Mijn eerste Akita pup; Hachi

door Lieke Verhoeven
(Noord-Brabant)

Lekker luieren in de zon!

Lekker luieren in de zon!

Ja ik weet het, de naam is niet erg origineel (helemaal niet zelfs ;-) ). Maar daardoor zeker niet minder mooi!


Een aantal jaren geleden zag ik voor het eerst een Akita Inu toen ik op vakantie was in Frankrijk. Ik weet nog hoe enthousiast ik was toen ik dit dier voor het eerst zijn. Wat een prachtige vacht en wat een gruwelijk mooie kop! Van zo'n hondje kon ik alleen maar dromen... Ik was tenslotte nog maar net 16 jaar.

Toen kwam ineens de film Hachi opdagen. Weer dat wauw gevoel! Wat heb ik toch gehuild tijdens het zien van deze film. Zowel de eerste keer als de vele malen die daarna volgden! ;-) En weer... kriebels in mijn buik, oftewel; alweer verliefd!

Inmiddels woon ik nu samen met mijn vriend (die trouwens ook bij de eerste ontmoeting was in Frankrijk met die mooie Akita Inu, ook hij was helemaal verkocht) en we waren al een tijdje aan het denken of we een hond(je) wouden.

Op verveel momenten of saaie avonden marktplaats een beetje afstruinen of we iets leuks tegen zouden komen. Nope, niet wat wij zochten.. Dus over een paar weken/maanden nog maar eens een keertje kijken.

En daar was hij, afgelopen maandag. Een klein Akita Inu'tje met het meest schattige koppie wat ik ooit had gezien en met energie voor 10! Hij was de eerste die naar me toe rende met veel overtuiging. Toen ik mijn handen naast elkaar tot onder zijn mond bracht, gaf hij mij alle twee zijn poten, ging erop staan en daar was het eerste likje wat ik over mijn neus kreeg. En ja, BOEM! Daar was het.... ik wil hem hebben! (Terwijl we hadden afgesproken: reageer niet te enthousiast, we gaan alleen maar even kijken. En daarna denken we er nog wel even over na). Ja helaas, die afspraak gaat toch echt niet door!!! Hoe kon ik deze kleine schat nu toch ooit weerstaan.

Dus zo gebeurde het, mijn lieve kleine Hachi. Nu nog maar 10 weekjes jong, maar ik weet het zeker. Wij gaan een gruwelijk mooie tijd tegemoet, mijn kleine vriend!

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar index-jouw-hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »