Mijn allerliefste -allertrouwste vriendin Nora

Mijn lieve Nora

Mijn lieve Nora

Mijn lieve Nora


Lieve Noor,

7 jaar geleden had ik een droom, een droom waarin mijn vorige hond me wakker blafte. Ik vertelde haar dat ik r niet vergeten was en ook nooit zou vergeten.

De dagen erna begon ik me af te vragen of t geen tijd werd voor een andere hond. Eentje die op m'n vorige leek en met kinderen overweg kon.

Omdat ik een verhaal op internet had gelezen over honden die in t asiel werden gedaan en er soms niet meer wegkwamen besloot ik te gaan kijken naar een asiel hond. Een hond die al iets ouder was of al lang zat.

Per ongeluk kwam ik jou tegen op het net. Nora stond er, Duitse herder 6 jaar en al een aantal keer teruggebracht door haar eigenaar.

Hij was geestelijk een beetje in de war en t asiel had na de 4e keer gezegd dat hij je niet meer meekreeg. Na mijn werk had ik 3 kleine neefjes in de auto gegooid en m'n andere hond en reden richting t uiteinde van Nederland om naar je te kijken.

We stonden te wachten in t kantoortje toen je binnen gestormd kwam. Een voor een gooide je de kinderen omver uit enthousiasme en sprong tegen me op. Wat was je blij om uit dat hok te zijn. Nooit meer wilde je terug.

Nadat we een rondje hadden gelopen met jou, de kinderen en Senna (mijn andere hond) sprak ik met t asiel af dat ik je zaterdags kwam halen. Dan konden ze je nog even wassen en netjes maken.

Het moment dat we de snelweg opreden bedacht ik me.

Ik belde dat ik je ging omkeren en je meteen mee zou nemen. Nadat je in de achterbak was gesprongen dacht je er toch anders over. Niks zo lekker als op de bank zitten tussen de kinderen in! Na een klimpartij lukte het je, je zat tussen de kleintjes op de bank en ze moesten maar een beetje aan de kant voor je.

De eerste nacht was niet een heel groot succes je sloopte letterlijk mijn bank. Ik wist niet wat ik zag 's morgens en wat ik met je aanmoest.

Als ik even wegging met de auto en je in de achtertuin liet, wilde je gewoon niet alleen zijn en sprong je over het tuinhek om met me mee te kunnen. Hoe vaak heb in je niet in m'n spiegel zien aankomen rennen.

In de winter rende je dolblij de tuin in, vergeten dat er een vijver was, en ook al was die bevroren, jouw gewicht hield ie echt niet. Daar kwam je, geschrokken en drijfnat aangelopen. Je was er weer ingetrapt.

Je was zo trouw, altijd bij me en niemand kwam zomaar binnen.

Lieverd, je was al 6 toen ik je uit t asiel haalde en op je 10e bleek je artrose te hebben. Je liep wat moeilijker en ging aan de pijnstillers. Deze deden het supergoed bij je en je bleef rennen, spelen en gek doen. Niets kreeg jou eronder.

Ik heb je een keer laten logeren in een pension toen ik op vakantie ging. Je hebt die 10 dagen niet gegeten en zag er niet uit toen ik je weer ophaalde. Hierna besloot ik je nooit meer naar een pension te doen. Als ik al op vakantie zou gaan zonder je dan zou er iemand bij ons in huis komen.

Hierna ontmoette ik mijn huidige man en voor jou ging er nogal wat veranderen. We gingen verhuizen, er kwam een vreemde bij en hij nam ook nog eens 2 grote kinderen mee. Een huis vol waardoor je wel eens het overzicht verloor.

Maar je bleef me trouw en was als mijn schaduw. Overal waar ik liep, liep jij. Altijd vrolijk als ik thuiskwam en als ik weg was ging je voor de deur liggen tot ik er weer was. Toen je neus het niet meer zo goed deed het laatste jaar snoof je zo hard onder een deur door dat iedereen in het huis het hoorde. Je wilde weten of ik in de buurt was.

En toen ging het lopen slechter, je achterpoten wilde niet meer zo stabiel blijven staan. Ik ben naar verschillende specialisten geweest met je en heb hè een aantal injecties laten geven.

Maar afgelopen week kwam het hoge woord eruit. Je had echt pijn zeiden ze. Ook al was je nog zo vrolijk en speels, de artrose zat door je hele lichaam, de medicatie verlichtte wel iets maar toch liep je met pijn.

Het was toch wel tijd om een besluit te nemen. Een besluit waar ik zo'n spijt van heb Noor. Afgelopen vrijdag is de dierenarts gekomen.

Ik heb je gevraagd of je terug wil komen, of wil blijven als het achter de rug zou zijn. Ik heb naast je gelegen, gehuild en nog 2 uur bij je liggen huilen tot je echt opgehaald werd. Dit is nu 2 dagen geleden en de pijn en het verdriet zijn nog even erg als vrijdag. Ik ben je overal aan het zoeken in huis en buiten. Ik hoop iets van je te zien of horen, maar ik kan je nergens vinden. Niets behalve wat haren van je. Vannacht ben ik op je kleed gaan liggen eb heb geprobeerd je geur op te snuiven. Iets wat me aan je doet denken. Maar je bent er niet meer.

Je as krijg ik van de week terug waarmee ik een tatoeage laat zetten. Tot overmaat van ramp is er gisteren een andere hond bij gekomen. Een herder van 7 jaar. Het zou me misschien wat afleiding geven. Maar ik heb niet echt de kans gekregen om met haar te gaan lopen. Mijn man trekt de hond naar zich toe.

En nu wil ik geen band meer opbouwen of tijd en aandacht aan geven. Het voelt als verraad en ik mis jou zo erg, Nora. Ik heb zo'n pijn om jou! Ik zou zo graag naar je toe willen. Ik mis je gestalk bij me, ik mis je aanwezigheid, je geur, je rare kuren, je geschrooi.

Ik kan en wil niet zonder jou verder. Het doet teveel pijn. Mijn man snapt me niet en is boos op me en weet je Nora, ik vind t best. Laat m maar weggaan. Ik ga geen rekening houden met zijn gevoelens nu.

De kinderen vragen aan me wat er is, waarom ik zo vreemd doe eb begrijpen maat niet dat ik je zo enorm mis. Ze zeggen dat mijn man niet weet hoe hij met mijn verdriet moet omgaan. Het interesseert me allemaal niet meer. Iedereen mag weg gaan bij me. Als ik jou maar vast kan houden in m'n hart en gedachten. Ik heb je net gezocht op de begraafplaats van m'n grootouders maar daar was je ook niet. Maat ik zal je vinden, Nora.

Ik weet dat ik je ergens zal vinden en dan laat ik je nooit meer gaan. Je afwezigheid doet me teveel pijn.

Liefs

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Herdenk je hond - Honden In Memoriam.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »