Vervolg eerste week met Akita pup M' Kito Go of Ramsraspel Kensha (2/2)

door Oona
(Belgie)

Kito beer

Kito beer

De volgende dag iedereen begint zijn ritme een beetje te vinden. Ik, zowel kito, als Battie. Echter donderdag heb ik gewerkt tot 21 u en bij mijn thuiskomst. Hadden we een gekke kito. Beetje brutaal en klaar wakker. Dus ik vond het wel het gepaste moment om een avondwandeling te gaan maken. Hij liep deze keer super netjes mee aan de lijn. En heeft alle bomen besnuffeld en lekker op het gras kunnen rennen. Daarna was hij lekker moe en zijn we gaan slapen. Ik heb van dit moment geprofiteerd en ben meteen in mijn bed gegaan en heb de wekker op 3 uur gezet . Omdat hij toch moe was van zijn avondwandeling is die in de Bench met open deurtje meteen in slaap gevallen zonder een piep. Onvoorstelbaar zo een brave pup. Hij zit nu s ‘nachts op 2 plasje waar 3.5 uur kan tussen zitten.

Op vrijdag had ik al contact opgenomen met de hondentrainer en die kwam een kijkje nemen aan huis. Het grote voordeel is dat je niet hoeft te wachten tot je pupje 12 weken is. En je meteen van in begin tips krijgt om gedrag bij te sturen van de eerste keer. Anders mag je gedrag dat al een maand vrij spel krijgt weer gaan oplossen. De eerste keer dat de bel gaat en er bezoek binnen komt. Kito reageert er helemaal niet op . En de trainer is niet eng maar ook niet interessant. Hahaa Hij gaf nog als opmerking dat die wel heel rustig is . Kito kijkt de kat uit de boom. En gaat zich niet onnodig opwinden. Heerlijk hondengedrag wat mij betreft. Ondertussen kent die op deze korte dagen al zijn naam +kom hier+ zit. Erg knap toch vind ik. En hij vind het heerlijk als ik met een toneelstemmetje hem aanspreek. Dat word de tip voor Battie om ook wat gekker en interessanter te worden voor kito.

De nachten worden wat mij betreft saai . Kito slaapt nog steeds los beneden . De Bench staat open en daar gaat die ook in liggen . Ik ga om 3 uur kijken en om half 7 . En dit gaat erg goed.

Op zaterdag ochtend hebben we onze eerste puppymeeting van 30 minuten. Het is belangrijk dat er word gewerkt aan socialisatie en dat alle nieuwe indrukken een positieve ervaring worden voor kito.

Net zoals bij de stalkat had kito niet eens door dat er 2 puppy’s rond hem aan het dartelen waren. Wanneer hij ze ziet gaat hij meteen zitten. Een rustgevend signaal dat hij stuurt. Beetje bij beetje begint hij te ontdooien en gaat voorzichtig spelen. Er zit 1 heel klein puppy ras bij waar hij echt zo voorzichtig mee is. Het kleintje is een echt brutaaltje maar het word een mooi samenspel tussen hen met signalen signalen van geven en nemen. Missie geslaagd . In de namiddag krijgt hij telkens de tijd om alles bij te slapen. Ik heb nu ook al de bench tijdens het slapen overdag dicht gehad en dit geeft geen problemen door dit normaal en regelmatig te doen .

Ondertussen doen we elke dag aan een ochtendwandeling en een avondwandeling. En gaat die op die op de veilige plaatsen helemaal los van de lijn. Hij heeft zijn baasje gekozen lijkt het wel. Want hij houd me erg goed in de gaten tijdens het spel met Battie. En wanneer ik roep komt die meteen naar mij. Zonder aarzelen.

Gisteren was onze eerste zondag uitstap dag. Wat was die leuk. We zijn naar een vijver geweest in het bos. Hier kon hij op ontdekking. Zo leuk. Om een vrolijke pup alles te zien ontdekken. Toch blijft die nog steeds heel beheerst en vind die het te overweldigend dat gaat kito erbij zitten.

Hierna zijn we doorgegaan naar de paarden . Waar hij mocht rusten samen met Battie. Ondertussen ging ik mijn paard verzorgen en vlogen de haren in het rond. Volgens mij moet kito toen gedacht hebben “al die haren hemels.” Ik ben mijn paardje gaan loswerken in de longeerbak en telkens beloon ik met het woord goedzo aan mijn paard. Maar dit doe ik nu ook bij kito dus die pikte het ook op en vond het wel erg leuk worden . Ikzelf heb een heel lief rustig vriendelijk paard. Dus ik vond het wel goed om deze 2 kennis te laten maken. Kito toont geen stress signalen gedurende de afgelopen dagen dus we gaan stapje voor stapje verder in onze ontdekkingsreis. Het duurde niet lang of kito ging al in de speelhouding voor eamonn zitten en eamonn kwam hem al aanraken. Hier en daar wat speelse blafjes ertussen. Zo een leuk spel om te zien. Ik heb nu voortaan gewoon 2 kanjers .

Vandaag doen we het rustig aan. Gisteren was een vrij inspannende dag en die moet vandaag verwerkt worden. Hij ligt hier nu ook heerlijk op het tapijt te slapen. Ondertussen met onze kat gaat het boven verwachting goed. Ze kruisen mekaar soms als de kat naar de tuin wil. Ze houd zich dan heel stoer en gromt een beetje zodat kito geen aanstalten maakt om in haar ruimte te komen. Echter doet hij dat niet aangezien ze niet wegrent en ze dus geen interessant speelgoed blijkt te zijn.

Ik ben daar alleen maar blij mee.

Ik had voor ik aan het akita avontuur begon me erg goed ingelezen in het boek van kalmerende signalen. Wat me al erg goed van pas is gekomen. Als ik kito moet omschrijven dan vind ik hem een hele rustige puppy die heel beheerst is en respect vertoont voor nieuwe dingen. Toch is die zelfzekerd genoeg om alleen op pad te gaan.

Wil je mee weten genieten met de avonturen van Kito dan kun je ons volgen op https://www.facebook.com/MKitoGoOfRamsraspelKensha.

Groetjes van Oona en Kito

Klik hier om een comment achter te laten

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »