mijn hond van een jaar blijft uren achtereen janken!

door tanyamonster
(harlingen)

Hallo allemaal,


Wij hebben sinds 9 maanden een hondje, hij heeft de eerste paar maanden bij een oudere vrouw gewoond maar die werd ernstig ziek en zo is hij bij ons terecht gekomen.

Hij heeft een super karakter en wil echt graag bij je zijn. Maar wij hebben vooral met blaffen en janken wat problemen. Hij blijft uren achtereen janken in de bench, of we er nu zijn of weggaan dat maakt geen verschil.

Ik heb hem 3 keer daags een uurtje in de bench, omdat hij zelf geen rust pakt. Maar ik heb van de dierenarts gehoord dat ik hem er niet uit mag halen als hij jankt, omdat je dan het janken beloond, dat heeft dus als gevolg dat hij heeel erg lag in de bench moet blijven omdat het janken gewoon ondoorbroken uren achtereen doorgaat, en zodra hij dan even stil valt haal ik hem er maar snel uit zodat ik hem uit kan laten, ik ben ten einde raad en word er kroongek van!! Help, ben geen voorstander van blafband maar volgens de dierenarts enigste optie. HELP!

Groetjes Tanya en een poot van monster

Comments voor mijn hond van een jaar blijft uren achtereen janken!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jan 07, 2014
Achterhaal de oorzaak van het blaffen
door: Angelique van Kuijk | Kangani Mens en Hond in Balans

Hallo Tanya,

Ik lees al waardevolle reacties.

Belangrijk is dat je gaat ontdekken waarom jouw hond het niet prettig vindt in de bench. Is het te klein, kan hij niet tegen opgesloten zitten, kan hij niet alleen zijn ed. Het blaffen ontstaat door stress en hoe langer je dit aan laat houden, hoe meer stress je hond krijgt. Wanneer dit een aantal keer per dag en langere tijd achter elkaar gebeurt, ontstaat er chronische stress met allerlei gevolgen van dien.

Hieronder een stukje uit een artikel dat ik geschreven heb voor pups, maar wat ook voor oudere honden geldt. Een hond kan zich ook gewoon echt opgesloten voelen en dit niet aankunnen.

Ik zou inderdaad professionele hulp inschakelen, let daarbij vooral op dat je geen advies krijgt waarbij je met correcties moet werken en zeker geen anti-blafband! Dit is een kwestie van de hond met goede begeleiding leren zijn rust te nemen. Dit kan ook zonder bench als blijkt dat hij ook met een goede opbouw, in de bench zitten echt niet aankan (en dat kan!!).

Piepen/blaffen in de bench – hoe gaan we hiermee om.
Dit is een veel gehoorde situatie en vaak zult u horen dat u de pup moet negeren. Hieronder kunt u lezen waarom negeren niet altijd verstandig is (en ook vaak niet werkt).
Een hond heeft verschillende vormen van blaffen in de How2Talk2Dogs gaan we hier dieper op in, maar voor nu is het genoeg om te weten dat een pup die jonger is dan 12 weken en die jankt/piept behoefte heeft aan zijn moeder (basisbehoefte) en omdat die er niet meer is moet u die plaats innemen zolang hij zorg en geborgenheid nodig heeft.

Als er niet gereageerd wordt (de pup wordt genegeerd) dan ontstaat er stress en kan het janken overgaan in blaffen (hoge toon). Om ervoor te zorgen dat hij een gezonde lichamelijke en vooral ook geestelijke ontwikkeling doormaakt moet u hier dus altijd op reageren. Is de pup jonger dan 16 weken en gaat hij piepen/janken/blaffen, dan is hij er nog niet aan toe om alleen te kunnen zijn. U moet dan een oplossing zoeken zodat de pup nog niet alleen hoeft te zijn.

Jan 04, 2014
De bench is geen probleem? Toch wel!
door: Lydia

Je zegt dat de bench geen probleem is, omdat hij er met plezier in ligt en speelt zolang het deurtje maar open staat.

De ellende begint pas zodra hij wordt opgesloten in de bench. De dichte bench is dus wel degelijk een probleem voor jouw hondje. Hij wil niet opgesloten zitten.

Je geeft tussen neus en lippen ook aan dat hij de boel vernielt als hij alleen thuis is (en daarom dus in een bench moet?). Lijkt me een typisch geval van verlatingsangst.

Reden te meer lijkt me om een goede gedragstherapeut in te schakelen. Vaak komen er, als je een probleem constateert, al snel ook nog andere, achterliggende problemen tevoorschijn.

Je hondje urenlang jankend in een bench laten zitten en hem er alleen maar even uit halen als hij uitgelaten moet worden, dat lost uiteraard niets op.

Ik hoop voor jullie allebei dat je deskundige hulp inschakelt om deze vervelende situatie op te lossen.

Tip: Angelique van Kuijk van Kangani is een uitstekende therapeut met heel veel liefde en begrip voor honden èn hun baasjes.

Jan 03, 2014
De bench is het probleem niet - behalve als hij... moet
door: Tanya

Het probleem is niet dat hij zich onprettig voelt in de bench.. de bench staat meestal gewoon open en dan ligt hij er ook lekker in te spelen. Het is echt zijn plekje in huis, alleen zodra hij erin moet word het een probleem. Daar komt bij dat hij uit verveling gaat slopen als hij alleen en los thuis is.

Jan 02, 2014
probeer Bachbloesems en sluit hem niet op in de bench
door: Lydia

Ik zou je hondje niet meer in een bench doen Tanya, kennelijk voelt hij zich daar helemaal niet prettig en komt hij er zeker niet tot rust.

Naar het advies van je dierenarts zou ik helemaal niet luisteren, deze da is een ouderwets type die met zijn goedbedoelde (?) adviezen de zaak alleen maar erger maakt.

Een antiblafband is het laatste waarmee je dit hondje moet pesten, daarmee leer je hem misschien het blaffen voor even af, maar de oorzaak waarom hij dit doet, wordt niet weggenomen.

Probeer met behulp van een goede, moderne gedragstherapeut te achterhalen waarom je hondje zo blaft en laat je begeleiden in het ombuigen van dit gedrag.

Vraag ook een Bachbloesemdeskundige om advies, Bachbloesems hebben vaak een heel gunstig effect op de gemoedstoestand van een dier. Een goede Bachbloesemtherapeut vraagt je om lange vragenlijsten in te vullen om zo vast te stellen wat voor een type (in psychologisch opzicht) je hondje is en hij of zij zal dan heel specifiek voor jouw dier een remedie samenstellen. Dit zijn druppeltjes in een flesje waarvan je er dan elke dag een paar door zijn eten of drinken moet doen. Geen bijwerkingen, geen chemisch spul en meestal binnen 3 weken effect.

Begin in elk geval om je monstertje niet meer in een bench op te sluiten en zoek deskundige hulp.

Dit probleem is niet in een dag opgelost, maar het kan wel opgelost worden op een diervriendelijke manier en met veel geduld en liefde.

Veel succes!!!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Stel je vraag over hondengedrag aan Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »