Sneeuwhond in zijn element

Mijn Akita wordt vaak aangezien voor poolhond, maar dat is het niet. Wel een sneeuwhond… uit de koude Japanse bergen.

Vandaag, 19 december 2010, heb ik weereens wat foto's geschoten tijdens de wandeling met Kensho. We hadden vannacht al een lange wandeling gemaakt. Onbedoeld eigenlijk, want om 2 uur 's nachts gaan we meestal alleen een 'blokje om'. Maar het was zo mooi en daarom maakten we er maar een grote ronde van.

Het enige geluid was het landen van sneeuwvlokken op mijn capuchon en schouders en natuurlijk van een galopperende Kensho. Het sneeuwde erg hard en je zag niet meer wat stoep of straat was. Het schijnsel van de lantaarnpalen liet de schaduw van de sneeuwvlokjes zien. De dikke laag sneeuw glinsterde en het gaf een surrealistisch beeld: sneeuwvlokjes die omlaag dwarrelen, de schaduwen die horizontaal leken te bewegen en het glinsteren daaronder. We waren de enige zielen op straat; 2 uur 's nachts in een sneeuwstorm - de hele wijk sliep of zat in elk geval warm binnen.

Hieronder wat foto's van mijn 'sneeuwhond', maar onderaan vind je een link om ook jouw foto's hier te kunnen laten zien.

Sneeuwhond Akita in zijn element

De voorouders van de Japanse Akita komen uit de koude besneeuwde bergen van Japan (de provincie Akita in het noorden). Hun lange benen komen erg goed van pas bij sneeuwrijke winterdagen.

Akita Kensho gaapt in de sneeuw

Mijn Akita gaapt weleens van ongeduld. Je ziet hier nauwelijks tanden, dus verwar het niet met een agressief plaatje ofzo. Kijk maar eens naar zijn ogen en oren; niets engs aan. Gewoon een grote gaap! En waarom… omdat ik weereens stond te hannessen met mijn fotocamera. De batterij was ineens leeg en het vervangen duurde Kensho allemaal net wat te lang. Dan gaapt ie, en vaak ook met geluid - zo van: 'komt er nog wat van, Barbara!'

Akita's Kensho op jacht in de sneeuw

Er ritselt wat en Kensho wil op jacht. Het is dat hij hier aan de lijn zit, want anders was hij weg en kon ik uren gaan zitten wachten. Daar is het niet echt weer voor. Er zitten hier fazanten en hazen… yummie! Kensho zou maar wat graag zijn eigen kostje bij elkaar vangen.

Had ik hem zo mooi geleerd om eendjes te negeren en ze straal voorbij te lopen. Sinds hij Carnibest Eend krijgt is dat voorbij! Hij ruikt de overeenkomst en loert nu op eenden. Vijf jaar lang genegeerd! Nu moet ik goed opletten of ik hoef geen inkopen bij de dierenwinkel meer te doen.

We komen ook weleens kippen tegen. Die staan dan een beetje dom te staan in de berm. Een gemakkelijke prooi eigenlijk, maar Kensho negeert ze nog steeds. Vast geen toeval dus dat hij Carnibest Kip ook helemaal niet lekker vindt?

Heb jij ook een blije sneeuwhond?

Laat de leukste foto's van jouw sneeuwhond zien en doe je verhaal.

Klik hier om naar het uploadformulier te gaan »

Leesvoer voor hondenliefhebbers


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »