Koop niet zomaar een Akita - Lees mijn ervaring met dit hondenras

door Fiona
(Drenthe)

Een Akita is een prachtige, maar geen makkelijke hond.


Het is zeker geen hond voor beginners, ook geen hond voor mensen die al eens een Herder of een Labrador gehad hebben.

Akita's gehoorzamen namelijk alleen als ze het nut van de opdracht inzien. Loslopen is bijna niet mogelijk, alles wat rent is wild en zal opgejaagd worden.

Andere honden (vooral van hetzelfde geslacht) moeten bevochten worden.

Een Akita is over het algemeen dan ook gedoemd om aan de lijn te lopen. De keren dat ik dacht dat ik mijn Akita wel eens los kon laten lopen omdat hier toch Ć©cht geen wild was heb ik met spijt moeten bekopen. Want een ruiter op een paard is ook wild.

Is een Akita dan niet leuk?

Jawel! Ik vind het de meest fantastische hond die er bestaat. Hij is trouw, grappig, lief, fantastisch, slim, grappig.

Ik mis mijn trouwe vriend na 2 jaar nog elke dag. Toch heb ik niet weer gekozen voor een Akita omdat ik ook nog heel goed de eerste jaren herinner, de jaren van strijd, wie is er de baas.
De frustratie omdat hij bijna een hond doodbeet die losliep en op ons afliep. Trek een reu van 50 kilo maar eens van een hond af. Ok, mijn hond zat aan de lijn, maar dat maakt het nog steeds een vreselijke ervaring.

Zo zijn er een hoop voorbeelden te noemen. (Om over het verharen maar niet te spreken :-) Een Akita is fantastisch als je geduld hebt en je verdiept in het ras.

Maar bezint eer ge begint!

Comments voor Koop niet zomaar een Akita - Lees mijn ervaring met dit hondenras

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Aug 08, 2017
Cursus
door: Anonymous

Wat is een goede cursus voor zowel puppy als vervolg trainingen voor een Amerikaanse Akita en wat zijn de belangrijkste punten om de een wel te kiezen en de ander niet?

Aug 06, 2017
Always Akita - wat een superras
door: takara

Als je echt je beste vriend mist en je haalt een andere vriend in huis is het toch een weer Akita.

Slechte ervaringen bestaat toch niet je kan er maar alleen maar uit leren. Ik zou mijn Akita niet meer kunnen missen heb ook veel moeten van leren van mijn Akita en zij van mij.

Een Akita kan je alles leren ze sociaal ook met andere honden, ik heb mijn brevet en kan wedstrijd spelen. Mijn takara loopt altijd los. Met een Akita moet jij de baas zijn en krijgt veel vriendschap terug. Het is een super ras.

Always Akita

Jul 18, 2017
2 Amerikaanse Akita's
door: Sam

Heb twee Amerikaanse Akita's gehad in een huis met 3 katten. De katten waren 100% de baas.

Ik liet mijn Amerikaanse Akita's altijd los in het groen en ze wisten heel goed wie Alfa was. Uiteraard moest ik uitkijken voor konijnen maar als een ruiter langskwam....geen enkel probleem.

Zo kan ik wel een tijdje doorgaan.

Bij elk ras is het belangrijk dat de mens laat weten wie Alfa is, bij een Akita is dat niet anders.

Degeen die dit verhaal is begonnen was duidelijk zelf niet geschikt voor dit ras. Dus niet het ras naar beneden halen maar jezelf eerst kritisch bekijken.

Voor mij is een Amerikaanse Akita de enige ras die ik zou willen want het zijn fantastische honden...als je elkaar begrijpt.

Jun 07, 2017
herdershond en Akita NEW door: Anonymous
door: Frits

Hoi Liza,

Heb zelf 4 American Akitas 2 reuen, 2 teven in verschillende leeftijden. Dit gaat prima met een beetje begeleiding zal een Akita met een herder zal ook wel gaan. Wel moet je rekening houden dat een Akita en ander karakter heeft dan een herder.

Groet Frits

May 30, 2017
herdershond en Akita
door: Anonymous

Beste Akita liefhebbers,

wij hebben een reu herdershond en willen graag een Akita bij nemen,
denkt U dat het samen zal gaan?

Liza

Mar 06, 2017
Hulphond
door: Waterreus

Mijn Akita is op 1 maart 2017 samen met mij geslaagd en is nu een gediplomeerde hulphond. Als je gelooft in jouw dier en consequent en liefdevol bent in de opvoeding, kun je zelfs een akita alles leren. Akio loopt ook regelmatig los en speelt met allerlei honden. Hij negeert andere dieren, dus. We. Ze. Hij jaagt er niet op, maar kijkt wel belangstellend naar hen. Het is een schat van een hond die echt alles voor mij ov er heeft.šŸ’–

Mar 06, 2017
Therapiehond voor getraumatiseerde honden
door: Thai

Waterreus
wel ik herken enkele van de kenmerken die beschreven worden, paarden, poezen jawel hoor is voor hem WILD of er een ruiter opzit of niet maakt Thai niet uit!

Sommige reutjes moeten inderdaad bekampt worden ook dat herken ik maar das een lastige sommige wel sommige niet. Als de hond niet in balans is voelt hij dat wel en zal hij dusdanig reageren. Met andere woorden de hond zelfs helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, vind het dan ook heel bijzonder om te lezen dt jij je Akita dus als hulphond wel degelijk kan inschakelen.

Ik zou dit ook heel graag met hem willen doorstaan maar dan meer om getraumatiseerde honden te helpen, dus meer een therapiehond maken voor andere honden maar moet ik hier in Belgie nog wel vinden of uiteraard zelf oprichten.....

Jan 06, 2017
Akita als hulphond
door: waterreus

Als ik dit artikel lees dan heb ik een lot uit de loterij. Mijn Akita word opgeleid als hulphond en ook al duurt het wat langer dan normaal dan zou ik hem nooit meer kwijt willen.

We winkelen samen, gaan samen naar het ziekenhuis, hij maakt de deuren voor me open help me met de pantoffels uit trekken en schoenen aan geven eigenlijk doen we alles samen.

Verder speelt Akio elke dag op zijn minst een half uur met zijn vriendjes los. Akio heeft ook nog nooit naar een hond of mens gebeten of uitgehaald. En met de twee katten uit de straat kan hij goed overweg. Akio kan het dan ook met iedereen goed vinden en ook in de winkels waar hij vaak komt zien ze hem graag komen.

Na mijn idee is dit artikel te eenzijdig belicht en geeft niet weer hoe alle Akita's zijn.

















Dec 15, 2016
Alleen thuis
door: Maweda

Hallo ik heb een vraag, hoe is de Akita als deze alleen thuis moet blijven? Ik ben me namelijk aan het oriƫnteren.


----
Redactie: Elke hond is een roedeldier en dus van nature een groepsdier. Het alleen zijn moet je dan ook aanleren door het geleidelijk op te bouwen. Dat geldt ook voor een Akita. Eenmaal aangeleerd kunnen ze wel een poosje alleen thuis zijn. Maar het allerliefst zijn ze bij de baas en gaan ze gewoon mee. "Mee" is een van de favoriete woorden van onze Akita.

Oct 16, 2016
Elke Akita is anders
door: Jan

Het hele verhaal bovenaan kan waar zijn voor die bepaalde Akita, maar is zeker geen verhaal om te veralgemenen. Wat ze allemaal wel gemeen hebben: koppig, trots, dominant, gaan geen gevecht uit de weg. Poeslief voor mensen (die ze kennen en/of aanvaard hebben), zeer trouw. Een no-nonsense hond.

Wij zijn aan onze 2de Akita. De eerste konden we inderdaad ook niet los laten of hij zat achter alles wat bewoog wat kleiner of gelijk was aan een schaap. Deze kan wel los, en komt "dicht" bij een simpel bevel. (soms wel een keer of 3 herhalen, en indien dat nodig is gebleken met de nodige forsheid in de stem)

Akita's kunnen wel degelijk bij kleine kinderen, echter niet alleen bij ze laten! Je moet kunnen ingrijpen als de kleintjes op hun zenuwen beginnen te werken: dan worden ze "gecorrigeerd" door de Akita.

Knuffelberen kunnen ze inderdaad zijn als ze er zelf zin in hebben.

Ze kunnen perfect samen met een andere hond in een gezin. De rangorde wordt bepaald en klaar.

Wij willen geen andere honden meer !!!

Sep 09, 2016
my akita, my love
door: Tim

Ik heb ook een Akita en de verhalen die rond gaan zijn echt waar. Hij is super trouw, luistert alleen als hij wilt (of met de nodige afleiding of wat duidelijke (verbaal strengere) commando's) en heeft een karakter en charisma wat hem een uitzonderlijke hond maakt.

Is het een knuffelaar, nope, tenzij hij wilt, maar dan krijg je de dikste knuffels die je u kan inbeelden.

Is hij goed met andere honden? ja, als hij ze kent en als de rangorde duidelijk is. Iedereen is zo verbaasd als ze zien dat mijn Border en hij onafscheidelijk zijn, maar het is echt zo. samen slapen, samen spelen, zelfs samen op een bot kauwen (en dan spreek ik vooral over mijn border ;) )... maar het zijn overduidelijk de beste vrienden. Ook de honden van mijn broer kunnen hier zonder problemen komen spelen.

Maar ja, kennis maken met andere honden heeft vooral nood aan kennis van honden en geen schrik om ze even de rangorde te laten stellen. En daar zit het probleem meestal... een Akita's eerste reactie is iets duidelijk maken, wat niet altijd door de meesten aanvaard zal worden als "normaal".

Praktisch voorbeeld: Bo (mijn Akita) was op een bepaald moment uitgebroken en in paniek omdat hij uit zijn zone was (wat mijn fout was!). De eerste hond die hij tegenkwam was een Teckel. Nam hem vast en de eigenaar heeft niks gedaan. gevolg=niks buiten een beetje schrik. De tweede hond die hij tegenkwam nam hij vast en de eigenaar heeft Bo aan zijn nekvel vastgenomen en zitten trekken. Gevolg = gebroken rib en losgetrokken vel bij de andere hond. Normale reactie van de andere eigenaar!

Maar Bo is en blijft een halve wolf... als je die taal kent en begrijpt zijn er geen problemen, zo niet...


Mar 12, 2016
Akita als hulphond
door: Anonymous

Mijn Akita, Akio wordt momenteel opgeleid tot mijn hulphond. Het is zeker niet de makkelijkste keuze, maar aangezien ik een beetje eigenzinnig ben en een Akita dat ook zeker is, kunnen wij het prima met elkaar vinden.
Natuurlijk heeft hij ook streken en maakt soms een spelletje van een oefening, maar loslopen kan hij wel degelijk, is de liefste hond die ik ooit heb gehad, met een gouden hartje en een heel zacht speels karakter. Hij doet geen enkel ander dier kwaad en is gek op aandacht. Het is mijn beste maatje. Zijn avonturen zijn te bekijken op zijn eigen pagina: Akio de Akita en zijn avonturen.
Toch is een Akita niet een hond voor iedereen. Als je hem niet van pup af aan heel consequent opvoedt, neemt hij/zij al snel de regie over en heb je niets meer te vertellen. Een Akita kan zich namelijk prima zonder baas redden.
Ook moet hij/zij flink veel beweging hebben en regelmatig lange wandelingen maken.

Feb 21, 2016
Waarom geen ander ras?
door: Anyone

Hoi. Ik heb een newfoundlander en die is ook nie makkelijk maar het is een schat. Ik snap niet waarom je als je geen ervaring met honden hebt je geen akita inu mag hebben. Als je een pup neemt kan je hem alles leren. Goedschiks en kwaadschiks. Maar daarvoor bestaat er ook de puppycursus

Feb 16, 2016
Eigen
door: Ch

Kan me in veel vinden. Is het niet dat elke akita een eigen karakter heeft. We hebben er 2 en deze groeien met elkaar op. De teef kan los maar de reu absoluut niet. 2 akita''s en een wereld van verschil. De reu is aanhankelijk het teefje echt niet.

De 2e akita hebben we aan moeten schaffen na overlijden andere hond. Net als in de film bleef de reu de overleden hond zoeken waarvan hij geen afscheid heeft kunnen nemen. Leek ons het beste om akita er bij te nemen. Dit heeft goed uitgepakt. Helaas blijkt de rue nierfalen te hebben en blijft dadelijk de teef weer alleen. Misschien het voorgaande weer herhalen. Ons idee is nooit geen ander ras meer.

Nov 14, 2015
hondenmens
door: Anonymous

Sommige mensen zijn totaal ongeschikt om wat voor hond dan ook te hebben. Ik heb geen ervaring met een Akita, maar wel met herders en jachthonden.

Denk echt heel goed na: een hond heb je minimaal 10 jaar. Als je er voor gaat verdiep je echt goed en je hond gaat veel tijd kosten.

Als je tenminste echt naar buiten wilt en geen blokje om in de buurt. Zie dit vaak gebeuren.Ook in je eigen omgeving kijken of er genoeg mogelijkheden zijn om je hond goed uit te laten.

En realiseer je dat je auto vies kan worden je vloer thuis. Je niet met je Uggs lekker in het bos loopt. En je hond een goed leven geeft.

Sep 24, 2015
Zever in pakjes
door: Anonymous

Wat een gelul dit... Je bent gewoon niet geschikt geweest om een Akita te kopen. Dit is geen Poedel of King Charles schoothondje...
Opvoeding (GOEDE DAGELIJKSE opvoeding) in zijn eerste 2 jaar heeft hij nodig, zo simpel kan het zijn.
Mijn Akita Inu was poeslief en trok zich geen meter aan van andere dieren.

Nov 27, 2013
mijn ervaring
door: Anonymous

Ik heb ook een Akita van bijna 2 jaar, en klopt in de anderhalf jaar dat meneer aan het puberen was kon hij niet goed loslopen en ging er elke keer vandoor. Maar met veel doorzettingsvermogen loopt hij nu wel degelijk los.

Hij groet andere honden even in het bos en komt dan weer mee of hij speelt er even mee. Ook kan hij supergoed met andere honden overweg. En ja hij heeft wel eens gevochten, maar eigenlijk alleen omdat de andere begon (!) en het geen honden zijn die vluchten maar dan vechten.

Hij speelt in groepen met 30 andere honden en is opgegroeid met een Beagle. Hij gaat mee de trein en bus in en ja training adviseer ik wel bij dat adviseer ik bij elke ras.

Verder een Fantastisch ras! Super leergierig doe hem van allerlei trucjes leren, hij kan behendigheid en momenteel doen we frisbeeen. Hij gaat mee skeeleren en fietsen en gaat mee naar mijn vrijwilligerswerk Dierenasiel om daar heerlijk te spelen. Hij gaat mee naar de paarden waar hij ook altijd losloopt.

Mijn mening: ja ze puberen langer dus je moet soms langer volhouden maar consequentie doet wonderen.

Nov 14, 2013
Gedrag naar andere honden
door: Anonymous

Wat hier onder geschreven staat klopt helemaal.( ik heet toevallig dus ook Nicky, maar ben degene van daaronder...)

Kita heeft tot 2.5 jaar prima met andere honden gespeeld, ze vond het heerlijk! Maar inderdaad van de Ć©Ć©n op andere dag was dat over, dit is ook Akita eigen. En het is lang niet elke hond die bevochten moet worden, en speelt met sommigen nog prima, maar moet meer op haar en op haar signalen letten, Dat gaat steeds beter!

Ze is onlangs 3 geworden, en wij hebben een band met elkaar wat ik als heel speciaal ervaar.

Ja wij zijn elkaar zeker waard!

Nicky

Oct 25, 2013
Reactie
door: Nicky

Dag beste mensen,

Ik lees dat veel mensen onlangs een Akita hebben, en idd (zeker binnen 1 jaar) zijn ze sociaal naar andere honden...dit kan vrij opeens veranderen, Akita's zijn van nature dominant en trots, en zal dit dus ook afdwingen op een bepaald moment.

Dit is niet het moment om te bestraffen, maar wel te herkennen, en te handelen. Hier zijn meerdere theorieƫn over, het is aan jou, om dit samen met jou Akita aan te gaan.

Akita's leren het best met een lieve maar consequente aansporing, hardhandig optreden is gedoemd te mislukken.

Communiceer, speel, leidt af, jou Akita is het waard, ben jij het ook waard?

Nicky

Oct 07, 2013
Mijn lieve Kita......
door: Nicky

Mijn Kita loopt elke dag los in verschillende bossen, heide en of venne.....Ja ze is een jachthond door merg en been, en JA ze heeft mij een enkele keer 4 tot 5 uur laten wachten, omdat zij vond dat de konijntjes belangrijker waren....op dat moment heb ik gedacht aan marktplaats...;-)). Nee dat is een flauwe grap, dat noooooit, maar op dat moment ben je niet echt blij. Maar ik vind het belangrijk dat ze 1 mag zijn met de natuur, daar is ze hond voor. Uiteindelijk kiest ze voor mij, en dat is goed. Een Akita is een hond die erg gericht is op zijn verzorger, vriend, metgezel.
Ik heb kennis mogen maken met een fantastische hond, met een prachtig karakter, slim, eigenwijs, eigenzinnig, trouw, mooi, lief, en mijn alles.
Desalniettemin bezin eer je begin.
Het is een levend wezen die liefde ,aandacht, en tijd...jou tijd nodig heeft. Het is geen knuffel voor even....

May 01, 2013
Het hangt ervan af hoe u met uw hond omgaat
door: Anonymous

Hoi

Ken een paar mensen die een Akita hebben en die geen ervaring hebben. En die hebben geen problemen luisteren goed en kunnen los lopen. Eentje is al 8 jaar.

Het hangt een beetje van u zelf af hoe ge met u hond omgaat.
Ik zelf heb een Beauceron (Franse herders hond ) en dat zijn ook helemaal geen gemakkelijke honden.

Iedereen denkt dat alle rassen herdershond gemakelijk zijn hebben het mis. Ik zelf ben ook aan het overwegen om een Akita te halen.

Ge moed bij alle honden konsekwent zijn en veel beweging en dan komt het goed.

Jan 28, 2013
los lopen
door: akita fan

Wij hebben ook een Akita nu ruim 3 maanden oud en luisterd grotendeels na alles al. Afgelopen vrijdag heb ik ze met 2 Americaanse Staffords laten spelen van vrienden. Even bang geweest maar daarna vol op spelen in het uitren veld. Ze gaat geen 20 meter bij me vandaan lopen door (zogezegd der eigen gang te gaan) als ik roep komt ze gelijk. Ze weet wie de baas is niet dat ze perfect luistert dat ook weer niet ze heeft der momenten dat ze van je weg rent en wilt spelen maar daar ga ik altijd in mee en blijft ze lekker vervelen bij je maar zodra ik niet meer wil spelen stopt ze ook gelijk. Aantal keer heb ik ze al los laten lopen en geen problemen mee gehad, ik laat er los lopen als ik een klein doosje snoepjes bij heb zodat als ze terug komt ze een snoepje krijg (alleen als ik ze roep). Voor de rest mag ze lekker lopen waar ze wil, snoepjes werkt heel goed en vooral het geluid wat het doosje maakt, paar keer op een uitrenveld geprobeert en ging goed nu loopt ze me gewoon achterna, dus ik vind het persoonlijk onzin als ze zeggen dat sommige rassen niet los kunnen lopen, je moet iedere hond leren los te lopen en dan komt het vaneigens goed.

Nov 03, 2012
Geweldige hond
door: bert

Wij hebben een Akita van 14 jaar oud gekregen als pup van 6 week. Zeer trouw maar eigenzinig. Opgegroeid met kleine kinderen. Toen we haar kegen waren de kinderen 4 en 6 jaar. Gelukkig nooit problemen gehad, en ook zeer loyaal naar onze Jack Russel en onze katten. Ben het dus niet volledig eens met uw commentaar over dit ras. De kennel waar onze Akita geboren is waren zeer kleine kinderen aanwezig. Ook in japan, eigen ervaring ben daar geweest,, groeien kleine kinderen met dit ras op.Daar wordt ook aangeven als dit ras op groeit met kinderen ze even trouw benaderen. Tevens zijn er steeds meer liefhebbers die mijn mening delen.

Oct 28, 2012
Thuis met een akita
door: Gordo

Sinds 3 maanden hebben wij een Akita in huis, hij is een reu en is nu al bijna 5 maanden oud. Groeien doet hij precies in zijn slaap want elke dag lijkt hij weer groter en groter geworden.

Omdat we zo veel hebben gehoord en toch wel merken dat het soms een eigenwijs hondje is zijn wij naar de hondenschool aan het gaan.
Hij doet het super in de school!

Het contact met andere honden en katten verloopt goed. Met andere honden speelt hij dolgraag, wel probeert hij wel de baas te zijn.
Naar onze kat doet hij ook nog niks, hij wil er wel mee spelen maar daar is onze poes niet echt mee opgezet.

Wij hebben altijd rotweilers gehad en hoewel ze ook gemerkt zijn als agressieve honden is een akita niet te vergelijken met andere honden.
Hij is koppig, wordt boos wanneer hij zijn goesting niet krijgt, doet graag zijn eigen willetje maar hij is een luxe om als hond te hebben.
Hij luisterd super goed en nee is nee!
Ook los lopen kan hij geweldig goed.
De eerste keren liep hij wel alles en iedereen achterna maar hoe meer je oefent hoe beter het lukt!
Je moet hard kunnen zijn want met zijn schattig snoetje krijgt hij alles van je gedaan maar je volharding en geduld wordt zeker beloont :)

Het is een hond waar je veel tijd en geduld voor moet hebben maar je krijgt er ook zo veel voor terug.

Hij waakt super en zal altijd trouw blijven aan jou!

Een akita is zeker een aanrader als je de tijd hebt en best geen kleine kinderen want dat hebben wij hier thuis ook vaak rondlopen en daar heeft hij het wat moeilijk mee..


Mar 24, 2011
Mijn akita
door: Cindy

Hoi Fiona ff een reactie op jou

Ik heb nu sinds een paar weken een Akita Inu (met de naam Mika). Dit is mijn allereerste hond en mijn vriend heeft hiervoor 2 Labradors gehad. Het gaat hartstikke goed en hij is erg leergierig.

Ik heb hem binnen 1 uur tijd pootje geven en zit geleerd en hij luistert hartstikke goed. Ook in de groei doet hij het super 1 tot 1.5 kilo per week groeit hij.

Het is een super trouwe hond en gaat lekker zijn eigen gangetje. Natuurlijk moet hij ook eens terug geroepen worden. Maar dat is bij elke hond zo.

Ook heb ik vaak gehoord: "de Akita speelt niet". Nou de onze wel!! Hij is hartstikke gek met botjes en dergelijke.

Ik wil niet zeggen dat je een Akita niet als eerste hond moet nemen. Maar informeer je wel goed of je er wel de tijd en moeite in wilt steken en of je het aankunt, want dit is niet een normaal ras. Hij is erg dikkoppig en doet wat hem aanstaat. Wees streng en consequent en geef niet toe want dan heeft hij je. Want dit ras is super slim.

Feb 20, 2011
Mijn Akita loopt soms los in het bos
door: Barbara

Het is een onduidelijk filmpje (omdat ik de camera niet goed stil heb gehouden), maar je ziet hier dat mijn Akita losloopt in het bos.

Hij loopt samen met een teefje voorop en op een gegeven moment roep ik hem terug. Hij draait direct om en komt in galop naar mij toe.

Dat andere teefje is een half uur weggebleven terwijl haar baasje stond te roepen. En dat was geen Akita. Ik wil maar aangeven dat je een hond nooit moet beoordelen op zijn ras! Elke hond is een individu en als baas moet je goed leren kijken naar hoe jouw hond is en wat hij/zij nodig heeft.

Wanneer Kensho (mijn hond) losloopt houdt ik de omgeving goed in de gaten. Zie ik bijvoorbeeld een paard aankomen of iets anders dan roep ik hem even bij me tot iedereen weer gepasseerd is.

Ik zou het erg fijn vinden als elke hondeneigenaar dat zou doen. Dus ook bij passerende mensen, want ook mensen zonder hond willen graag in het bos wandelen - maar zijn misschien toch een beetje bang voor loslopende honden. Dus gewoon even je hond bij je roepen lost alles op.

Als de hond gaat anticiperen en zelf beslissingen nemen is dat goed. Dan ziet hij een paard en weet hij al 'ik moet naar mijn baasje'. Dus dan komt ie al naar je toe, nog voordat je het commando hebt gegeven. Er zijn mensen die willen dat een hond pas wat doet na een commando. Het zijn levende beestjes, geen apparaten. Het is juist goed als ze leren dat dat is wat de bedoeling is en het al doen. Zo wordt samenleven steeds gemakkelijker.

Dan hier het filmpje:


PS @a-noniem. Dit is een website voor en door hondenliefhebbers. Jouw privegegevens zijn veilig, een e-mailadres komt nooit op de website (dat dient alleen voor het geautomatiseerd toesturen van een seintje als iemand een comment op jouw verhaal heeft achtergelaten) en je kunt gerust je voornaam invullen.


Feb 20, 2011
@ Fiona
door: A-nonymous

Niet loslopen??
Ik ben ook in bezit van een Akita Inu.. maar deze kan wel degelijk loslopen en komt als ik roep.
Luistert in ieder geval netjes, ook al is hij af en toe wat eigenwijs. Dominant ook zeker, maar hij zal nooit als eerst beginnen (in een gevecht). Je moet ook voorkomen ipv genezen!

Klopt.. het is geen hond voor een beginner, niet voor iedereen weggelegd.

Maar elke hond kun je trainen.
En als dat niet op de juiste manier gebeurt, heb je er een minder leuke hond aan ja.

Wel ben ik het met je eens dat het vreselijk is dat iedereen nu een Akita Inu wilt na het zien van deze film... Mensen weten niet waar ze aan beginnen!!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-film-richard-gere.


Pay it forward & deel dit met je vrienden



Volg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »