Maltezer (7maanden) blaft tijdens de wandeling naar andere honden

door Heidi
(Balen)

We hebben een maltezertje (een reu) van 7 maanden. We mogen over niets klagen, enkel als we op onze wandeling een andere hond tegen komen of een huis passeren met een andere hond.


Onze Maltezer blaft naar andere honden vanaf we hem hebben (en dit was al wanneer het nest mocht verlaten).
In het begin (voor de hondenschool) lieten we hem contact maken met andere honden, maar hij ging gewoon voor de andere hond staan en blafte constant. Zodra de andere hond wilde snuffelen, kroop hij angstig weg.

Uiteindelijk, wanneer hij mocht, zijn we naar de hondenschool gegaan. In de puppieklas moeten de pupjes loslopen. De eerste les was afschuwelijk. Hij was heel veel bang en liep de eerste sessie constant met zijn staartje tussen zijn benen.

Naarmate we meerdere sessies deden, ging het beter. Maar hij ging nooit met een andere hond spelen (heeft hij nooit gedaan). Zijn staartje hing wel niet meer tussen zijn benen, maar vanaf er een andere hond kwam snuffelen, liep hij weer weg. (Voor de sessies als de honden aan de leiband zijn, blafte hij ook steeds. Vanaf hij los in het ren moest metde andere honden, blafte hij niet meer, maar had hij eerder bang.)

Na de puppieklas (dus na als ze voor een brevette moeten gaan) zijn we gestopt, aangezien hij zijn naam kende, maar ook 'zit', 'blijf', af etc. ...

Maar het blafprobleem is niet verholpen. Nog steeds als we gaan wandelen blaft hij heel fel naar andere honden.

We hebben al geprobeerd om telkens 'foei' te zeggen, wanneer hij zo'n gedrag vertoont, maar dit helpt uiteraard niet. Ook met een flesje waarin steentjes zaten schudden, zodat hij schrikt. Dit werkte maar tijdelijk, tot hij aan het geluid gewend was.

We hebben ook al geprobeerd om gewoon verder te lopen, maar hij blaft dan nog na, tot als je echt verder bent.

We weten niet wat doen.. Sommigen zeggen: het zit in het karaktertje, maar dat wil ik niet geloven.

Er moet toch iets aan te doen zijn?

Comments voor Maltezer (7maanden) blaft tijdens de wandeling naar andere honden

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jun 21, 2014
Maltezer blaft nog maar amper door trucje!
door: Anonymous

Beste

Ondertussen hebben we zelf iets bedacht dat echt werkt!!!
Wanneer er aan een huis honden zitten of een wandelende hond voorbij komt, zeggen we steeds zijn naam zodat hij oogcontact met ons blijft maken.

Wanneer dit niet werkt laten we koekjes aan zijn neusje ruiken en dan volgt hij zonder blaffen. Zijn we de blaffende honden voorbij en onze maltezer heeft gezwegen krijgt hij koekjes.

Werkelijk, dit werkt uitstekend!!! :-D

Jun 20, 2014
bange hond blaffen (maltezer)
door: Anonymous

Het is moeilijk te beoordelen wat of hoe je moet reageren bij een hond die je niet kent en hoe de baasjes op reageren. Als hij het echt van in begin had was hij de benjamin van het nest dus de kleinste en zwakste.

Het voornaamste is nooit heftig te reageren altijd kalm zelf geen schrik krijgen als je andere hond tegenkomt want hij voelt dat en dan begint hij zeker te blaffen om jullie te beschermen.

Zoek professionele hulp die gewoon zijn met bange honden te werken. Meer kan ik niet vertellen ik ken jullie niet en de hond niet.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »