Pandora is verslaafd (aan TV)

door M.
(Gelderland)

Pandora kijkt tv

Pandora kijkt tv

Pandora kijkt tv
Pandora kijkt foto's
Pandora op haar eigen behendigheidsbaan
Onze lieve Ranoù

Een aantal maanden geleden hebben we Pandora vanuit Spanje, via stichting SOS Strays geadopteerd. Ze viel ons op door haar mooie donkerbruine kleur en haar eigenwijze snuit. Ook haar naam vonden we erg bijzonder.

Vanaf het eerste moment voelde het alsof ze altijd al bij ons had gehoord, want we hebben nooit aan haar gemerkt dat ze tijd nodig had om aan ons, ons huis of onze omgeving te wennen. Wat ons meteen opviel, was dat Pandora fanatiek op onze tv reageerde. De eerste dagen boos naar ieder dier dat over het scherm liep. En al vrij snel herkende ze de geluidjes van de reclames waar een hond of kat in voorkwam.

Nu is het inmiddels zo dat ze weet dat ze niet naar de tv mag springen maar dat ze op haar plaats moet gaan zitten als ze wil kijken. En tegenwoordig kijkt ze alles. Ook weet ze precies dat ik de foto’s van al onze honden op mijn screensaver van de pc heb, dus gaat ze op mijn bureaustoel zitten om alle foto’s te bekijken. En op tijd een filmpje op de mobiele telefoon vindt ze ook leuk om naar te kijken.

Pandora is een hondje in een klein lijfje met een ego van een Deense dog, waarmee ze de indruk wil wekken dat ze voor niets of niemand bang is. Ook heeft ze een hoog knuffelgehalte en is het eerste hondje van ons die met regelmaat even een knuffel komt halen door van een grote afstand op je schoot te springen om uitgebreid te knuffelen.

Natuurlijk waren al onze honden gek op aandacht en knuffelen, maar Pandora kan er niet genoeg van krijgen. Op de gekste plaatsen kan ze gaan slapen, op haar deken op de bank, in het zonnetje of op mijn bureau naast het toetsenbord.

Van onze tuin heeft ze inmiddels een behendigheidsbaan gemaakt door overal op te klimmen of overheen te springen. Voor zover je dat van een hond kunt zeggen, is ze ook erg intelligent. Ze begrijpt de commando’s snel, en weet erg goed wanneer ze iets doet wat wij afkeuren.

Ze heeft dan zo haar maniertjes om het goed te maken of haar excuus aan te bieden. We hebben een aantal lessen op een hondenschool gevolgd, maar al vrij snel liep Pandora in de les steeds verveeld te gapen. Ze vond het saai, en een uur duurde voor haar veel te lang, waardoor we haar nu 1 keer in de week naar een hondendagopvang brengen, waar ze de hele dag volop met andere honden kan spelen, en leert hoe ze zich moet gedragen in een roedel.

Want Pandora heeft waarschijnlijk door haar zwerfverleden één schoonheidsfoutje, en dat is wanneer ze aan de lijn loopt, opstandig en boos op andere honden reageert. Op onze senior reageerde ze in het begin ook wat mopperig, maar heeft ook wel weer heel veel respect voor haar. Ranoù, onze oudste, is een lieve sociale hond die inmiddels goud waard is door de liefde en trouw die ze ons al jaren geeft.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar index-jouw-hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »