Licht gehandicapt en een hond van 1 jaar

door H. Kaptein
(Nederland)


Goedemiddag, wij hebben altijd grotere honden gehad Labrador en een Friese Stabij.

Nu hebben we een kleiner hondje aangeschaft,omdat ik licht gehandicapt ben. Cairn terrier is het geworden, na lang nadenken. Dit lieve beestje kan ik makkelijk naast me laten lopen en in mijn invalide autotje hebben. Alleen het blaffen is een beetje een probleem 1 buurvrouw verder op.
Ja, hij moet de wereld ontdekken en een hondentaal is blaffen. Nu blafde hij pittig door, we hebben dat al in de hand kunnen krijgen... Blafde naar alles, vrouwtje zie je dat vogeltje en blaadje, achterom kijken naar mij enz. Dit hadden we eerst in de hand van nee...daarna afstraffen en in de bench...alles hielp niet... ook ben ik natuurlijk langzamer geworden ben niet zo snel meer uit mijn sta-op stoel te krijgen.

Nu met rust in de tuin ingaan en rustig voor hem staan en hem laten zitten, lukt het best,vinden wij... Buurvrouw verder op niet elk blafje veert zij al op!!sorry,maar ze HAAT beesten.. ook in de bench is het soms moeilijk,als ik thuis blijf en hij hoort mij de trap opgaan,geen probleem, maar de voordeur uitgaan...blaf, blaf, blaf... erin doen, doen we met rust en blaft dan niet..maar die voordeur!! Ook nu hij in de huiskamer en ik ga naar boven is soms moeilijk...laat me zien soms..hij blaft onderaan de trap,, ik zeg niet veel verlatingsangst dus ... muziekje helpt iets...bot geven het meest.

Geluidsband even uitgeprobeerd, maar geen succes,werd meer geblaf... hebben op puppycurcus gezeten,maar vervolg is te zwaar voor mij helaas met mijn handicap... loop 4 a 5keer op een dag met hem een kwartier en speel vaak met balletje gooien in huis.

Zijn 2 katten in huis die nu een beetje gaan spelen met hem.. beetje jaloezie van zijn kant, speeltjes in huis die hijzelf moet uitzoeken hebben we.. denk dat hij zich niet verveelt, zie hem altijd wel spelen of slapen..

Heeft iemand nog andere tips voor mij, betreft het iets langer doorgaan met blaffen??

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »