Onze hond kruising Mechelaar Sharpei gijzelt visite

door Koos Coenraad
(Heenvliet)

Wij hebben een Mechalaar die vreselijk tekeer gaat als er iemand aan de deur komt. Als die persoon in huis is wordt die als het ware gegijzeld, men kan nauwelijks bewegen of hij valt bijna aan. Hij lijkt erg bezitterig en luistert dan slecht.

Wat kunnen we hier aan doen?

Onze hond is ruim 3 jaar en op 2,5 jaar uit een asiel gehaald. Zijn achtergrond hebben we nooit duidelijk gekregen.

Comments voor Onze hond kruising Mechelaar Sharpei gijzelt visite

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Dec 17, 2014
dominante hond
door: bert

Wat doe je om je hond kalm te houden? Waar is hij als er bezoek komt. Volgens mij - van de info die ik krijg hier van jou - is dat je hond dominant (*) is in huis.

Ben je bang van je hond als hij zo uit vaart tegen bezoek?

Geef je hond vaste plaats waar hij moet zijn als er bezoek komt en slaapt. Desnoods zet je de bench waar hij moet in zitten.

Als hij kalm is kan je de deur van de bench open zetten. maar hij moet kalm blijven zo niet zet je hem er terug in. Blijf zelf altijd kalm en rustig tegen je hond. Lukt dit niet zoek bij jou in de buurt professionele hulp.

(*) Toevoeging van de webmaster: Wie termen gebruikt als dominatie doet er goed aan ook eventjes dit artikel te lezen: https://www.puppies-en-honden.com/dominantietheorie.html

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Stel je vraag over hondengedrag aan Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »