Mijn Akita's gedrag - Hoezo een temperament?

door Veronique Hollegien
(Baarn)

Akita op de hondenschool

Akita op de hondenschool

Onze Akita is een geweldig beest in huis een schat. Maar in het bos met andere is hij inderdaad dominant tegenover andere honden.


Gromt een hond een keer naar hem dan houdt hij het voor gezien. Is het een hond die enigszins bang is en gaat rennen dan zal hij ze wel even op hun plek zetten.

Blaffen doet hij inderdaad ook niet naar honden. Er komt wel een hoop ander geluid van pas. Maar als je goed kijkt dan doet hij eigenlijk niet zoveel (luchthappen), maar het schrikt nogal af bij andere hondeneigenaren. Meer dan genoeg discussies gehad "je hond beet mijn hond". Knap als hij het in de lucht doet.

En eigenlijk doet hij precies wat hij moet doen in hondentaal (zover ik die natuurlijk begrijp). Kent hij de hond dan doet hij echt helemaal niks en is hij wel in om te spelen.

Hij gaat regelmatig mee naar de hondenschool en daar kan hij dan ook heerlijk spelen met de andere honden. Hier is nog nooit iets raars gebeurd. Hij kan ook heel goed samen met een andere Akita reu. Echt mooi om die 2 samen te zien en ze weten precies wat ze aan elkaar hebben.

Kortom moet ik zeggen dat het een heerlijke hond is.

Comments voor Mijn Akita's gedrag - Hoezo een temperament?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Apr 08, 2014
American Akita
door: liliana

Hallo. Ik heb een hond geboren op 19-02-2011. Hij is zeer dominant, waardoor het een beetje erger maakt. Viel 4 keer mijn collega's, met inbegrip van een vriend van mijn dochter 12 jaar. Als niet met de andere honden. in mijn huis dus komen van mensen die weinig vreemde mensen bijt hij weten. Voor ons, voor mij vooral omdat ik hou zoveel van hem, hij is teder, in grappen, in uren van het eten, maar niet altijd gehoorzaam. Maar als bij toeval boos op hem, gromt hij naar me.

Ik vond een coach om mij te helpen in zijn temperament krijgen. Het is een zeer mooi ras honden. Ze houden ervan om ons te beschermen de hele tijd, vind het heerlijk om samen de hele tijd voor ons.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »