De regenboogbrug staat voor de dierenhemel

Wanneer een hond doodgaat dan gaat hij naar de regenboogbrug. Dit begrip wordt internationaal gebruikt om de dierenhemel te beschrijven. Een niet bekende auteur heeft de plek beschreven.

De regenboogbrug of 'Rainbow Bridge'

Er is een brug die hemel en aarde verbindt. Dat is de regenboog brug en die is zo genoemd, omdat ie uit zoveel kleuren bestaat.

Als een hond waar je veel van houdt doodgaat, dan gaat die hond naar deze plaats. Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden, zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig.

Alle oude en zieke honden worden daar weer jong en beter. Alle honden die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen. De honden zijn gelukkig en tevreden, er is echter één klein ding: Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje achter hebben moeten laten.

Ze rennen en spelen met elkaar, maar dan komt de dag dat er eentje plotseling stopt met spelen en in de verte tuurt. Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te trillen van opwinding. Plotseling verlaat hij de groep, rent over het groene gras, sneller en sneller. Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling elkaar eindelijk treffen, houden jullie elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging. Om nooit meer uit elkaar te gaan. De vrolijke kussen overstelpen je gezicht, je handen aaien zijn liefdevolle kop en je kijkt weer in die trouwe ogen, die je zolang niet hebt gezien, maar die altijd in je hart zijn gebleven.

En dan gaan jullie samen over de Regenboog brug...

De regenboogkleuren in hondenfilms

In deze internetvideo zie je een aantal filmfragmenten uit de Japanse verfilming van het verhaal van Hachiko.

Hachiko ontmoet opnieuw zijn baasje, die hij 9 jaar op aarde heeft moeten missen, en vliegt hem in zijn armen.

Herken je dit en heb je een hond die je moet missen, omdat hij is overleden? Deel je gedachten online en creëer hier een virtuele gedenkplaats voor jouw maatje.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »