Mijn Akita wens

door Emma
(Nederland)

Levenswens ; 'Mijn Akita hond, genaamd; Haki, is erg lief. Hij doet nooit, of nauwelijks iets fout. Ik was/ben een beginner met Akita honden, en normale honden maar mijn vader heeft vroeger veel honden gehad, en is daar erg blij mee. Hij wilt dus nu een hond, wat mijn idee is.


Akita was echt mijn top ras, dat komt ook omdat mijn oma & mijn opa allebei zijn overleden, en ik tijd nodig had om het te verwerken. Dit had ik een beetje verwerkt, en toen bedacht ik; Oma wilde altijd een hond, een Duitse Herder, die ook zo trouw is. Ik dacht, laten we er dan íets anders van maken, en toen had ik dus ook de film Hachi gezien. Ik heb lekker zitten huilen op de bank. Maar stop even, dit is geen reden om een hond in huis te nemen.

Eigenlijk heb ik dus helemaal geen Akita hond, maar is het mijn grootste droom. Vandaar dat ik begin met levenswens. Ik ben 12, en word volgende maand 13. Me vader wilt het echt heel graag, alleen me moeder houdt niet zo van grote honden. Dus ik heb haar wat overgehaald.

Wij dus zoeken en zoeken op internet naar een nestje. Mijn vader, wat ik dus niet wist, was ook erg enthousiast en had gelijk een nestje gevonden. Maar mijn vader vindt de kleur van de vacht niet goed. Hij wilt een iets donker bruine, met dan wat witte stukken. Erg mooi moet ik zeggen. Maar mij maakt het echt niks uit, maar de kosten die erbij zijn berekend. Ik heb even alles op een rijtje gezet , en ik kom gauw uit op 1500,- minimaal. Want dan hebben we nog geen hek in de tuin, ( we hebben een grote tuin) we hebben wel een hek, maar dat is door de helft van onze tuin, en omdat wij altijd via onze 'zijdeur' naar binnen en naar buiten gaan, is
het handig om daar dus ook nog een hek neer te zetten, want waarschijnlijk gaat de hond daar ook naar buiten.

Mijn vader is bang dat ik hem alleen in het begin wil uitlaten, en dat snap ik volkomen, ik heb nu een konijn & een hamster ! Echte schatjes, maar een hond is een erg grote stap. Mijn konijn is nu 5 jaar, en een hond kan wel 18 worden. Het ras van mijn konijn, zijn maximale leeftijd is 22. Maar ik wilde al vanaf mijn baby zijnde een hond. Het maakte mij echt werkelijk niet uit wat voor hond het is.

Omdat ik volgende maand jarig ben, en mensen vragen wat ik wil voor mijn verjaardag, heb ik honden-accesoires gezegd. Maar mijn ouders zijn er nog niet zeker van of de hond er wel komt. We hebben nu een knuffel beneden staan die erg lijkt op een Akita. Mijn vader is helemaal verliefd op dat soort honden, en ik ook. Mijn moeder wilt liever een kleintje, maar mijn vader & ik houden van grote honden. Nooit bang voor geweest ook. Mijn broer (16) wilt ook heel graag een hond, het liefst een Akita. Mijn moeder is het nog wel eens met de Shiba, ik ook wel, maar Akita is toch wel mijn grootste wens. Ik heb ook erg medelijden met die hondjes aan het begin, ik vind dat je ook naar de hond moet kijken. Die hond gaat weg bij zijn moeder/vader/broertjes & zusjes . Ik kan dat nooit, weg bij me ouders en weg bij mijn broer. Dat de akita erg dominant is, weten we allemaal. Maar jongens komop, iedere hond verdient een leven. Ik mag sommige mensen ook niet, dus dat betekent ook dat ik gelijk dominant ben? Nee.

Ik hoop zo dat ik binnenkort een Akita heb, heeft iemand nog nestjes ? Of dat er pups in de planning staan? Ik hoor graag van jullie (; xx Emma.

Comments voor Mijn Akita wens

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Dec 26, 2013
Hoe heb je je moeder overgehaald?
door: Iemand

Ik wil ook heeeel graag een hond, het liefst een Akita net zoals jou! Ik ben ook 12! Ik had een vraagje......hoe heb je je moeder overgehaald? Mijn moeder wil geen hond maar ik wil het zooo graag!!!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »