Ma Baker met een rollator

door Lydia
(Bilthoven)

Mijn hondje Joris heeft 3 passies in zijn leven:


1. hij beschouwt zichzelf als de beste waakhond ter wereld en is hier 24/7 druk mee bezig;

2. hij is een workaholic die altijd bereid is om klusjes uit te voeren in en om het huis, meestal ongevraagd;

3. hij is verzot op doggy dance en begint al vrolijk rond te springen en te huppelen als hij "zijn" dansmuziekje hoort en als ik een paar discopasjes maak...

Maar met stip op 1 dus zijn waakneiging (ik word er af en toe helemaal stapel van) die hij zelf als volgt verantwoordt:


Hallo allemaal, hier ben ik, Joris de Powderpuff. Ik wil een pleidooi houden voor het indelen van ons ras in een nieuwe categorie. Van oudsher heeft men ons in groep 9 geplaatst, "gezelschapshonden". Naar mijn bescheiden mening horen wij thuis in een andere categorie, nl. Waak- en Beschermhonden. Daar ligt de ware bestemming van een goede powderpuff, wij horen niet thuis tussen de toy poedeltjes en de chihuahua's! Hoe ik daar bij kom? Nou, door eigen ervaring en waarneming.

Als pup denk je alleen maar aan spelen en een beetje rotzooi trappen. Ik was als pup al volslagen tevreden met achter een balletje aanrennen en met een teddybeer rondsjouwen. Naarmate ik ouder werd, ontdekte ik dat er belangrijkere zaken in het leven zijn.

Het viel mij op dat een kerntaak - bewaken van huis en haard en zorgdragen voor de veiligheid - niet werd uitgevoerd in ons huis. Dat zo'n niet-vervulde positie zeer schadelijk kan zijn, is goed te zien in tv-series als CSI. Ik heb daar veel van geleerd, van dat soort programma's. Het besluit om mijzelf aan te stellen als Hoofd Beveiliging was snel genomen.

Op RTV Utrecht, onze lokale omroep, zag ik een item over mensen bij wie 's avonds werd aangebeld, en toen die mensen de deur open deden werden ze meteen in elkaar geslagen en bruut overvallen. Sinds ik dat gezien heb, blaf ik de longen uit mijn lijf zodra ik de deurbel hoor. Dan weten de criminelen meteen dat dit huis goed
wordt bewaakt en zullen ze zich wel 3 x bedenken voordat ze proberen ons te overvallen.

De leuning van de bank is een ideale uitkijkpost om naar buiten te kijken. Van daar af hou ik de straat in de gaten, en als ik iemand langs ons huis zie lopen, dan laat ik een waarschuwende blaf horen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2, en een gewaarschuwde hond telt voor 3.

Mijn jonge vriend Velvet vindt het allemaal wat overdreven. "Gut Joris, word je nou niet moe van dat constante gewaak?" vraagt hij. "Nee Velvet, Hoofd Beveiliging is een 24/7 baan, en ik neem mijn taak serieus. Daar zou jij wel eens een voorbeeld aan kunnen nemen". Daarmee snoer ik hem de mond. Ach, hij is nog jong en hij vindt knagen op zijn kluif belangrijker dan het zorgen voor een adequate bescherming van huis en haard. Als hij wat ouder wordt, dan zal hij vast wel inzien dat Bewaken en Beschermen de primaire taken zijn voor een powderpuff...

Het vrouwtje vindt ook dat ik overdrijf. "Joris Joris toch, moet je nou gaan blaffen omdat er aan de overkant van de straat een oud omaatje loopt met een rollator? Daar hebben wij heus niks van te vrezen hoor", verzucht ze. Niks van te vrezen? Je weet maar nooit, voor hetzelfde geld is dat Ma Baker (voor degenen die het niet weten: een topcrimineel uit Amerika, Boney M heeft zelfs een liedje over haar gemaakt) die sluw gebruik maakt van het onschuldige imago van een omaatje met een rollator om ons huis binnen te komen en ons te overvallen. Nou, dat zal nu niet gebeuren omdat ik, Joris de Waakhond, mijn aanwezigheid in dit huis kenbaar heb gemaakt. En inderdaad, Ma Baker loopt door (en ik ben kennelijk de enige die ziet dat ze er opeens een straf tempo op na houdt met die rollator, dus hoezo onschuldig omaatje???). Mijn actie heeft dus effect!

Ik ga lobbyen voor het instellen van het opnemen van de Powderpuff in de rasgroep Waak- en Beschermhonden. Doen jullie met me mee?

Groetjes van Joris, Hoofd Beveiliging

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar De passie van jouw hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »