Straffen of juist niet?

door sabrina de jong
(zuid holland)

Hallo ik heb een vraagje: Ik heb een Zhi Shu van bijna 8 mnd, en sinds 2 en halve week een Mastino Napoletana van nu 13 weekjes.

Ik heb de mastino al een paar x betrapt dat ze op haar kussen plast en op het kussen van me Zhi Shu. Hele grote plassen en druppels. Ik was de hele dag.

Heeft u raad voor mij of iemand ik word gek al bijna 3 weken dweilen wassen de hele dag. De Mastino is ook nog niet zindelijk ze heeft ook nog is blaasontsteking heb daar nu 3 dagen medicijnen voor.

Moet ik haar gaan straffen voor het gedag of juist niet?

HELP AUB

Sabrina

Comments voor Straffen of juist niet?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Jan 07, 2014
Onzindelijkheid van pup NOOIT straffen
door: Angelique van Kuijk | Kangani Mens en Hond in Balans

Hallo,

Dit moet je zeker niet straffen. Een pup van 13 weken die nog niet zindelijk is, is HEEL NORMAAL. Uberhaupt is je pup straffen voor wat dan ook schadelijk voor je relatie, die je nu juist zo positief mogelijk om wilt bouwen.

Je zult je echt moeten realiseren dat je dit nog even houdt, dat is inherent aan een pup hebben. Zeker als ze ook nog blaasontsteking heeft!!

Om zo min mogelijk te hoeven dweilen, kun je haar bv. ieder uur even in de tuin laten zodat ze haar behoefte kan doen, of misschien is voor haar wel elk half uur nodig, dit moet je even in de gaten houden.

Tevens als de pup geslapen, gegeten of gespeeld heeft of als er iets druks/spannends gebeurd moeten ze ook plassen, dus ook dan even op voorhand buiten laten. Laat de pup alleen even in de tuin en maak per dag 3 kortere wandelingetjes buiten.

Ik wens je veel plezier met je pup en hoop dat je de minder leuke kant van een pup even voor lief kunt nemen.

Hartelijke groet,
Angelique van Kuijk
Hondengedragsdeskundige

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Stel je vraag over hondengedrag aan Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »