Oh oh Cherso? Oh oh Velvet!

door Lydia
(Bilthoven)

De top-3 passies van mijn hond?


Laat ik beginnen met mijn hondje Velvet, een klein zwart-met-wit powderpuff reutje.

Hij heeft 2 passies die met kop en schouders boven alles uitsteken: tv kijken (echt waar!) en kluiven jatten/begraven. Dat laatste heeft hem de bijnaam Velvet Kluivenjatter opgeleverd.

Als 3e passie zou ik het "flikflooien met teven" willen noemen, zelf noemt hij zich de "Babe Magnet van Bilthoven", zijn Powderpuff maatje Joris vindt dat maar aanmatigend en dat vind ik eigenlijk ook, maar wie zijn wij? Wat Klaas Wijnberg zegt is helemaal waar, je moet een hond zijn passies gunnen. Allereerst dan maar zijn tv-kijk-passie, waarover ik op een forum voor Chinese Naakthonden het volgende heb geschreven:

Het fenomeen "tv-kijkende hond" zal voor heel veel hondenbaasjes bekend zijn. Onze huisdieren hebben zich moeiteloos aangepast aan onze manier van leven, en aangezien tv kijken erbij hoort, vragen de meeste honden zich op een gegeven moment af waarom wij eigenlijk naar zo'n glazen kastje zitten te kijken.

Ze gaan ons voorbeeld volgen en ontdekken dan dat er curieuze dingen te zien zijn: andere beestjes, balletjes die van dat scherm afvallen maar toch niet op de grond terecht komen, rennende of fietsende mensen, andere honden die ze wel kunnen zien maar niet kunnen ruiken etc. etc. Kortom, een wondere wereld zomaar in de vertrouwde huiskamer.

De meeste tv-kijkende honden zijn geboeid door sportwedstrijden of natuurprogramma's (met Animal Planet als favoriete zender). Onze plaatselijke kabelaar biedt al "baby-tv" aan in een betaalpakket, het wachten is nu op "honden-tv". Wat een idee!

Als je zelf de deur uit moet en je hond moet thuisblijven, dan zet je gewoon de speciale hondenzender op om het wachten op jouw terugkeer wat te veraangenamen voor je hond. Klinkt dit bizar? Ik heb al advertenties gezien van dierenpensions en -hotels, waar je voor je hond of kat een kamer met tv kunt boeken.

Van onze 2 rakkers is alleen Velvet een fervente tv-kijker. Joris heeft feilloos door dat het allemaal nep is, ook de blaffende soortgenoten die in het programma van Cesar Milan te zien zijn. Joris haalt er bij wijze van spreken zijn schouders bij op. "Allemaal nep, Velvet", zegt hij als Velvet
blaffend en grauwend op de beeldbuis afspringt: "Joris, kijk nou, een grote enge herdershond!". Joris wordt er niet koud of warm van, maar hij kan Velvet er niet van overtuigen dat het nep is.

Velvet neemt de beelden die hij ziet bloedserieus. En zijn abstractievermogen verbaast mij telkens weer. Niet alleen "echte" honden bij de Dogwhisperer of bij 101 honden op Animal Planet worden door hem met geblaf en gegrom bejegend, maar ook tekenfilmhonden zoals Scoobydo of Pluto worden door Velvet serieus genomen. Ook paarden en pony's op tv worden door Velvet toegeblaft.

Toen we laatst op een wandeling een eindje verderop een paard met ruiter over het pad zagen lopen, bleef Velvet verbijsterd staan. Je zag de radertjes in zijn brein draaien: hij kende paarden alleen van de tv, en nu hij er eentje in het echt zag, was hij verbijsterd door de afmeting. "Allejezus zeg, wat een groot monster", bracht hij uit. "Je moet niet zoveel naar die tv kijken Velvet", zei Joris tegen hem. "Je krijgt daardoor een heel vertekend beeld van de werkelijkheid". Dat is echter tegen dovemansoren gezegd, want Velvet heeft inmiddels een ware tv-verslaving ontwikkeld. Het is zelfs zo erg dat hij er meteen komt aangerend als wij "Oh Velvet" zeggen op een speciaal toontje. Maakt niet uit of hij in de tuin zit of boven op zijn poef ligt te tukken: bij het horen van "Oh Velvet" rent hij in de hoogste versnelling op de tv af en posteert zich op de grond voor het apparaat, overtuigd van het feit dat er iets heel interessants te zien zal zijn.

En het ultieme bewijs dat hij echt met begrip naar de tv kijkt: laatst kwam bij het programma 101 honden op Animal Planet de Chinese Crested aan bod. Tegen alle andere honden in dit programma werd geblaft; bij het zien van een naakt teefje begon hij zachtjes te janken: Velvet's moeder is een naakt teefje, dus hij herkende dat hondje op tv als zodanig? Oh oh Velvet toch...

De 2 andere passies van Velvet zal ik in een separate posting sturen, anders wordt het zo lang...
ik zal eens een fotootje bijvoegen als ik heb uitgevogeld hoe dat moet!


Comments voor Oh oh Cherso? Oh oh Velvet!

Gemiddelde waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jun 03, 2012
Waardering
starstarstarstarstar
LOL
door: Barbara

Hoi Lydia,

Ik heb genoten van je verhaal. Wat hilarisch die TV kijkende hond, maar ook door hoe je het beschrijft en wat de twee honden er allemaal bij denken. Heel leuk.

Een foto uploaden doe je door op 'upload image' te klikken in hetzelfde scherm als waar je je verhaal doet. Hopelijk lukt dat volgende keer wel.

Heel erg bedankt voor het delen van de passies van jouw hond!

Groetjes,
Barbara

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar De passie van jouw hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »