Met de puppy onderweg naar huis

De eerste lange autorit. We gaan met de Akita puppy onderweg naar zijn nieuwe thuis. Een nieuwe omgeving, nieuwe huisgenoten en ver... heel ver weg van zijn moeder, broertjes en zusjes. Hij zal hen voorlopig niet meer terugzien tot de reünie van dit Akita nestje.

Japanse Akita Inu

Met de puppy onderweg in de auto

Op 15 oktober 2005 is het dan zo ver. Samen met mijn moeder en stiefvader ga ik op reis naar Hidaard (in Friesland) om daar Kensho op te halen bij Joop en Astrid Ouwerkerk. Kensho is nu 7 weken en 1 dag oud.

Ik heb 20 kilo hondenbrokken meegekregen, zodat we voorlopig vooruit kunnen. Verder kreeg ik het dierenpaspoort mee en natuurlijk het koopcontract. Joop en Astrid komen later persoonlijk op bezoek om te kijken of alles goed gaat en nemen dan ook de stamboompapieren mee. Zoals Joop al zei: "Als het echt niet goed gaat met één van de door ons gefokte pups dan nemen we ze terug. Over de verzorging maken we ons geen zorgen, maar of je de dominantie van de Akita aankunt?". Kijk, nu ben ik niet zo groot maar ik weet in elk geval dat je het daarvan niet moet hebben bij het opvoeden en trainen van dieren. Ga maar na... hoe krijgt een dompteur een tijger of olifant zo ver dat ie doet wat hij wilt? Ik heb jarenlang paarden getrained, altijd dieren gehad (als kind hadden we ook honden thuis) en heb mij zeer goed voorbereid op de komst van dit pupje. Hij ziet er zo lief uit, maar ik weet dat ik een klein wolfje in huis haal.

puppy in auto onderweg
puppy in auto onderweg

Op de reis van Hidaard naar Utrecht maken we op de afsluitdijk een tussenstop om even naar het water te kijken. Ik neem Kensho mee naar buiten en direct doet hij een klein puppyplasje. Akita eigen is hij totaal niet onder de indruk van voorbijgaande fietsers en het razende autoverkeer. De autorit duurde daarna nog 1,5 uur en die heeft ie vooral slapend doorgebracht.

Omdat ik nu zelf niet auto hoef te rijden, kan ik lekker met mijn camera foto's maken van deze slapende Akita pup.

puppy in auto onderweg
puppy in auto onderweg

De aankomst in het nieuwe huis

Nou ja.. nieuw huis, voor Kensho in elk geval wel. Alles is helemaal nieuw!

puppy nieuwe huis

Pay it forward & deel dit met je vrienden