Volg een nestje Akita puppies

Leef mee met de Akita pups in week 5 en 6

Vanaf dat het nestje Akita puppies 7 weken oud is mogen ze ieder naar hun nieuwe baasjes. Dit gedeelte van hun levensweg speelt zich dus nog af bij de fokker thuis. Ze worden in deze periode al wel door de fokker meegenomen, zodat ze wennen aan de auto en andere omgevingen.

Japanse Akita Inu

Akita puppies week 5

Nestje puppies Akita hond Drie generaties Akita's
Nestje puppies Akita hond Tamami zoogt haar pupjes
een grote van Kashira
drinkt weer mee

De Raad van Beheer chipped het nestje Akita puppies

De pupjes zijn op 5 oktober 2005 gechipped door de Raad van Beheer. Een chip is een transponder in bio-glas en deze wordt met een injectienaald ingebracht. Gelukkig lopen honden dus niet rond met die grote lelijke gele flappen zoals boerderijdieren en ook oortatoeages zijn niet meer gebruikelijk.

Wist je dat...

Alle honden in Nederland voor 2011 gechipped moeten zijn?

De chipper van de Raad van Beheer komt langs wanneer de pups tussen de 5 en 7 weken oud zijn. Wanneer de chip is geplaatst moet deze even 'settelen'. Het gebiedje waar de chip zit moet zeker 3 dagen voorzichtig behandeld worden (dus niet de pup in zijn nekvel vastpakken en hem ook geen halsbandje omdoen). Na een week of 2 is de chip ingekapseld. De pup heeft er geen last van.

Door de puppies te laten chippen is later altijd gemakkelijk te achterhalen om welke hond het gaat. De fokker vult een formulier in en dat wordt opgestuurd naar de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (N.D.G.) in Amsterdam. Dierenartsen, dierenasielen en personeel van de dierenambulance beschikken over afleesapparaten.

Akita puppies week 6

Akita pup 6 weken oud Het kleinste reutje
Akita pup 6 weken oud En de grootste

De grootste reu van het nest is ook de enige zonder wit vlekje in zijn nek. Die witte vlek hebben ze overigens geërft van papa Musuko. Deze pup zal straks Daichi-Zen Musuko Watakushi-Yumé gaan heten en wordt geadopteerd door Amber.

Akita pup 6 weken oud Nog een reutje
Akita pup 6 weken oud Snoetje van een teefje

Wat wit is en blijft is het 'urajiro', dat elke Akita moet hebben. Dit is de witte vacht op de zijkanten van de kaak, onderkant van de kaak, onderkant van de borst, onderkant van het lichaam, onderkant van de staart en aan de binnenzijde van de benen. Je leest meer over de karakteristieken van dit hondenras in de Akita rasbeschrijving.

En ineens zei Astrid: "Vandaag moet je kiezen". Daar had ik niet op gerekend. Ik stond al zolang op de wachtlijst dat ik inmiddels bovenaan stond en ik had de eerste keus! Het zou in elk geval een reu worden; dus dat limiteert de keuze al tot vier. "Nummer 2 is over een half uur hier", voegt ze er nog aan toe.

Alle 4 de reutjes heb ik bekeken, vastgehouden, opgetild, ondersteboven gehouden (even zien hoe ze daarop reageren - relaxed of angstig) etc. Heel lang wist ik het niet en toen ineens... wist ik het helemaal zeker! Geen twijfel mogelijk.

Ben je benieuwd naar welke pup ik uit dit nestje Akita puppies heb gekozen en dus... wie Kensho is?


Pay it forward & deel dit met je vrienden