Mijn poepietje ❤

door Amber
(Antwerpen )

Hallo !

Mijn naam is Amber & mijn Akita heet Kyra

Kyra was als pup altijd erg lief naar andere mensen en wou alle aandacht.. Over haar eten was ze wat dominant omdat ze de kleinste van de nest was en moest vechten voor haar eten, ook al kreeg ze hier de hele dag door eten ze bleef er dominant over en nu nog steeds dus staat haar eten in haar eigen buitenkot waar ze de hele dag bijkan.

Toen kyra nog maar een paar maand oud was en nog een schattige lieve Akita was .. Gingen we al eens een stukje wandelen tot op een dag we een oudere vrouw met een Bull Terrier tegen kwamen. Omdat ik het ras al wat akelig vond vroeg ik haar vriendelijk haar hond bij mijn pup en mij uit de buurt te houden, haar antwoord was ja maar... En liet haar hond los .. Haar Bull Terrier viel mijn pup van misschien 3 maand aan .. Dat geluid dag mijn Kyratje toen maakte krijg ik nooit meer uit mijn hoofd .. Heb toen - misschien niet zo aardig van me - op die Bull Terrier zitten stompen en slaan om mijn hond te redden .. Uiteindelijk kon ik mijn schatje naar boven pakken. Ik pakte ze dicht bij me en hoog zodat die hond er niet aankon, maar die hond begon tegen me te springen voor toch nog te kunnen bijten.

Kyra en ik hebben er allebei een trauma van overgehouden. Diezelfde dag zijn we meteen naar de dierenarts gereden. Ze had gelukkig niets ernstig maar de dierenarts zei dat ik mijn pup haar leven had gered. Gelukkig maar!

Sindsdien is mijn hond spijtig genoeg helemaal verandert, ze valt andere honden aan, ze valt katten aan, als je niet oppast mensen. Maar dat probeer ik te vermijden want ik zou haar echt niet willen laten inslapen zij is mijn beste vriendin!

Ze is tegenover andere levende wezens (dieren/mensen) onhandelbaar geworden, behalve tegen mijn grootmoeder van 86 daar is ze superlief tegen en dat is dan wel erg fijn om aan te zien!

Als Kyra iets niet vertrouwt moet ik eerst bewijzen dat het niets is en dan als ik zeg dat het oke is vind ze het ook goed. Mijn hond is zo onzeker geworden en dat vind ik super maar echt super spijtig!!

Maaaaarrrr waar een wil is is een weg ! We hebben nu een afspraak met een hondenpsycholoog.

Hopelijk komen we er zo wel positief uit want naar mij toe en naar het gezin is het een super lief beestje !

Zo dit was mijn verhaal :D lekjes en een highfive van Kyra & groetjes van mij 👍

Iemand die ook een akita heeft die is aangevallen geweest? En ervaring heeft?

- Tips zijn altijd welkom !! ❤

Comments voor Mijn poepietje ❤

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jul 22, 2015
Vol houden!
door: notrevj

Vol houden hoor! Jij moet vertrouwen geven aan je hond. Dat zal zeker altijd niet makkelijk gaan. Maar blijven oefenen 💜🐕. En mijn ervaring is hoe ouder de hond hoe rustiger ze wordt.

Jul 22, 2015
Wat een ontzettend nare ervaring
door: Barbara

Geen goede woorden over voor de eigenaar van de Bull terrier. Je hebt goed gehandeld zo te lezen, maar wat moet dat een ontzettend nare ervaring zijn geweest. Niet gek dat je Akita daar vervelende herinneringen aan heeft overgehouden. En uit eigen ervaring weet ik dat ze veel associeren. In het begin komt het gevoel terug bij alle honden. Daarna bij het ras in kwestie. Het kost tijd. Ik hoop dat de hondenpsycholoog jullie goed kan helpen.

Andere tips:
Heel Dier
Kangani


Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »