uitvallen tegenover andere honden

door Christa
(Brugge)


Ik heb een boxer teef van 2 jaar. Nu de laatste tijd als ik haar een hondekoekje of iets anders wil geven, en er komt toevallig een hond te dicht bij mij begint ze te grommen en te staren naar de andere hond. Gaat die andere hond niet weg dan valt ze uit tegen de andere hond.


Zondag zat ik in de hondeschool met allemaal hondjes rondom mij en we kregen een zak voeding. Mijn hond zat voor mij en ze begon weer hetzelfde te doen, Ik heb haar op haar zijde gelegd en terwijl ik deed wilde ze me bijten. De hondentrainers zeiden tegen me je moet ze ff buiten laten en haar aan een paal binden. Is dit een goede oplossing of bestaan er nog andere oplossingen voor Beau haar gedrag?

Comments voor uitvallen tegenover andere honden

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Feb 24, 2013
Normaal gedrag voor jou hond, maar leer hem om het oke te vinden
door: Angelique van Kuijk |Hondengedragstherapeut Kangani

Hallo,

Het verdedigen van voer is voor een hond NORMAAL GEDRAG. Wij mensen vinden vaak dat hij dat niet zou mogen. Echter, andere honden snappen het prima en zullen gewoon niet verder komen. Dit is hondencommunicatie!!!

Ik kan mij echter voorstellen dat je het niet prettig vindt wanneer jouw hond dit doet. Je kunt hem daarom ook leren om het oke te vinden wanneer andere honden in de buurt zijn als hij een koekje krijgt.

Ik doe dit echter nooit door correctie, dan wordt de spannning immers alleen maar groter en het gedrag heftiger. Je corrigeert bovendien gedrag wat voor de hond normaal is, waardoor je onbegrip van de hond naar jou toe krijgt en dat schaadt het vertrouwen in jou. En... vertrouwen is de basis van je relatie!

Je kunt 2 dingen doen:

1. De makkelijkste manier: Voorkomen. Zorg er gewoon voor dat je jouw hond geen voertje geeft als er een andere hond in de buurt is. En dat je ook voorkomt dat anderen met een hond jouw hond een voertje willen geven.

2. Hiervoor moet je tijd investeren. Leer jouw hond dat als er een andere hond in de buurt is en ze rustig blijft ze iets EXTRA lekkers krijgt. Hiervoor moet je wel beginnen waarbij de andere hond op zo'n afstand is dat jouw hond rustig KAN blijven. (dat kan ver zijn). Dit bouw je dan GELEIDELIJK aan uit, waarbij je de afstand steeds kleiner maakt. Ik zou adviseren dit wel in een gecontroleerde situatie te doen, waarbij je hulp inschakeld van een andere hondeneigenaren die met hun hond kunnen helpen.

Dit zul je dan in verschillende situaties met verschillende honden moeten doen.

Op die manier maak je het voor je hond eigenlijk leuker als er een andere hond bijkomt.

Succes ermee! Laat nog eens weten hoe het gegaan is!!

Hartelijke groet,
Angelique van Kuijk

Feb 23, 2013
Wie is de baas?
door: Anonymous

Als je hond aggressie vertoont tegen anderen honden omdat jij een koekje geeft is het van belang de hond duidelijk te maken dat jij dat niet pikt. Een goede oefening is zelf het koekje af te pakken als ze moeilijk doet. Zodra ze zich weer netjes gedraagt krijgt ze het direct terug, zodra ze gromt: wegtrekken. De hond moet de aandacht bij de baas hebben en erop leren vertrouwen dat die bepaalt of ze wel of geen koekje krijgt. En verder: nooit snoepjes door anderen laten geven. Dat levert alleen maar gedoe als de ook een hond heeft.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Dominantie bij honden door Kangani.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »