Onze Malamute is geen alleszuiger maar een allesvreter

door Marja Koomen
(Blokker, Noord Holland, Nederland)

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute
Alaskan Malamute
Alaskan Malamute
Alaskan Malamute

Ik heb een Alaskan Malamute reu (gecastreerd) van 16 maanden oud. Malamutes zijn zoals bekend erg gericht op eten, zo ook mijn hond.


Het vervelende is dat hij op straat ook regelmatig van alles opvreet. Zoals: kartonnen koffiebekertje (ging helemaal naar binnen), een plastic boterhamzakje met een paar stukjes eierkoek er in, een papieren cupcake vormpje, paardenvijgen, cocktailprikkertje met een kerstomaatje, schapen en geiten keutels, papieren zakjes waar vleeswaren in gezeten hebben etc. etc.

Vooral als ergens de geur/smaak van eten aanzit, wil hij het opvreten. Soms lukte het nog wel eens door te zeggen: "los" dat hij het ook inderdaad losliet maar tegenwoordig doet hij dat niet meer. Als ik het probeer uit zijn bek te halen gaat hij nog harder kauwen om het zo snel mogelijk naar binnen te krijgen. Hij slikt het dan ook meestal accuut door. Je hoort hem denken: zo, daar kun je niet meer bij!

Ik begreep al dat dat dus niet zou werken omdat het gewoon een machtsstrijd werd. Maar wat nu, ik kan hem toch niet alles laten opvreten? Ik ben echt bang dat ik op een dag met hem naar de dierenarts kan gaan omdat er iets is ingegaan wat er niet meer uit kan.

Comments voor Onze Malamute is geen alleszuiger maar een allesvreter

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Mar 23, 2012
Als je hond dingen eet die hij niet mag eten
door: Barbara

Hoi Marja,

Klinkt als een erg vervelend probleem. Nu heeft Angelique, de hondengedragsdeskundige die op deze site een aantal artikelen heeft geschreven, hier twee artikelen over geschreven. Ik zou zeggen lees die even door en neem bij vragen contact met haar op.

Je vindt ze via deze links:


Groetjes,
Barbara

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Wat mag jouw hond niet eten?.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »