Na één week nog steeds bang van het vuurwerk vorige week

door Jacky
(Sint Gillis Waas Belgie)


Sinds onze Bo, een Border Collie, het vuurwerk hoorde vorige week is hij nog steeds bang van alle geluid. Aangezien ze hier ergens in de buurt nog steeds af en toe vuurwerk afsteken kan het niet beteren.


Hij durft niet buiten te komen, moet hem echt dragen en er bij blijven, de deuren dicht doen of hij loopt terug binnen. Hij moet toch zijn behoefte doen.

Soms is het net of het gaat wat beter maar als er dan een geluid is, bijvoorbeeld een vrachtwagen of een ander hard geluid begint het weer van voor af aan.

Hij kruipt onder tafel of vliegt naar boven. Liefst zit hij nog in de auto, daar voelt hij zich precies wel veilig.

Hij heeft nu medicatie, Zylkéné van de dierenarts. Die heeft gezegt dat hij die 2 maand moet pakken en dan zullen we zien wat we gaan doen. Of afbouwen naar een halfje per dag of heel zijn leven die pil pakken.

Wat kan ik doen dat Bo, zo is mijn Border Collie zijn naam, zich geruster begint te voelen. Het is zo een lieve hond en dan verder moeten leven met die angst is och zo triest.

Alvast hartelijk bedankt voor Uw antwoord en ik hoop dat er iets aan kan worden gedaan, het is echt triestig hoor, zelfs buiten spelen wil hij niet meer terwijl hij er voor bijna de hele dag buiten speelde.

Met heel veel groetjes, Jacky en de bange Boke

Comments voor Na één week nog steeds bang van het vuurwerk vorige week

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Een bange hond heeft veiligheid nodig
door: Barbara

Wanneer een hond bang is heeft deze veiligheid nodig. Een baasje kan dat geven.

Mijn hond Kensho blafte altijd als hij knallen hoorde of flitsen zag. En dat terwijl hij als pup met groot succes een vuurwerktraining heeft gehad. Het is er toch ingeslopen, omdat het maar zo weinig voorkomt (alleen rondom de feestdagen).

Dat blaffen zag er boos uit, maar in werkelijkheid was het uit angst. Niets hielp, negeren niet en er wat van zeggen ook niet. Maar wanneer je dan logisch nadenkt, wordt de oplossing duidelijk.

Een kind dat bang is wordt gerustgesteld. Vroeger reed ik paard (schrikachtig, want vluchtdieren) en wanneer er een grote tractor aan kwam spande ik mijn kuitspieren. Huilbabies worden soms ingebakerd etc.

Dus raar was het niet dat Kensho ophield toen ik hem vastpakte. Twee armen om hem heen zodat hij de steun over zijn hele lijf voelde. Geen troostende woordjes, geen strelingen, alleen een stevige aanraking. De knallen met oudjaar kon hij nu veel beter aan.

Wat je daarom ook eens kunt proberen bij jouw Border Collie is deze speciale omhelzing en/of het Thundershirt - dat op dit principe is gebaseerd.

Het Thundershirt werkt door het aanbrengen van druk op het lichaam van de hond. Hierdoor kalmeert de hond. Vaak werkt het al de eerste keer, sommige honden moeten echter even wennen aan het dragen van de Thundershirt.

TTouch (een trainingsmethode) is ook gebaseerd op druk en ook dit wordt gebruikt om angsten (onweer, alleen zijn, vuurwerk, autorijden, etc) aan te pakken.

Je leest hier meer over op de website www.thundershirt.nl, waar je de shirts ook kunt kopen. De juiste maat is vanzelfsprekend erg belangrijk. Overigens is het niet de bedoeling dat je hond het Thundershirt de hele dag draagt.

Wanneer de angst is gezakt kun je starten met vuurwerktraining. Gebruik de MP3 (die je kunt downloaden van de ledenpagina) en koop ook eens een paar ballonnen. Die ballonnen vul je dan met iets dat je hond heeeeeel lekker vindt. Laat hem er dan mee spelen. Wanneer de ballon met een knal kapot gaat vindt ie direct het lekkers. Zo wordt een positieve associatie gelegd.

Met een paar weken zullen de knallen wel zijn opgehouden en kan de angst gaan zakken, waarna je na een rustperiode met de training kunt beginnen.

Ik hoop dat ook bij jouw hond de omhelzingtruuc werkt en anders wel het Thundershirt.
Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »