Loopse teven zijn eng!!!

door Lydia
(Bilthoven)

Mijn 2 kleine reutjes zijn doorgaans gek op teefjes. Behalve als ze loops zijn! Dat vinden ze maar helemaal niks. Opdringerige vrouwen, die ongevraagd aan je willen zitten, getver, waar moet dat heen op deze wereld? Lees en huiver!


Tegenover ons woont een man, Jan genaamd, die een bescheiden hondenoppasservice runt. Mijn powderpuffjongens en ik komen hem regelmatig tegen op de grasvelden aan de overkant, als hij zijn wisselend clubje honden uitlaat. Zelf heeft hij een hele grote bouvierkruising, oud, doof en een goeie sukkel. Joris en Velvet vinden die Max (zo heet de zwarte reus) heel erg eng en gaan er met de grootst mogelijke boog omheen, ook al heeft Max nog nooit naar hun gekeken. Kleine hondjes interesseren Max hoegenaamd niet, van die druktemakers word je alleen maar moe.

Met de andere honden in het clubje van Jan hebben ze gewoon normaal snuffelcontact - met de wat kleinere exemplaren nog het meest. Er wordt wel gezegd dat het formaat van een hond voor een andere hond totaal niet belangrijk is, maar Joris en Velvet zijn heus niet de enige hondjes die hun eigen formaat prefereren boven die grote bakbeesten

Laatst kwamen we Jan 's middags weer eens tegen en één van zijn oppashondjes kwam vrolijk op Joris afgerend. Een soort Jack Russel-terrier kruising, van Joris' eigen formaat. "Nikita is loops", deelde Jan ons mede. Ik vroeg me af of Jan wel goed bij zijn hoofd was om een loopse teef zomaar los te laten lopen (wist de eigenaar van Nikita dat wel? Leuk, geef je je hond mee aan een oppasservice en krijg je haar zwanger terug...). Maar ik hoefde me totaal geen zorgen te maken. Nikita was wel geïnteresseerd in Joris, maar dat was totaal niet wederzijds. Ze besnuffelde hem van A tot Z en hij liet het lijdzaam toe, maar vertoonde ronduit ontwijkend gedrag toen ze met haar snuit in de buurt van zijn familiejuwelen kwam...

"Kom Joris, we gaan weer", zei ik en Joris was ronduit opgelucht toen we de voordeur weer achter ons dicht trokken (Nikita had hem ook nog een tijdje achtervolgd.....). "Vind je Nikita niet leuk, Joris?" vroeg ik, toch benieuwd naar een verklaring voor het gedrag van een reu die niks moet hebben van een loopse teef "Opdringerige vrouwen, daar hou ik helemaal niet van", mompelde hij binnensmonds. En met die verklaring moest ik het maar doen.

Onze Velvet heeft een hele specifieke smaak op het gebied van teefjes. Hij heeft enkele teckelvriendinnen. Laatst ontmoette hij een dwergteckeldame genaamd Lotje, en hij heeft tot groot plezier van ons en van de
eigenaren van Lotje een hele tijd met haar lopen dollen. Toen we Lotje laatst weer tegenkwamen, riep haar vrouwtje ons uit de verte toe dat Lotje loops was geworden en ze zorgde dat het plantsoentje met prikkelstruikjes tussen ons en Lotje bleef. Velvet begreep er niets van. Hij wilde naar zijn vriendin toe en begon zachtjes te huilen toen dat niet mogelijk bleek. "Ach, hoe schattig pupjes van Velvet en Lotje ook zouden zijn, dat zullen we toch maar niet doen hè?" grapte Lotje's vrouwtje nog. "Waarom niet?", zei Velvet enigszins beledigd. "Ben ik niet goed genoeg voor Lotje?" Gelukkig hoorde Lotje's vrouwtje dat niet, want Lotje zelf deed ook nog een duit in het zakje: "Velvet, lieverd, als we niet allebei aan de riem zouden zitten, dan was ik in een tel bij je. Ik hou van je!" riep ze gefrustreerd. "En ik van jou!", huilde Velvet wanhopig. Hij is zeker nog een half uur van slag geweest nadat Lotje al uit het zicht was verdwenen.....

Afgelopen zondag liep ik weer met Joris en Velvet over de grasvelden aan de overkant. Ze waren allebei aangelijnd, en mensen met een eveneens aangelijnde hond van het formaat van Joris en Velvet kwamen ons tegemoet gelopen. "Zijn dat reutjes?", vroegen ze toen ze op een paar meter genaderd waren. Ik knikte bevestigend. "Hele reutjes?" vroegen ze verder. Ik: "ja, maar ze hebben geen problemen met andere reuen hoor". "We hebben geen reu bij ons, maar een loopse teef", kreeg ik als antwoord. "Dan zullen we wat afstand houden", zei ik en ik trok Joris en Velvet iets verder het gras op. De mensen bedankten me, en de teef in kwestie bleef even staan om een keurende blik op Joris en Velvet te werpen. Velvet begon tegen haar te blaffen en te grommen, dus ik liep maar gauw verder.
"Wat was dat nou?" vroeg ik aan Velvet. "Ik hou niet van opdringerige vrouwen", zei hij met een blik op Joris, die zich stil had gehouden maar nu vol trots naar zijn jonge vriend keek. "En bovendien ben ik verloofd met Lotje, en ik blijf haar trouw", voegde hij er nog aan toe. "Wij powderpuff reuen zijn heus niet zomaar bereid om elke loopse teef terwille te zijn hoor, dat is een grove misvatting", zei Joris nog, wijsneuzig als hij is. "Nee, zo is het maar net", viel Velvet hem bij. "Loopse teven zijn ENG! Behalve Lotje dan....."

Wat heb ik toch een leuke mannetjes! Ik zou zo een soapserie à la GTST over ze kunnen maken. Misschien zal ik Joop van den Ende eens benaderen?

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Kensho's Gastenboek.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »