Onze american Akita pup 'Kay"

door Marinka
(Netherland)


hejhej,


Wat een leuke site!!!

Kay is onze American Akita (reu) pup van bijna 5 maanden oud, ik vind dat hij het echt super goed doet! Maar ik ben toch wel nieuwsgierig naar een aantal dingen.

Het is namelijk erg moeilijk om zijn aandacht te krijgen... Commando's doet hij erg goed maar sinds 2 weken is hij zijn jachtinstinct aan het ontwikkelen (volgens mij) en wordt de aandacht vragen nog moeilijker tijdens het loslopen.

Ik ga hier natuurlijk nu wel meer op trainen maar tips zijn van harte welkom! Misschien laten we hem teveel los?!

Bij "nieuwe" dingen of als hij iets interessants ziet, gaat Kay altijd zitten. Ik vind dat erg prettig. Ik laat hem meestal ook even kijken en zeg vervolgens 'kom' waarop hij meeloopt. Is dit toevallig een Akita trekje?!

Ik laat Kay echter wel voorop lopen tijdens het uitlaten. Misschien is dit toch niet zo slim?

Als hij trekt aan de lijn, stop ik en hij ook; hij kijkt me dan aan of gaat zitten. Zodra de lijn weer los is, lopen we weer aan. Ik doe dit zonder een woord te zeggen. En trekken doet hij dus niet echt maar is het niet beter als hij langs me loopt?

Kan ik hem dit nog aanleren?

Verder hebben wij 2 bejaarde katten en de omgang gaat steeds beter! Echter is 1 van de katten bang en rent weg als ze hem ziet. De ander blijft gewoon staan of loopt langs hem. Dit gaat dus ook goed. (zie foto van vandaag)

Verder laten we hem vaak met een andere hond spelen (Boerboel teefje)>

Akita's kunnen niet goed met vreemde honden overweg of totaal niet met andere honden? Ook niet als hij haar dus al vanaf pups af aan al kend?

Ik kan nog wel uren door blijven gaan en heb inmiddels al 300 foto's op Facebook van hem staan... haha

Alvast bedankt voor het antwoord!
En ga zo door! erg leuk om te lezen allemaal! Maar ik wordt er stiekem toch een beetje onzeker van haha

Groetjes,

Marinka
& Kay

Comments voor Onze american Akita pup 'Kay"

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

hulp bij je Akita vraag
door: bianca

Hoi Marinka

Wat een lieverd!

Ik zal me even voorstellen: ik ben Bianca en heb zelf 4 Akita's; de oudste is 12 en de jongste 1 en 5 maanden bijna.

In de opvoeding is het inderdaad beter als de hond naast je loopt; voor je wil hij weleens beschermen of de baas spelen. Dit is ten alle tijden aan te leren.

Hier zijn ze allemaal herplaatsers, dus op latere leeftijd nog aanpassen aan onze regels. Dit gaat, echter duurt het wat langer!!

Wat je onzekerheid betreft: dit hoeft niet en dit voelt je Akita ook heel goed dat je onzeker bent en neemt dan makkelijker de controle.

Het niet terugkomen als ze wat zien (konijntjes etc) is bij ons normaal. Fluiten of met een speeltje - wat de interesse wint - helpt erg veel om de aandacht weg te leiden.

Een ding: socialiseer je hond zoveel mogelijk met andere mensen honden, drukte, vuurwerk, onweer, etc. Ik vind het zelf erg belangrijk dat ze met andere honden overweg kunnen, maar is helaas niet altijd mogelijk. Wel het proberen waard.

Hier zijn er 3 van de 4 die super met andere honden overweg kunnen. Tuurlijk, er zitten altijd honden tussen waarmee ze niet mee overweg kunnen, maar ja... wij kunnen ook niet altijd met andere mensen overweg ;-)

Kijk op Facebook ook eens bij Japanse Hondenliefhebbers. Vind het wel leuk als we meer van jou en je prachtige dieren kunnen volgen en zien!!

Succes ermee! Hoop meer van je te horen hoe het allemaal gaat, lijkt me erg leuk!!!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »