Verpeste Akita her-opvoeden gaat lastig

door Mandy
(Aalten)

Ik heb 4 jaar geleden een 2 jarige Akita uit medelijden van mensen overgenomen.

Toen hij eenmaal hier was, kwamen wij erachter dat de problemen groter waren dan gedacht.

Hij wil élke willekeurige hond aanvallen.
Naar (vreemde) mensen is hij ook niet vriendelijk.

Hij blaft erg gauw om niets, en kan niet alleen gelaten worden, dus ook niet hij buiten en jij binnen, want dan kunnen ze hem 3 straten verderop nog horen.

Maar binnen kun je hem ook niet hebben als je met de huishouding bezig bent. Dan rent hij steeds als een gek achter je aan, en staat de hele tijd in de weg. Of hij wil de stofzuiger aanvallen.

Hij kan ook niet los, als hij 100 meter verderop een hond ziet, dan ben je hem kwijt. Dus een leuke wandeling kun je vergeten. Dan nog te bedenken dat hij veel beweging nodig heeft. Ik loop ongeveer 2uur per dag met hem. Maar met tegenzin!

Hij verhaart 24/7 365 dagen per jaar.

Hij is hiervoor al bij verschillende trainingen geweest. En hij is verbetert in verhouding met hoe hij wás. Daar is het bovenstaand niet veel meer bij.


Ik heb al heel vaak op het punt gestaan voor hem een ander tehuis te zoeken. Maar ik ben bang dat hij verkeerd terecht komt.

Dit is mijn ervaring, en ik heb hem nu 4 jaar.

Groetjes Mandy

Comments voor Verpeste Akita her-opvoeden gaat lastig

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Oct 01, 2010
Met wat hulp kan je weer genieten van jouw Akita
door: Angelique | Kangani

Hallo Mandy,

Als ik jouw verhaal lees, voel ik hoe moeilijk jouw hond het heeft en hoe graag jij voor hem wilt zorgen en hem een fijn leven wilt geven. En ik kan je verzekeren dat dit echt nog mogelijk is. Je zult alleen echt professionele hulp in moeten schakelen. Je schrijft inderdaad niet wat voor trainingen je gedaan hebt, maar het gaat hier niet zozeer om training alswel om jouw Akita weer meer zelfvertrouwen te geven.

Je verhaal is te complex om hier op dit moment op deze manier antwoord op te geven, maar denk erover na om eens een afspraak te maken. Je kunt ook eerst telefonisch contact opnemen om één en ander te bespreken.

Vriendelijke groet,
Angelique van Kuijk | Hondengedragsdeskundige
Kangani Hondenopvoeding

Direct naar mijn mailbox >>

Sep 23, 2010
Hulp van een gedragsdeskundige
door: Barbara

Hoi Mandy,

Oei, wat een moeilijke Akita is dit. Je schrijft dat je verschillende trainingen hebt geprobeerd, maar niet wat voor soort trainingen dat waren.

Hondenscholen zijn vaak niet uitgerust om met dergelijke probleemhondjes om te gaan. Ze zouden daarmee ook 1 cursist meer aandacht moeten geven en dat is niet eerlijk naar de groep; begrijpelijk dus ook wel. Daarnaast vergt het specialistische kennis en geduld om te zien wat er nu 'echt' aan de hand is.

Je zou daarom eens kunnen praten met Angelique van Kangani. Je vindt haar contactgegevens op www.kangani.nl. Ik heb zelf alleen ervaring met de braverik Kensho, maar Angelique heeft heel wat meer honden (en hondenbaasjes) begeleid.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »