Vragen over de Japanse Akita

door Akita fan
(Nederland)

Hallo Allemaal. Ik ben mij al een tijd aan het inlezen over de Japanse Akita. Ik heb meerdere honden en honden cursussen gehad. Ben dus geen beginner met honden. Toch begrijp ik dat Akita's niet de makkelijkste honden zijn.


Het lijkt mij erg leuk in de toekomst een Japanse Akita te nemen. Ik ga er dan zeker ook mee op cursus.

Nu wat vragen: Is een Akita een actieve fanatieke hond? Zoals bijvoorbeeld een Jack Russel? Ik bedoel qua beweging en activiteit, niet qua karakter. Zijn ze zo waaks dat ze iemand zullen bijten als er een vreemde op het erf komt? Ik hoor graag antwoorden op deze vragen.

Comments voor Vragen over de Japanse Akita

Gemiddelde waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Aug 30, 2017
Waardering
starstarstarstarstar

door: Barbara

Een Akita is over het algemeen een rustige hond in huis. Geen drukke stuiterbal in elk geval. Maar dat wil niet zeggen dat hij zijn beweging niet nodig heeft. Een blokje om is niet genoeg.

Een Akita is ook waaks en zal vreemden een duidelijke waarschuwing geven. Het hangt wel van de situatie af. Komen overdag mensen op het erf om pakjes af te geven dan zal de hond dit aanleren als een normale situatie. Maar 's nachts kan eenzelfde postcode wel worden gestopt (want dat hoort niet). Een Akita is een slimme hond die situaties goed inschat. Althans is mijn ervaring.

En een goed gesocialiseerde hond zal die waarschuwing met extra kracht laten horen als de vreemde niet terug gaat naar waar die vandaan kwam. Tenzij er een "baasje" in de buurt is die zegt dat het goed volk is. Een goed opgevoede hond die waaks is zal niet bijten zonder waarschuwing, dus het is aan de inbreker om gehoor te geven aan de waarschuwing. Om die reden moet je ook 'Ik waak' bordjes bij je huis hebben zodat een aanvallen inbreker niet kan zeggen dat hij niet is gewaarschuwd.

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Kensho's Gastenboek.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »