Mijn hond kwispelt niet naar mij

door Eigenaar van Akita Wolfje
(Nederland)

We hebben een schat van een Akita Inu, genaamd Wolfje. Nu is hij 10 weken oud en 3 weken bij ons dus.

Alleen er is iets vreemds, bij ons, alle leden van het gezin, heeft hij nog nooit gekwispeld.

Maar komen we op straat iemand tegen of komt er iemand op bezoek hier dan kwispelt hij wel!

Ik vind het zo jammer, en ik begrijp het ook niet helemaal waarom hij niet kwispelt bij ons. Zou hij dan wel blij zijn?

Ik hoop dat iemand er een antwoord op heeft.
Alvast bedankt.

Lees meer over kwispelen »

Comments voor Mijn hond kwispelt niet naar mij

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Herkenbaar! Mijn hond kwispelde in het begin ook niet
door: Barbara

Dit is zo herkenbaar, dus ik begrijp je vraag en achterliggend gevoel. Toen ik Kensho net had opgehaald bij de fokker, realiseerde ik mij heel goed "ik heb een vreemde in huis en hij kent mij ook niet". We moesten elkaar echt nog gaan leren kennen. Hoe kon ik verwachten dat hij, een Akita nota bene, zomaar zou zeggen: "Ja, jij hebt mij gekocht en weggehaald bij mijn moeder, broertjes en zusjes en ik hou van je... of minder rose bril achtig: ik erken en respecteer jou als mijn baasje". Dat heeft tijd gekost en nu, zonder twijfel heb ik alle erkenning en is hij mijn gouden schaduw. De eerste kwispel van hem naar mij was dus ook erg waardevol en van veel meer betekenis dan wanneer hij zomaar gelijk zou hebben gekwispelt. Erg Akita.

Maar... hij kwispelde wel naar de buurman. De leuke buurman die zelf ook 4 honden heeft. Daar was ie van begin af aan helemaal gek op (en nog). Dat was dus wel even slikken "hij vindt de buurman leuker dan mij". Of... kan het ook wat anders zijn?

Honden kwispelen ook van opwinding en zeg nu zelf -> wat geeft de meeste opwinding: je baasje zien die je elke dag urenlang ziet of die vreemde op straat die ineens erg aardig doet en met een gekke stem naar je praat (overigens vindt Kensho het helemaal niet leuk als mensen een gekke stem opzetten (hij gaat dan soms blaffen, waarop die ander weer schrikt)).

Probeer op je hond als totaal te letten als je je afvraagt of hij blij is. Hoe hij kijkt, of hij naar je toekomt, hoe hij met je speelt etc. Niet alleen de kwispel van de staart geeft aan dat hij blij is.

Geef het de tijd. Kensho kwispelt erg ingetogen op een dag, afhankelijk van wat er gebeurd. Ik vind dat eigenlijk wel 'cool'. Maar is hij een paar daagjes bij mijn moeder wezen logeren en haal ik hem op... dan is ie compleet door het dolle. En of ie dan blij is mij te zien.

Ik heb nog even met Angelique overlegt hierover. Zij liet weten dat haar Kuviak (Alaskan Malamute) in het begin ook niet kwispelde en dat ze dat toen ook heel raar vond (daarvoor had ze een Berner Senner). Ze vermoedt ook dat het ermee te maken heeft dat wij de enige bekende zijn op dat moment en dat kwispelen echt met opwinding te maken heeft. Maar is opwinding dan altijd spanning?

Kwispelt een pup naar zijn moeder? Wie kan hier iets over zeggen? Kan kwispelen aangeleerd gedrag zijn? Dat honden het zijn gaan doen (of meer zijn gaan doen), omdat ze steeds zo'n leuke reactie van mensen ervoor terugkrijgen. Honden zijn goede observators en ze hebben niet voor niets de positie verworven die ze hebben.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »