Veilig online betalen met PayPal

PayPal biedt kopers bescherming (i.t.t. iDeal)

Online betalen met PayPal is heel eenvoudig en kent een belangrijk voordeel. PayPal biedt haar kopers bescherming, zoals ook creditcardmaatschappijen dat doen. Mocht er een dispuut ontstaan met de verkoper, dan zorgt PayPal ervoor dat je je geld terugkrijgt.

Waarschijnlijk ben je wel vertrouwd met iDeal. Dit is ook een bekende en veilige methode om via je bank betalingen over het internet te verrichten. Maar anders dan bij PayPal en creditcardbetalingen ben je je geld meestal gewoon kwijt als er iets mocht zijn. Het is in elk geval veel moeilijker de betaling ongedaan te maken.

Veilig shoppen op Marktplaats, eBay en 2ehands.nl

Op veilingsites als eBay en Marktplaats zie je dan ook dat online betalen met PayPal veel wordt gebruikt. Mocht jouw aankoop niet arriveren of niet aan je wensen voldoen, dan kun je bij PayPal een claim indienen. De bewijslast ligt vervolgens bij de verkoper.

Regel je eigen PayPal-rekening in 5 minuten

Online betalen via PayPal is ook enorm handig bij aankopen op buitenlandse sites. Je moet eenmalig je bankrekeningnummer of je creditcard aan je PayPal-adres koppelen en daarna worden betalingen geregeld (zelfs zonder eerst geld op je PayPal-rekening te storten).

De stapjes die je na het klikken van deze link kunt verwachten:

  1. Klik op de button "Rekening openen".
  2. Kies land en taal ('Nederland', 'Nederlands') als die nog niet juist zijn ingesteld.
  3. Kies een accountsoort (om te kunnen betalen is een Privé-account voldoende).
  4. Klik op de button "Aan de slag".
  5. Vul vervolgens je persoonlijke gegevens in.
  6. Klik op de button "Rekening openen".

Klik hier om een gratis PayPal-account te maken »

Het verifiëren van je bankrekening duurt wat langer, en dat is natuurlijk omwille van de veiligheid. Let op dat wanneer je bij betalen voor de Express Checkout methode kiest, de verkoper jouw betaling niet per direct ontvangt. Wil je een dienst snel geleverd krijgen, dan is de Express Checkoutmethode dus niet handig.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »