Vraag voor hondentrainer Angelique

door Ina
(Emst)

Heel erg fijn dat er mensen, zoals jij, zijn die de relatie hond-eigenaar nu eens op een diervriendelijke manier benadert.


Ik wil graag weten waar je je kennis opgedaan hebt en welke opleidingen je hebt gevolgd.Comments voor Vraag voor hondentrainer Angelique

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

opleidingen
door: Angelique van Kuijk

Beste Ina,

Ik ben begonnen met de instructeurscursussen bij Gaus. Daarna bij cursuscentrum Barneveld de opleiding tot gedragstherapeut gedaan. Inmiddels heb ik een andere visie over het gedrag en communicatie van de hond dan wat ik in deze opleidingen geleerd heb. De meest recente kennis heb ik opgedaan door seminars te volgen bij Turid Rugaas, Sheila Harper en Angela Stockdale. Daarnaast heb ik opleidingen gedaan op het gebied van menselijke psychologie en heel veel gelezen en geobserveerd.

Door vanuit verschillende invalshoeken te leren over honden (en mensen) psychologie heb ik de visie ontwikkelt die ik nu heb.

Ik wens je veel succes en heb je nog eens vragen, voel je vrij om ze te stellen.
groetjes, Angelique van Kuijk

Opleidingen tot hondentrainer
door: Barbara

Angelique heeft op haar eigen website Kangani een pagina geschreven over haar achtergrond.

UPDATE: Angelique heeft haar Hondenschool Kangani rebrand naar De Ideale Hondenbaas en vervolgens naar Mens en Hond in Balans.

Hieronder de inleiding van de oude website:

"Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden, de eerste hond in ons gezin was een Ierse setter. Inmiddels heb ik in mijn leven een aantal honden gehad. Na een aantal omzwervingen in het bedrijfsleven ben ik in 1999 een hondenuitlaatdienst gestart, omdat ik graag met honden èn in de natuur was.

Naar aanleiding hiervan ben ik in 2002 gestart met een reeks (traditionele) opleidingen op het gebied van hondentraining en gedragstherapie. Nadat ik mijn laatste "officiele" diploma heb gehaald ben ik mij verder blijven verdiepen in de hond en zijn gedrag.

Ik vind het belangrijk om altijd open te blijven staan voor nieuwe informatie. In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met mensen die vanuit een heel andere visie met honden omgingen. Deze visie is zeer vernieuwend. Ik paste dit toe op mijn eigen hond en mocht ervaren dat ik een veel fijnere band kreeg met mijn hond. Ook het zogezegde "specifieke malamute gedrag van agressie naar andere honden" verdween als sneeuw voor de zon. Het is geen quick fix methode, maar een natuurlijke omgang, waardoor de hond weer in zijn ware conflictvermijdende gedrag komt.

Ik ben mij verder gaan verdiepen in deze visie door het volgen van workshops en seminars gebaseerd op kalmerende signalen. Hierdoor heb ik inmiddels een zeer brede kennis over honden, hun ontwikkeling en hun gedrag. Naast het overbrengen van deze kennis aan hondeneigenaren verdiep ik mij nog altijd in het kennis vergaren over het gedrag van mens en dier.

Heel veel observeren van honden heeft mij overtuigd dat honden van nature conflictvermijdend zijn. En dat stress, overbelasting en onzekerheid door onjuiste begeleiding bij omgang met andere honden leiden tot ongewenst / niet sociaalvaardig gedrag.

Ik geef vanaf 2004 beroepsmatig hondentraining en begeleid mensen bij de (her)opvoeding van -en omgang met hun hond."


Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Vragen & Antwoorden.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »