Pup introductie bij kat Tommie

Eenmaal thuisgekomen in het tijd voor Kensho om te wennen aan zijn nieuwe huis. De pup introductie bij kat Tommie staat op de planning, maar niet als stap 1. Het Akita pupje onderzoekt rustig zijn nieuwe omgeving. Daar wil ik hem eerst alle tijd voor geven. Er komt al zoveel op hem af.

Japanse Akita Inu

Thuisgekomen sluit ik dus eerst Tommie de kat op in de werkkamer, zodat Kensho ongestoord zijn nieuwe huis kan verkennen. De confrontatie met de poes stellen we bewust uit. De pup introductie bij kat Tommie is de beruchte geplande volgende stap. Vanachter het raam bekijkt Tommie hoe de pup het huis onderzoekt; zo kan zij in elk geval alvast wennen aan het idee dat er een hond in huis is.

kat Tommie

Kensho onderzoekt een balletje en snuffelt wat aan het meubiliair, maar heeft al snel zijn favoriete puppyspeelgoed bepaalt. Het is een blauwe vogel met een touw eraan. In zijn buik zit een grote bal met een piep. Die laatste kun je eenvoudig verwijderen, zodat de rest gewoon in de wasmachine kan. Met die lieve kleurtjes en dat zachte pluche zou je haast niet zeggen dat het hondenspeelgoed is, maar dat is het wel (merk 'Kong').

puppyspeelgoed Kong trekspelletjes
puppyspeelgoed Kong trekspelletjes

Puppy introductie

Laat je pup eerst je huis verkennen, voordat je hem voorstelt aan de andere dieren die er al wonen.

O jee... het raam in de werkkamer stond open. Hierdoor is Tommie in de tuin gesprongen en vandaaruit weer de woonkamer in gelopen. Ineens staan de pup en de kat oog in oog met elkaar. 'En wie ben jij? Blijf jij hier wonen ofzo?'. Gelukkig is het allemaal goed gegaan... boven verwachting. Soms kun je plannen wat je wilt, maar nemen dingen toch hun eigen wending.

confrontatie kat met Akita puppy De ongepland snelle confrontatie met Tommie de kat

Tommie is altijd een nogal bang katje geweest. Ik heb haar bij een boerderij opgehaald toen ze 6 weken oud was en ze woont dus al bijna haar hele leven bij mij. Ze is eerder nieuwsgierig naar dit kleine hondenbeestje, dat dat ze er bang voor is. Misschien ziet ze ook wel dat ze groter is dan hij en nu Kensho moe is van de reis en alle nieuwe indrukken is ie allerminst een bedreiging.

Succesvolle pup introductie bij kat: kijk maar!

kat puppy confrontatie
kat puppy confrontatie

So far, so good!

akita puppie Kensho dag 1 thuis "Ja, ik zag die kat wel... maar eerst uitrusten en dan ga ik erachteraan, hehehe."

Pay it forward & deel dit met je vrienden