Overheersend gedrag voor een nieuw kussen/matje

door Stefanie
(Hamme)

Ik heb 2 Franse bulldogs van 5 jaar. De jongste van de 2 is bij ons de baas.

Als wij nieuw speelgoed of een nieuwe mat kopen voor op te liggen doet Oscaar (de jongste) heel hebberig. Hij gaat erop zitten en geeft een uitstraling zodat de andere niet in de buurt komt.

Wij reageren hier dan op, we betrekken ze samen bij het speelgoedje op mat en meestal gaat dat gedrag over na een paar uur.

Vandaag hebben we een nieuwe mat gekocht en als Baziel (de 2de hond) op de mat komt dan bijt Oscaar naar hem. Baziel ontwijkt die mat maar omdat wij hem erbij willen betrekken komt hij er op maar dan loopt het uit op bijten. Als we Oscaar van de mat halen gromt hij ook naar ons.

Oscaar is geen sociale hond. Bij het wandelen zou hij ook naar een andere hond happen, maar normaal luistert hij goed naar mensen zonder gegrom.

Wat kunnen we hieraan doen?

Stefanie

Comments voor Overheersend gedrag voor een nieuw kussen/matje

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Nov 06, 2014
bia bedje
door: maartje

Hoi Stefanie, ik heb zelf ook twee bulldogs en vraag mezelf het een en ander af. Is dit gedrag ineens gekomen of is dit al vanaf het begin? En wanneer is de tweede hond Baziel bij jullie gekomen? Het lijkt erop dat hij echt zijn plekje wilt opeisen. Heeft Baziel ook een mat? Ik heb namelijk voor mijn twee bulldogs op het zelfde tijdstip een Bia hondenbedje (bij www.hondenmandwebshop.nl) gekocht en ze allebei een ander hoekje in de kamer 'gegeven' ze kunnen echt ieder nu de rust vinden in hun eigen bedje/hoekje, maar ook goed samen overweg!

Aug 12, 2014
dominante buldog
door: albert

Blijkbaar is de buldog (de jongste) baas in huis en niet jullie. Dit moet veranderen want gaat van kwaad naar erger tot hij jullie bijt.
Zoek professionele hulp.

Gaan jullie veel wandelen met de hond? De hond heeft beweging nodig om zijn frustratie kwijt te geraken.

Jullie zijn baas niet hij met wandelen gaan jullie als éérste buiten en niet hij en jullie bepalen wie er op de mat komt en wie niet. zoek dringend hulp voor het uit de hand loopt. Dit is een goude raad die ik geef voor je de hond moet wegdoen of laten inslapen.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Dominantie bij honden door Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »