Onze 3 akita's (Inu 8,5 jaar, Kita 8 jaar & Ryu 4 jaar)

door Diana Janssen
(Amsterdam)
We hebben in totaal 8 honden, waarvan 3 Akita's, 2 Japanse Akita teefjes en 1 Amerikaanse Akita reu.


Zoals in de film Hachiko zijn het hele trouwe vrienden en vrienden voor het leven. Het vergt heel veel geduld en liefde, maar je krijgt het dubbel en dwars terug. Inu is een langharige Akita teef (zeer dominant), maar heel lief voor haar roedel, Kita is onze knuffelbeer, heel gemoedelijk en lief en Ryu is onze laatste aanwinst een Amerikaanse Akita.

Ryu is heel nerveus en gefocust op geluiden. Alleen thuis is hij rustig. 's Ochtends als mijn hem uitlaat, is hij zichzelf, want dan is het rustig en loopt hij te jagen en te spelen. Als hij 's middags gaat wandelen, is hij heel nerveus en loopt hij te trekken.

Nu heeft mijn man er wat op gevonden, sinds een paar maanden laat hij hem los en moet hij zelf indrukken verwerken. Helaas wonen wij in de stad en heel druk met verkeer etc. Hij is bijna 4 jaar en is een ietsje pietsie rustiger.

Voor de rest is het een hele lieve hond, luistert goed, maar ze luisteren wanneer zij daar zin in hebben. Je moet heel veel geduld hebben.

Mensen een tip: Kijk heel goed naar je hond, je kunt heel veel leren en leren te begrijpen hoe hij of zij is. Neem geen Akita omdat ze knuffelbeertjes zijn als ze pup zijn, want deze knuffelberen kunnen uitgroeien tot dominante honden.

Je moet het als baas niet vervelend vinden om met je Akita aan de lijn te lopen. Train je ze goed, dan heb je een vriend(in) voor het leven!

Comments voor Onze 3 akita's (Inu 8,5 jaar, Kita 8 jaar & Ryu 4 jaar)

Gemiddelde waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Mar 05, 2014
Waardering
starstarstarstarstar
Akita kan wel loslopen
door: Anonymous

Ik las op jullie site over Akita's. Zelf heb ik een teef van negen jaar. Ik nam haar over van iemand die deze hond verwaarloosd weggehaald had bij een kennis, aangezien hij zelf al een Akita had en weinig tijd bood hij haar ter adoptie aan. Deze man waarschuwde mij: "laat haar niet los!".

Na twee dagen rende ze al los mee naast de fiets,en luisterde perfect, nam haar meee in bus trein en op de boot, ze paste zich overal aan. Behalve de twee jaarlijkse korte rui,erg veel haar, is het een perfecte huishond, je merkt nauwelijks haar aanwezigheid.

Wel kan zij dominant zijn naar andere grote honden, maar alleen als deze bedreigend zijn.

Nog een kenmerk: een akita straffen heeft weinig zin, het schrikt ze af, belonen voor goed gedrag werkt wel! Een Akita is behoorlijk eigenwijs maar eenmaal jouw vriend dan voor het leven; ongelooflijk trouw en aanhankelijk, dus het is maar hoe je ermee omgaat.

Dec 27, 2013
Waardering
starstarstarstarstar
Ryu
door: Anonymous

Onze vraag :

Mijn vrouw en ik wonen in Zaandam en zijn op zoek
naar een akita hond.
We zouden ,op zoek graag info van U hierover willen ontvangen.Bij voorkeur per email in eerste instantie.We weten niet zeker of u zelf te koop hebt,zo niet dan mogelijk elders.
Wij horen graag van U

MVG
Cees en Cora
Zaandam
email. c.mooij100@upcmail.nl

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Kensho's Gastenboek.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »