Maandelijkse kosten van het houden van een grote hond ?

door worteltje
(Turnhout)

Bij het orienteren naar de juiste hond vind ik het niet onbelangrijk om een idee te krijgen hoeveel het voer en de trainingen nu daadwerkelijk kosten.
Ikzelf acht kwaliteitsvoer als prioriteit heb nu al met andere dieren thuis kunnen merken dat je hier niet op moet besparen.
Ik ben benieuwd.

Comments voor Maandelijkse kosten van het houden van een grote hond ?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Eens met Lydia
door: Barbara

Als eigenaar van een grote hond kan ik mij goed vinden in het verhaal van Lydia.

maandelijkse kosten van een hond circa 75-100 euro
door: Lydia

Goed dat je je oriënteert op de kosten, want er komt best wat bij kijken bij het houden van een hond, iets wat veel mensen zich niet realiseren. Ik heb weliswaar geen grote hond, maar 2 kleintjes, ik denk dat de kosten voor 2 kleintjes ongeveer gelijk zijn aan de kosten voor 1 grote hond.

Allereerst het voer: goed voer is belangrijk, nooit op bezuinigen! Ik ben ca. 50 euro per maand kwijt aan voer. Ik voer geen brokken of supermarktspul, maar geef voornamelijk vers voer (carnibest). Daarnaast dingen zoals kauwbotten, pensstaafjes etc., dus die 50 euro gaan echt wel op.
Per maand reserveer ik ook nog 25 euro voor dierenartskosten, dat geld spaar ik automatisch op een internetspaarrekening, zodat ik altijd wat achter de hand heb. De gewone dingen zoals inentingen en wormkuren kun je hiervan betalen.
Cursussen voor de hond zijn duur, reken maar op minstens 100 euro. Die kosten zijn echter eenmalig, net als kosten voor halsband en riem, mand, kussen of deken, veiligheidsriem voor in de auto etc. En mocht het nodig zijn om een gedrags-therapeut in te schakelen, dan kost dat ook al snel 100 euro. Ook niet op bezuinigen....

Ook vakanties gaan extra geld kosten. Als je je hond meeneemt (heel erg leuk voor beiden, doen als het kan), reken dan op een toeslag op je hotelkosten (ik was 75 euro extra kwijt voor een weekje hotel aan zee met mijn 2 hondjes), als je je hond in een pension onderbrengt kost dat ook geld, neem je de hond mee naar het buitenland dan moet je hem ook verplicht in laten enten tegen rabies. En kun je je hond tijdens je vakantie onderbrengen bij familie of vrienden, dan wil je dat toch ook niet voor niks doen en je vakantie-oppas op z'n minst bedanken met een lekker etentje of uitje.
Het bedrag van 25 euro dat ik per maand automatisch spaar voor dierenartskosten vul ik ook regelmatig aan met een extra storting als ik kan, want als je hond ziek wordt en een operatie of medische behandeling nodig heeft, dan ben je al snel veel geld kwijt en zoiets komt altijd op een onverwacht moment, dus zorg dat je wat geld apart hebt staan voor het geval dat!

Globaal genomen ben ik zo'n 75 à 100 euro per maand kwijt aan mijn hondjes, maar dan heb ik ook alles "gecovered" op het gebied van voer, dierenarts, vakanties en extraatjes.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »