Slaapmedicatie bij honden

door Geert
(Nederland)


Ik heb Mechelaars. Vorig jaar had ik een trouwerij van een kennis van mij, uit voorzorg had ik bij de dierenarts medicatie op gehaald zodat ze de hele dag sliepen. Ik heb dat gedaan omdat als ik even weg moest dat de buren last van de honden door het geblaf, terwijl ze wel gewend waren om alleen te zijn.

Ik had ze een zware dosis gegeven op advies van de arts maar na dat ik 20 min, weg was en de honden waren in slaap waren ze ineens klaar wakker hoe kan dat? Ik heb zelf vermoedens maar kan het niet bewijzen.

Comments voor Slaapmedicatie bij honden

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Apr 04, 2013
Mechelaars
door: Jeanelle

Eerlijk gezegd schrik ik wel een beetje van je verhaal, dwz, van je oplossing met medicijnen. Mechelaars zijn zenuwachtige honden die alles wat ze doen met geluid doen. Ik snap dat ze geen herrie mogen maken voor de buurt maar regel dan een oppas of maak een wandeling van een paar uur voordat je lang weg gaat. Ik heb zelf een mecheltje van inmiddels 11,5 jaar en ook zij doet alles met geluid. Als je haar knuffelt kreunt ze zelfs mee. Maar goed, dat was je vraag niet.

Ik heb onze eerste hond in Amerika aangeschaft, asielhond en wij woonde daar. Toen wij weer terug verhuisde naar Nederland moest hij in een bench mee t vliegtuig in, ik liet m natuurlijk niet achter. Nou, betrof dit een zeer angstige hond dus hadden wij hem ook voldoende slaapmiddelen gegeven om m in ieder geval rustig te maken. Slapen heeft hij niet gedaan. Toen ik aan mijn dierenarts vroeg hoe t mogelijk was dat hij helemaal niet geslapen had vertelde hij mij dat als wij een strip slaappillen innemen en iemand vertelt ons erbij dat als we slapen er iets heel engs gaat gebeuren, dan vallen wij ook niet in slaap. Misschien een fabel misschien niet maar ik denk idd dat honden wel aanvoelen dat de situatie anders is en dat ze daarom niet toegeven aan de drang te gaan slapen.

Ik ben overigens wel benieuwd wat je zelf denkt dat de oorzaak is...

Groetjes Jeanelle

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »