Overmatig blaffen

door Chloe
(Leuven)

Roy is een 3 jarige Schotse Collie reu vol energie. Maar die energie zorgt vaak voor problemen.

Het grootste probleem is het overmatige blaffen.

We wonen in een hoeve, omgeven door bos en weiland, en hebben hier dan ook een hoop vossen en marters. Ziet hij iets, dan blijft hij uren blaffen, tot ik zeg dat het gedaan is. Dan stopt hij pas. Een groot probleem, want ik heb van de buren al gehoord dat hij dus om 13u kan beginnen blaffen, en pas stopt als ik thuis ben om te zeggen dat hij moet stoppen. En ik kom thuis om 18u, dus dat is wel even. Hij weet gewoon niet wanneer hij moet stoppen.

Andere keren kan hij lijnrecht ingaan tegen een commando, zelfs zo simpel als 'zit', wanneer hij er geen zin in heeft. Dan blaft hij recht in je gezicht.

Roy is een hond van een actief ras, dus ik probeer hem zo goed mogelijk bezig te houden met mentale spelletjes, kunstjes en rondrennen. Maar dit is voor mij niet zo makkelijk.

Roy is ee hond van mijn vriend, en ik ben eigenlijk helemaal geen hondenmens. Daarbovenop ben ik zwaar allergisch aan honden, wat bij mij zelfs tot een astma aanval kan leiden. Ik mag hem dus niet knuffelen of borstelen.

Sinds we samenwonen doet mijn vriend echter niets meer met de hond. En ik krijg het hem niet aan zijn verstand gebracht dat hij gewoon aandacht aan hem moet geven. Hij vindt dat hij genoeg aandacht krijgt als hij hem voert, en van mij.

Ik ben het intussen een beetje beu aan het worden dat ik zijn hond moet trainen en daarna vol uitslag en met de inhalator in de zetel lig. Ik amuseer me met Roy, maar tegen die prijs is het niet te doen.

Na 3 maanden samenwonen blaft hij zelfs naar mijn vriend (zijn baas vanaf pup!) En luistert hij enkel naar mij.

Dus, na dit lange verhaal, misschien enige tips om het blaffen af te leren, en om mijn vriend te laten begrijpen dat hij meer aandacht moet geven aan zijn hond?

Alvast bedankt!

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »