Voeding

door Sabine Schiks
(druten)

Hoeveel tijd mag je een hond geven om te eten voor je zijn bak weg mag halen?

Antwoord van Barbara (mijn mening):

Bij mij mag hij er net zo lang over doen als hij wilt. Sterker nog... ik laat het gewoon staan (bij brokjes dan, want vlees gaat helemaal op). Dat maakt ook dat hij rustig eet. Goed kauwt op elk hapje en totaal geen baknijd heeft. Haal je het eten na een bepaalde tijd weg (een gebruik dat zeker afstamt uit de dominantietheorie ofzo) dan promoot je volgens mij alleen maar dat hij snel gaat eten en dus schrokgedrag ontwikkeld. Kan nooit goed zijn. Goed kauwen is beter.

Comments voor Voeding

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

eten niet weghalen
door: lydia

Ik sluit me aan bij Barbara! Ik geef mijn 2 hondjes 's ochtends wat brokjes in een snuffelmat verstopt. Dat eten ze dan gezamenlijk op. De snuffelmat vinden ze hartstikke leuk en ze vinden het geen probleem om hier samen in te browsen.

's Avonds geef ik ze vlees, elk in een eigen bakje in de keuken, en Velvet eet zijn eigen bakje in 1 klap leeg terwijl Joris er vaak uren over doet. Telkens een klein hapje, dan weer weglopen en binnen gaan liggen, dan weer een hapje halen.....

Velvet doet geen enkele poging om het onbeheerde bakje van Joris leeg te eten, zijn eigen portie vindt hij genoeg. Geen baknijd ook (geen van twee├źn).

Eten is op deze manier volkomen ontspannen voor iedereen.

Als ik naar bed ga, dan haal ik de bakjes weg en gooi ik wat eventueel nog over is, in de vuilnisbak.

Ook nog een restant van de dominantietheorie: dat je hond pas mag eten als jijzelf gegeten hebt. Flauwekul volgens mij.

Ik geef eerst mijn hondjes en katjes te eten, dan pas ga ik mijn eigen maaltijd klaarmaken. Is ook voor mij wel zo relaxed. Geen smekende ogen bij mijn bord (wij hebben ook honger vrouwtje, geef ons nou wat...).

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »