Nee, alleen op comando nee leren stoppen met blaffen

door Auzanne
(Leiden)


Luca is een super leuke Schotse Collie teef van 9 maanden. Komt er een vreemde in ons huis, blaffen: wat moet jij in mijn huis! Maar ik probeer haar te leren als ik het bezoek ok vind, ze het ook ok vindt en stopt. Ik laat haar ruiken aan bezoek, maar ze vind het maar niks!


In de tuin blaft ze als er mensen langslopen en zeker als kinderen rennen of gillen en als de vuilnisbakken of iets op wieltjes langskomt. Vind ik goed van haar, het is haar natuur haar familie te beschermen en waarschuwen.

Helaas hoorde ik gemopper van mijn achterburen. Ik probeer dus als ik comando 'nee' geef en zeg dat het goed is, het ook klaar is.

Soms blaft ze als ze blij is, heeeeel hard. Ook soms als ik het huis schoonmaak en ze aandacht wilt.

We doen veel met haar: elke dag flink het park in en naar onze paarden. Een paar keer per week een kort stukje op de fiets. Ze jaagt op fietsers en scaters sinds kort. Door met haar te fietsen hoop ik dat ze het niet als prooi ziet. Als we net gaan fietsen blaft ze tegen fietsers voor me.

Tja ze is een schapenhoeder en wilt graag alles bij haar houden.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »