verdwaald, gevonden en zoekende Kiba

door Ingrid
(Rotterdam)


Vorig jaar oktober in Turkije loopt een jonge man naar de prullenbak en wordt verrast door drie witte hoofdjes. Drie kleine jonge pups van drie maanden worden na, wie weet hoe lang eindelijk door de juiste persoon gevonden.


Deze jongen, een goede vriend van mij met een heel groot hart, besluit om 1 daar van mee te nemen. Ik, mijn vriend, onze drie honden en twee katten zouden tot hij een nieuwe baas vindt op hem passen, verzorgen en indien nodig opvoeden... nou wij kwamen er achter dat hij zeker opvoeding nodig had.

Nog zo jong... en toch zo'n grote mond. Spelend met heel veel herrie, bijten in je handen, naar je gezicht, (maar gelukkig geen spullen, alleen mensen en honden... pfoei, denk ik) en grommen naar vreemden. Gelukkig hadden wij zijn rij-gedrag niet mee gemaakt. Bij die goede vriend van ons begon hij alles te rijden wat los en vast zat... van begin tot nu hebben wij dat in ons huis met onze honden niet mee gemaakt. Helaas zag je nog wel ineens zo'n wit hondje op een compleet vreemde hond z'n ding doen... wij dachten "Deze moet zijn ei kwijt... en niet zo'n beetje ook"

Ook al was ie nog wat jong (7 maanden), moesten we het toch proberen. Samen met onze drie honden (twee husky's en een complete mix) gingen we sleeen... nou, iets wat daar het meest in de buurt komt. Een fiets, een stang, een touwtje en... doe de tuigjes aan! Onze drie honden weten wat dit betekend, rennen en trekken!!!!!!!

Nou, deze verdwaalde witte hond die wij Kiba hebben genoemd wist precies wat hij moest doen: rennen en trekken, en rennen en rennen en trekken... zo enthousiast dat hij het blaffen niet kan inhouden en de eerste zoveel meter gewoon even moet bijten in iemands nek!

Waaaaaaaa!!!!! Energie explosie .... jeeeeeeeeej!!!!!! RENNNEEEEENNN!!!! Zo iets ... denk ik ging toen door zijn hoofd heen ... en ik denk nog steeds.

Eindelijk hadden we iets gevonden wat hij helemaal geweldig vond, waar hij moe van werd, rustig en gewoon voldaan. Ook wij wisten eindelijk dat er iets van een Husky, Akita of zo iets dergelijks in moest zitten. In plaats van bijten likken, in plaats van rijen ruiken en in plaats van grommen gewoon negeren.

Kiba.... verdwaald, gevonden en nog steeds zoekende naar een baas die Kiba kan bijhouden en kan geven wat hij nodig heeft.

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar index-jouw-hond.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »