Slapeloze nachten door onzindelijke Pekinees

door Majda
(Spijkenisse)

Mijn hond Dexter heeft een verschrikkelijke gewoonte om iedere nacht rond 3 uur of 4 uur te gaan grommen of blaffen. Hij slaapt in een honden huisje die we dicht kunnen maken zodat hij niet 's nachts in huis poept of plast.


Hij wordt iedere avond goed uitgelaten voor het slapen, krijgt genoeg beweging en eet goed. Blaffen is dus slechts een gedeelte van het probleem.

Dexter is nu 2 jaar oud en is nog steeds niet zindelijk. Door verschillende omstandigheden heeft hij het als pup nooit geleerd om zindelijk te zijn. Dus als hij maar voelt dat hij zou beetje kunnen plassen (vaak slechts paar druppels) blaft hij ons wakker.

Soms blaft hij ook zonder duidelijke reden, hij moet niet plassen of poepen en er is niemand in de buurt.

Hij is de schattigste hond die ik ooit heb gehad maar zijn gedrag levert ongelooflijk veel frustratie en slapeloze nachten voor mij en mijn verloofde op.

Help alstublieft!
F

Antwoord van Barbara:
Hoi Majda, Dat klinkt inderdaad als een erg lastig probleem. Het beste kun je toch rechtstreeks contact opnemen met een hondengedragsdeskundige die ook bij je thuis kan komen kijken. Zo kan een diagnose en een behandelplan worden opgesteld.

Groetjes,
Barbara

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »