Let op als je een pup koopt op internet

door Kelly

Sint Bernard 'Boy' (26apr10 - 8nov10)

Sint Bernard 'Boy' (26apr10 - 8nov10)

Sint Bernard 'Boy' (26apr10 - 8nov10)
Sint Bernard 'Boy'  (26apr10 - 8nov10)

Mijn naam is Kelly en ik wil mijn verhaal vertellen aan zoveel mogelijk mensen. Ik heb op 7 juli een Sint Bernard pup gekocht via Marktplaats. We noemden hem Boy.

Ik heb Boy gevonden op Marktplaats. Na gebeld te hebben zijn we daags erna ernaartoe gereden. Alles zag er netjes verzorgt uit, was helamaal niets van te zeggen, hij werd voor dat we hem mee kregen netjes gechipt en kreeg nog een keer extra oordruppels tegen oormijt. We kregen een tabletje mee voor wormen, te geven na tien dagen. OK zo gezegt zo gedaan, contractje afgesloten, en met boy naar huis.

Ik vind hem een beetje mager, vooral voor een Sint Bernard, maar ok. Eenmaal thuis ging het prima, alleen had hij heel erg baknijd. Zo snel zijn eten op de grond stond was Boy net een wolf. Zelfs zo erg dat hij me in mijn hand beet! Na het eten veranderde hij weer in mijn Boy. Achteraf blijkt dus dat het beestje gewoon schreeuwde van de honger! Maar ik deed wat de fokker me mee had gegeven: 3 keer per dag zo veel. Wij denken dus dat hij daar ook om zijn voer heeft moeten vechten. Kan niet anders. Eenmaal voeding aangepast ging het steeds beter. Ik heb zijn eten opgevoerd totdat hij het liet staan en toen was het goed. Ik kon alles met hem doen onder het eten, zelfs afpakken. Boy was gewoon 10 kilo te licht. Hij is dus gewoon verwaarloosd daar.

Toen een wandeling in Venlo met een paar Sint Bernard eigenaren. Boy zijn heupen waren niet goed werd er door iedereen gezegd. Ik naar de dierenarts: HD ergste gradatie D en niet meer te opereren!

Mogelijkheid pijnstillers tot hij niet meer kan en training van de spieren. Alles op touw gezet om hem te laten helpen: sportscholen af gebeld. Boy mocht gratis komen trainen in een van de aangeschreven sportscholen. Helemaal goed! Schema's gemaakt, noem maar op maar Boy werd steeds zieker en ik steeds kwader.

Niet dat ik uit ben op wraak, maar ik wil wel dat mensen gewaarschuwd worden en ik zal niet rusten tot ik zover ben. Ik weet dat ik er Boy niet mee terug haal, maar dat is het enige wat ik nog voor hem kan doen: zorgen dat zijn broertjes en zusje dit niet meer aan gedaan wordt.

Lang verhaal kort: ik mis hem vreselijk en ik weet dat ik voor hem de juiste beslissing heb genomen, maar het doet zo'n pijn. Zo kort dat hij hier was zoveel heeft hij met me gedaan. Als ik een rotdag had duwde hij me letterlijk vooruit. Met zijn snuit duwde hij tegen mijn benen alsof hij wilde zeggen "kom op, je kan het wel" en dan keek hij me aan met die oogjes. Ppfff... wat een mooie vent. 6 maandjes en 12 dagen. Zo jong, zo oneerlijk, maar het is goed. Hij is vrij nu en ik weet zeker dat hij over ons waakt... zoals hij elke dag deed.

Boy is geboren op 26-04-2010
En is gaan slapen op 8-11-2010
hij was precies 6 maanden en 12 dagen oud..

Kelly

Notitie van de webmaster:

De naam van de fokker is verwijderd uit Kelly's verhaal en een gedeelte ervan is verwijderd op aanvraag van deze fokker die aangifte heeft gedaan wegens laster. Ook worden namen verwijderd uit de comments op dit verhaal. De boodschap blijft staan, want dat is waar het hier om gaat. Let op bij de aanschaf van een nieuwe harige huisgenoot en ga niet over 1 nacht ijs.

Protesteer tegen de meedogenloze handel in hondenDoe mee met VIER VOETERS en protesteer tegen de meedogenloze handel in honden

De illegale handel in puppy’s vanuit Oost-Europa floreert: talloze honden worden door meedogenloze handelaren in kofferbakken en kisten naar Nederland gesmokkeld. Eenmaal aangekomen worden ze verkocht via internet en advertenties. Deze advertenties beweren dat de puppy’s ‘met liefde’ en in een ‘familieomgeving’ worden gefokt.

De waarheid is echter geheel anders: De meeste puppy’s komen uit massafokkerijen in Polen, Tsjechië, Hongarije en Roemenië. De dieren worden veel te vroeg bij hun moeders weggehaald en zijn ernstig ziek. De puppy’s worden met vervalste papieren door heel Europa getransporteerd – de open grenzen binnen de EU maken het de puppyhandelaren heel gemakkelijk.

Hondenliefhebbers kopen de puppy’s vaak uit medelijden zonder zich te realiseren dat zij daarmee de meedogenloze handel in dierenleed in stand houden. Veel van de puppy’s sterven na een aantal dagen omdat ze niet zijn ingeënt of ontwormt. Als ze het wel overleven, lijden ze hun leven lang. Zij zijn getraumatiseerd en vatbaar voor ziektes.

VIER VOETERS eist voor heel Europa een verplichte registratie van honden en scherpere grenscontroles.

Protesteer tegen de buitensporige handel in puppyleed!Doe een beroep op de Europese Unie en de nationale regeringen van de lidstaten om eindelijk een algehele regeling voor de EU in te voeren waarin verplicht gesteld wordt honden te registreren en de controles op de handel en het transport van puppy’s te verscherpen en te verbeteren.

Stop de puppydealersIk ondersteun de VIER VOETERS campagne tegen de illegale puppyhandel. Ik verzoek de Europese Unie en de individuele lidstaten om de controles op het transport en de handel in puppy’s te verscherpen en te verbeteren en tevens een algehele registratieplicht voor alle honden in te voeren.


TEKEN DEZE MAIL BIJ VIERVOETERS >>>

Comments voor Let op als je een pup koopt op internet

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Oct 25, 2017
Asiel
door: Marrie peels

Waarom halen jullie geen hond uit het asiel? Waarom moet een moederhond lijden alleen omdat jullie een pup willen? Natuurlijk is de broodfokker de grote smeerlap van het hele verhaal maar mensen die perse een pup moeten gaan ook niet vrij uit. Zij houden die hele walgelijke puppyhandel in stand.

Apr 25, 2017
Koop nooit een pup bij J.C.
door: Thyra Schijven

Koop nooit een pup bij J.C., familie of vriendin !
Honden uit broodfok uit Hongarije, pure broodfok. Ook ik ben er ingestonken.

In oktober 2015 een Engelse Buldogg gekocht voor € 850,00. Na 18 maanden hebben wij hem in moeten laten laten slapen vanwege kanker aan het hart.

Er alles aan gedaan want je bent gek op zo'n beest. €2500,00 aan dierenkosten gehad. Maar het mocht niet baten. En die J.C. interesseert het geen zak, hond verkocht is kassa.

Laat je niet verleiden met foto's van pups in het gras, dat is gewoon niet waar. ze zitten in hokken met houtvezel, wat ze ook eten en zonder drinkwater. Onze Bul was de 1e week niet bij de drinkbak weg te krijgen, bang dat het weer weggehaald werd. eten idemdito, pas na 1 maand stabiliseerde dat.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/251258962/Beruchte+puppyhandelaar+Hapert+stuurt+teruggekregen+hondjes+naar+Hongarije+%E2%80%98Ben+er+klaar+mee.aspx

May 31, 2016
dom geweest hier een pup te kopen
door: gast

hallo wij hebben 24-5-2016 puppy gekocht bij Hapert. Vvandaag laten inslapen hij heeft parvo! Niks aan te doen wij hebben hem 6 dagen gehad, maar wij zijn ook dom geweest om niet eerst eens te kijken naar reviews Hapert.

May 19, 2016
Ook een pup uit H
door: Anonymous

Wij hebben onze pup ook uit H. Voordat wij kwamen is zij gechipt in Belgie, dit werden we gewaar bij onze dierenarts. Was geen 3 maanden - zoals men vertelde - maar 5 maanden. En de pup bleek uit Hongarije weg te komen.

Volgens onze dierenarts lijkt ze gezond, hij had gelijk door dat het een broodfokkers is waar onze pup weg kwam.

Vandaag erachter gekomen dat op de 11e deze maand een inval was gedaan en 89 pups in beslag hadden genomen.

Wij komen de 14 e onze pup daar kopen en hokken zaten vol met verschillende soorten pups, nu vraag ik je, mail gestuurd naar de politie met mijn verhaal en wat krijg je als antwoord? Wij weten niet of wij hier iets aan kunnen doen.

Jan 04, 2016
Let op
door: Anonymous

Ook wij hebben de vorige week 1 pup gekocht bij x. Eerste dagen at hij gulzig na 3 dan diaree met bloed naar de dierenartd gegaan.

Het hapert altijd met honden uit hapert.

Gelukkig was ik op tijd maar de dieren arts zei dat er 70% van de honden van x het niet overleefde. Ik die altijd zo alert en wantrouwig ben er in getrapt stom.

Aug 22, 2015
Waarschuwing voor broodfokker X te Hapert
door: Anonymous

Broodfokker X te Hapert. Koop hier nooit een pup. 6 mnd geleden een pup gekocht bleek niet gevaccineerd te zijn stond wel in het paspoort komen tevens uit Hongarije blijft een zwakke hond...deze mensen geven niks om hun honden.

[Dit bericht is bewerkt door de moderator:]

De naam van de broodfokker in kwestie is verwijderd. We bieden hier geen plaats aan anonieme klachten gericht tegen specifieke personen of bedrijven omdat dit als smaad of laster uitgelegd zou kunnen worden.

Ons standpunt is duidelijk: als mensen goed hun onderzoek doen (zoals je dat ook doet voordat je een auto koopt, een hypotheek afsluit of iemand ten huwelijk vraagt) en geen pup als impulsaankoop zien ("aaahhh wat schattig") dan blijf je als vanzelf weg van puppenverkopers die hondjes uit oostbloklanden importeren, werken met overbelaste teefjes die als fabriek worden gezien, kosten reduceren door vaccinaties wel te noteren maar niet uit te voeren, etc. Leer de fokker kennen. Ga ook op bezoek als er geen pupjes zijn. Luister naar je gevoel en gebruik je verstand.

Nov 17, 2014
Moos de Berner Sennen
door: Anonymous

Hoi

Anderhalf jaar geleden hebben we Moos opgehaald in H bij dezelfde fokker ook wij zijn zo dom geweest om niet eerst te informeren naar deze handelaren.

Nou moeten we Moos laten inslapen omdat moos actrose in zijn ellebogen maar nog erger is het zwevend botje in beide voorpoten heeft waar die snel aan geholpen moet worden en zijn zijn heupen zo erbarmelijk slecht dat hij binnenkort 2 kunstheupen moet.

Ook ik zie nou alle advertenties staan van D en hoop via deze weg dat ik de mensen een beetje kan waarschuwen voor deze mensen want dierenmensen zijn het niet ze verdienen goud geld aan het leed wat ze dieren liefhebbers en de dieren aandoen.

Nov 16, 2014
Dieren handel Hapert
door: Anonymous

Mensen let op!!!!!!!

Wij zijn er helaas ook de dupe van geworden. Ze zijn van naam veranderd. Ze heten tegenwoordig anders X B.V.; dus nogmaals let op!!!

Nov 03, 2014
ongelooflijk...
door: Anonymous

hallo mensen ,

ik schaam me om te zeggen dat ik nog geen paar dagen geleden een hond heb gehaald daar. nadat we met de familie besloten er weer 1 te nemen, begonnen we te zoeken op internet. na een tijdje hadden we een aantal hondjes gevonden, iedereen opgewonden. dus besloten een ritje te maken om een paar nestjes te bezoeken.
na een aantal bezocht te hebben kwamen we daar.
we werden op slag verlieft. dus hebben we hem genomen. nu kwam ik vandaag op de geweldige idee om info te zoeken.... wat ben ik geschrokken van deze verhalen allemaal.
er is nog niks aan de hand maar wilt niks zeggen... er zal wel niks kloppen wat er me verteld is daar over het hondje.
ik ga morgen direct naar de dieren arts om er naar te laten kijken . hoop dat alles oke is... zal wel moeilijk te zeggen zijn op zon jonge leeftijd maar goed. ik weet eigenlijk niet wat ik nu moet doen , hoe breng ik dit naar de rest van de familie...
1 ding is zeker dit mag niet gebueren! had ik het maar eerder opgezocht.
hoe kunnen we dit stoppen. laat me weten hoe ik kan helpen!!!!


Sep 05, 2014
aankoop Heidewachtel
door: Anonymous

Wij hebben een puppy gekocht via de rasvereniging. Volgens de fokker aangesloten bij de rasvereniging was de pup kerngezond. Contract getekend en een pup naar mijn huis mee genomen.

Hond was 14 weken en wij naar de dierenarts alles laten controleren. Alles was goed alleen een sluitspier op deze leeftijd moet zo goed als sluiten.

Na nader onderzoek bleek dat de urinegeleiders niet in de blaas uitkwamen. Een operatie van 1300 euro volgde, maar helaas heeft dat niet geholpen.

Wij hebben nu een puppy gekocht via Markplaats en een goed gezonde Heidewachtel pup. Dus dat kan ook.

hj

May 24, 2014
Puppyfabriek
door: Anita

Wij hebben hetzelfde meegemaakt met een fokker in H. Wij hebben in 2012 een Labrador pup gekocht. Op de foto zag hij er goed uit. Maar toen we daar aankwamen was de pup niet meer zo rond en gezond, maar mevrouw D. zei ja maar dat op die foto was nog het babyspek.

Wij hebben deze hond een half jaar gehad, maar een paar maanden bleek al dat hij hele slechte heupen had. Ik heb hier voor gebeld maar de heer des huizen vond dat ik maar naar zijn dierenarts moest komen. Nou ik heb een goede dierenarts.

Ze worden met 5 weken van de moeders afgetrokken en worden naar deze malafide hondenhandelaren afgeleverd. Daarbij bleek dat deze hond een behoorlijk gedragsstoornis had maar ja dat kan ook niet anders want ik weet van een andere handelaar dat dit allemaal Oostblok hondjes zijn die meestal flink getraumatiseerd zijn.

We hebben dan ook met zwaar overleg met onze dierenarts besloten om hem uit zijn lijden te verlossen en hem in laten slapen. Och wat sneu werd er gezegd aan de telefoon toen ik die man belde er werd helemaal niks aangehaald over garantie.

Wij hebben via de rechtsbijstand ons geld terug gekregen. Hoezo Garantie ze weten niet wat voor leed ze hondenliefhebbers aan doen. Ze verkopen onder 5 verschillende namen honden.

Toen ik hem aan de telefoon had zei ik "ik zorg ervoor dat je van marktplaats verdwijnt", en kreeg ik als antwoord "je doet maar".
Zo'n figuren zijn dat. Dus mensen, dierenpolitie of wie dan ook: Stop deze malafide hondenhandel en pak deze mensen eens flink aan.

Apr 20, 2014
Anoniem?
door: Karin van Schoonhoven

Een positief commentaar wat dan wel weer anoniem wordt gegeven... Geeft toch te denken.

Apr 19, 2014
eens een goede commentaar
door: Anonymous

hallo iedereen,
Wij kochten 2 jaar geleden een Boxerpup in H. Een schat van een pup! We zijn er mee naar huis gereden. Dit was een rit van een uur - best wel vermoeiend voor dat klein beestje - maar eens thuis gekomen hebben we haar in haar bench gelegd en haar enkele dagen rustig laten bekomen.

Ze heeft alles gekregen wat ze nodig had: eten drinken speeltjes en vooral veel rust. Nu is ons Fenna bijna 2 jaar en ze is een gezonde speelse Boxer zoals het hoort te zijn. Wij hebben geen klachten over deze kennel en gaan er binnenkort zelfs terug naar toe om een Frans Bulldogje te kopen.

Dus beste mensen, koop er een hondje en laat het de eerste dagen bekomen en sleur het niet overal mee naar vrienden en familie!

Mar 02, 2014
P
door: Anonymous

Wij hebben een soort gelijk verhaal. Het is alweer 2 jaar geleden. We wilden heel erg graag een hondje. Dus op marktplaats zoeken.

Ook wij kwamen bij deze fokker uit.

Paar dagen erna zijn we naar H. gegaan. We werden vriendelijk ontvangen, maar we stonden misschien 5 minuten te wachten tot die vrouw terug kwam. Dus ze kwam terug, (uit een grote ruimte waar zeker nog veel meer honden zaten). Waar wij waren zaten nog 2 andere honden. Een Chihuahua en een Shitzu.

Ze kwam dus terug met de hond en zette haar in een bak met stro. Ik weet nog dat we eerst moesten betalen en daarna mochten we haar aanraken.. Dus betaald en een contract ondertekend. We ging naar huis en alles was goed.

Maar na een paar dagen begon ze zomaar te piepen zonder dat er wat was. Al snel zagen we dat haar voorpoten helemaal scheef begonnen te groeien. Het was een naar gezicht. We gingen naar de dierenarts en ook ons hondje moest na 1 week ingeslapen worden.

We hebben nog dagen gehuild. Al snel daarna hadden we een andere hond gekocht voor misschien het dubbele. We waren zo blij met hem en we hebben hem nog steeds. Maar ik mis de vorige hond nog steeds.

Ook ik wil wat doen om deze fokker te stoppen.

Jan 07, 2013
Kennelhoest
door: SB

Ik kocht onlangs een pup bij een erkende kennel in Eindhout en kwam ook bedrogen uit... Hij was volgens zijn boekje ingeent tegen kennelhoest maar heeft nu een longontsteking.... Hopelijk overleeft hij het!

Apr 17, 2012
Puppyfabriek Hapert
door: Annemarie

Hallo!!

Mijn naam is Annemarie en ik ben op zoek naar mensen die bij Puppypoint te Hapert een puppy hebben aangeschaft met alle gevolgen van dien!
Deze mensen adverteren nog steeds op Marktplaats met ontzettend veel verschillende pups en de enige manier om deze mensen in ieder geval te laten stoppen met adverteren, geeft Marktplaats aan dat er bewijs moet komen dat deze puppyfabriek daadwerkelijk een broodfokker is met vele gedupeerden. Nu ben ik benieuwd of er mensen hier op deze pagina zijn die hierin kunnen ondersteunen... Alleen het gevecht aan tegen deze broodfokker lukt me niet dus ik hoop hier mensen te die samen sterk willen staan om de betreffende advertenties van Marktplaats af te krijgen en zo in ieder geval iets te kunnen ondernemen!!

Mocht dit je aanspreken of willen weten wie deze broodfokker is, dan mag je me mailen op het volgende mailadres:

[mailadres bekend bij de redactie]

Ik ben benieuwd!!

Groetjes, Annemarie

Dec 28, 2011
pup uit H.
door: Margret

Ook mijn ouders zijn bedrogen uitgekomen bij Y. uit H.

Mijn ouders gingen oorspronkelijk voor een York pup van 200 euro. Eenmaal daar gekomen werd het hondje ergens vandaan geplukt en in een bak zaagsel gezet.

Ondertussen was mijn moeders oog op een andere pup gevallen, ze pakte het diertje beet en Y. zei gelijk: "Ja mevrouw, maar die is 300". Affijn mijn ouders vallen niet voor de prijs maar voor de pup.

Na een controle de dag erna bij onze dierenarts bleek het kleine meiske een dubbele liesbreuk te hebben, kosten voor de operatie 140 euro. Het enige wat Y. zei: "Dan breng je haar maar terug".
Triest toch mijn ouders zijn 69 en 73 die brengen geen dier terug.

Deze vrouw moet gestopt. Met Pukkie gaat het verder goed zij wordt in januari geopereerd.

Nov 05, 2011
dikke buik pup door wormen en niet door net gegeten te hebben
door: saskia

Hoi Kelly,

Wij zijn sinds kort trotse bezitters van een Bordeauxdog geboren op 8-8-2011. Gevonden via Marktplaats.nl.

Wij kwamen aan in Cranendonck (Oost Brabant), raar huis moest nog verbouwd worden, heel slordig alles. mw stond in de deur opening met de pup in haar arm. Dat was onze reu. Ze zei 'hij heeft een dik buikje van het eten', wij dachten 'zal wel horen'.

Het klikte meteen met ons dochterje van 10 maanden en ons zelf. Ook het koppie alleen al deed ons harten smelten.

volgende dag heb ik een afspraak gemaakt bij de eigen dierenarts. Gewoon een check-up en wat bleek: geen opgezet buikje van eten maar vol met wormen(lint). En onze reu was min 6kg te licht!

Hij is nu bijna 13 weken en weegt maar 5,6 kilo terwijl hij nu ongeveer tegen de 15 kilo behoort te wegen. We lopen nu af en aan naar de dierenarts.

Maakt ons niet uit hebben we er voor over, maar ik vind het zo erg dat mensen zieke dieren verkopen en er maar mee door blijven fokken. Sterkte met jou verlies van Boy.

groetjes saskia uit rotterdam

Aug 12, 2011
zieke chihuahua en hoge dierenartskosten - zeer herkenbaar
door: nathan

Beste mensen,

Ik heb ook een hond gekocht. Een Chihuahua, ook ziek en meer dan 1500 euro dierenarts kosten. Ok, alles nu iets beter maar kan allemaal terug beginnen.

Ik heb er haar over aangesproken en zij zei: "het zijn altijd dezelfde soort die op die goedkope hondjes vallen."

Toen ik zei dat ze nog hoort van mij via mijn advocaat zei ze: "kan je dat wel betalen?" Toen antwoorden ze niet meer. Dus ik leef met jullie mee en laten wij dit samen stoppen !!!

Groetjes,
Nathan

Jun 02, 2011
Bedankt voor delen van de H. ervaringen
door: Anonymous

Beste dames,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een hond voor mijzelf en een puppy voor mijn nichtje. Zodoende kwam ik gisteren een advertentie van H. op het internet tegen.

Maar ik meende een tijdje terug een TV programma over een hondenkennel in België gezien te hebben en herinner me nog hoe geschokt en kwaad ik daarna was. Dus na enige onderzoek op internet stuitte op jullie berichten, waardoor ik me realiseerde dat het tv programma om H. ging. Ik zal daar dus echt, absoluut geen honden aanschaffen, hoe zielig ik het ook voor die honden vind!

Ik dank jullie van harte dat jullie je ervaringen met ons wilden delen en uiteraard ook voor de tips voor het aanschaffen van een hond.

En Kelly, ik hoop dat Boy het goed maakt...

Gr,
MLMar 04, 2011
H. in Opgelicht
door: Kelly en Brit

Hoi Kelly,
Als eerste vind ik heel erg voor je dat je nu Boy moet missen. Zelf hebben wij Amerikaanse stafford van 2 jaar en wij wilden er een vriendinnetje erbij voor hem.

Er stond een advertentie op internet van een hele mooie puppy dus zodoende zijn wij erheen gereden.
Het adres was in H. en aangekomen was het een rashondenkennel genaamd H. Er deed een vrouw open en wij konden achterom via de poort komen kijken naar de puppy.

Er was een ruimte waar we binnen kwamen met hondenartikelen en ook een kleine kennel waar de puppy in zat. Ik vroeg aan de vrouw (Y.) of ik de puppy mocht oppakken. Toen zei ze: "als je de pup neemt mag je hem pakken". Dit vond ik een rare opmerking maar lette er verder niet op.

We hebben een contract ingevuld en mijn vriendin ging terug naar het centrum om geld te pinnen voor de aanbetaling. Ik vroeg de vrouw waar de ouders waren en zij vertelde mij heel direct dat zij de puppy's opkoopt en en verkoopt!. Ik schrok hier heel erg van.

Mijn vriendin kwam terug en vertelde dat onze auto niet wilde starten. Ik liep dus met haar terug naar de auto en vertelde heel snel wat ik net gehoord had en mijn bevindingen dat dit dus geen normaal hondenkennel kan zijn.

Snel heb ik het gegoogled en ja hoor: bericht na bericht over oplichting en doodzieke puppies die ingeslapen moesten worden! Nu wist ik niet zo goed wat ik moest doen want ik had al het contract getekend.

Achteraf kan ik mezelf wel voor me hoofd slaan dat ik zo naïef ben geweest. De vrouw was naar binnen gegaan en ineens kwam er een man naar buiten die kwam kijken wat er met de auto mis was. Toen ben ik snel de contracten gaan pakken en heb niks gezegd. De vrouw kwam naar buiten en ik zei tegen haar dat we eerst de auto wilden nakijken en toen zei ze nadrukkelijk dat ze de pup niet vast kon houden. We hebben de auto aangeduwd en hij startte!

Toen zijn we weggereden en hebben dus de dans ontsprongen om opgelicht te worden door deze Y. Daarna heb ik mijn vriendin verteld wat ik gedaan had en tijdens de rit terug naar huis heeft zij mij meerdere keren gebeld. Het zou deze vrouw verboden moeten worden om honden te houden!! Hoe kunnen wij helpen?

Dec 13, 2010
Nieuwe aanpak van misstanden in hondenhandel en -fokkerij
door: Barbara

Er komt nieuwe regelgeving om misstanden in de hondenhandel en de hondenfokkerij effectiever aan te pakken. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) bekendgemaakt op 10 december 2010.

Staatssecretaris Henk Bleker gaat het Honden- en kattenbesluit moderniseren en het chippen/registreren van honden verplicht stellen. Ook roept hij de sector op tot meer verantwoordelijkheid en vraagt hij consumenten om beter na te denken bij de aanschaf van een hond.

Beroepsmatige hondenhandelaren en -fokkers die zich niet hebben aangemeld bij een daartoe door de overheid aangewezen instantie zijn illegaal, maar kunnen zich op dit moment voor een deel aan toezicht onttrekken.

Op deze manier verwacht staatssecretaris Bleker dat consumenten niet langer honden zullen kopen bij illegale handelaren: "Het moet net als bij de aanschaf van een auto normaal worden dat je bij de aankoop van een hond papieren krijgt. Zo niet, dan moet je nattigheid voelen". Met het chippen van honden kunnen ook particulieren die hun hond achterlaten beter worden opgespoord.

Nov 25, 2010
Ik voel met je mee
door: Lineke

hallo Kelly,

Ik voel met je mee, ook wij zijn hondenliefhebbers. we hebben een voorliefde voor Duitse doggen ook nu hebben we er weer een.
Ik zou je wat regels willen geven als je weer een hond gaat uitzoeken. Vraag altijd of je de omgeving van de hond mag zien , waar hij loopt en waar hij slaapt. Kijk of er genoeg voer is te bekennen. En vraag anders wat voor voer hij krijgt, Ook moet je vragen om het honden-paspoort en de hond moet ook gekeurd zijn. Maar dat gebeurt niet altijd goed. Dus maak een afspraak als je hem mee neemt dat je hem zelf ook nog door een eigen dierenarts laat keuren. Wij krijgen bij het aankopen van onze doggen altijd een brief mee waarin staat dat de hond teruggebracht kan worden als hij binnen 6 maanden ziek is. Je krijgt dan het aankoop bedrag terug. Wel allebei tekenen verkoper en nieuwe eigenaar. Dat lijkt allemaal heel koud en ongevoelig maar het moet wel zo om de slechte handelaren te schiften van de goede

Wat was het een prachtige hond. Ik wens je heel veel sterkte

Lineke

Nov 18, 2010
Hoe koop je een hond?
door: Barbara

Wanneer je een hond wilt, neem dan je tijd! Ga niet impulsief tot een aanschaf over en doe goed onderzoek. Niet alleen onderzoek naar hoe het leven is met een hond, niet alleen onderzoek naar welk ras bij je past, maar ook onderzoek naar de plaats waar jij je hond wilt kopen en zelfs naar de hondenscholen in je omgeving om straks bij te lessen.

Ga niet over 1 nacht ijs. Ga niet 's nachts op Marktplaats kijken wat er allemaal in de aanbieding is. Ga op bezoek bij fokkers. Liefst op het moment dat ze geen pups hebben, om jezelf een beetje te beschermen. Je kunt natuurlijk ook naar een asiel gaan en daar contact leggen met honden die een nieuw thuis zoeken.

Leer de plek van herkomst kennen. Je bent bezig een levenspartner te vinden. De hond zal voor jaren bij jou zijn en daarom is het zo belangrijk dat je dit goed aanpakt. Net als bij het zoeken van een liefdespartner of bij de overname van een bedrijf.

Doe je research of zo je wilt je "due dilligence".

Ik vind het allemaal heel erg, maar pups uit een fabriek kopen (want zo noem ik de fokkers die heel veel rassen verkopen en massaal pups verkopen), een Pools paspoort meekrijgen en daarna constateren dat het allemaal niet in de haak is, is ook naief. En zo houd je de sector in stand. Doe het niet. Voor elke pup die wordt verkocht, bestellen ze weer nieuwe.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Herdenk je hond - Honden In Memoriam.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »