. Onze laatste hond is in deze tijd jammer genoeg heen gegaan. Na 4 jaar merkte ik dat ik toch wel weer een hond wou hebben.

Na veel nadenken is dit een kleiner soort geworden, die ik naast me rollator en in mijn invalidewagentje kan doen. Het werd een Cairn terrier hou van een uitdaging!!.

We lopen nu 4 a 5 keer een kwartier op een dag en spelen vaak in huis met een balletje. Vervelen, nee ik zie hem altijd lekker spelen en anders slaapt hij.. puppy training gehad, alleen gemerkt aan mezelf dat dit zeeeeer zwaar was met mijn handicap.

Onze hond vond het prachtig, is nergens bang voor en gaat overal op af. Wat ik bedoel met hij leert ons wat.... merk dat een terrier een lekker eigenwijs hondje is, die je heel anders moet opvoeden als onze vorige honden. Geduld en rust moet je hebben ...ja hij blafde veel in het begin,maar nee zegt meneer niks! Voor hem gaan staan en rust uitstralen, bereikten we meer.
Houdt dus in, dat wij ook met onszelf aan de slag moeten!!

Leuke aan dit beestje is, dat ook vrienden dit merken... als zij hem met veel enthousiasme hem aanhalen, blijft meneer druk... waneer zij hem met rust aanhalen, gaat hij zitten en kwispelt... en dan de reactie van onze vrienden!! Fantastisch om te zien...

Ja IK ben heel blij dat wij dit lieve en leerzame hondje hebben uitgekozen!!

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Kensho's Gastenboek.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »