Wat eten jullie Akita's?


(Yvonne)

hoi,ik heb een Akita van 6jaar en moet me altijd

bedenken wat ze moet eten,ze eet ontzettend slecht,
ZIJN ER TIPS HIEROVER????
sinds 2 weken is ze alleen,omdat we haar Akita vriend hebben laten inslapen wegens ziekte,het lijkt erop dat ze hem niet mist,ze is echt aan het veranderen,heeft hier iemand ervaring mee???

groetjes yvonne

Comments voor Wat eten jullie Akita's?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Dec 09, 2014
Yvonne's foto
door: Barbara

Yvonne heeft deze foto bij haar verhaal geplaatst, maar een andere bezoeker gaf aan dat het haar hond was. Ik heb daarom de foto verwijderd. Yvonne, als je dit leest meld je even want dan kan ik hem terugplaatsen.

PS Wanneer je een foto upload moet je op een gegeven moment verklaren dat je de eigenaar bent van de foto en gerechtigd bent hem te delen.

Apr 05, 2013
Onze akita's eten rauw vlees
door: Robyn - vrouwtje van Akio en Taichi

vervelend voor je dat je hond zo slecht eet :-( Ik hoop dat je iets aan ons advies hebt. Zelf zweer ik bij zo natuurlijk mogelijk eten voor onze dieren (ook de kat eet bij ons rauw vlees.

Voordat we overgingen op rauw vlees hadden ze erg veel last van kleine ongemakken: jeuk en vlooien, af en toe diaree, etc... sinds ze over zijn op rauw vlees zijn ze supergezond en hebben ze nergens last meer van..... geen garanties, maar ik vind het zelf verbluffend. De dieren vinden het super lekker en eten veel beter dan voorheen. Het is ook goedkoper dan het meeste andere voer.

Het enige nadeel is dat het er een en ander aan organisatie en ruimte voor nodig is: wij gaan eens in de twee weken naar een grote (islamitische) slager in rotterdam, waar we voor een week of twee aan vlees inslaan van kippennekken tot schapenkoppen - verderop meer over hun dieet. Wanneer we thuis komen, verdelen we alles in pakketjes voor twee honden/per dag en gaat het in 'dag pakketjes' de vriezer in. Wanneer we ze dan eten geven, halen we gelijk eten voor de volgende dag uit de vriezer. Zelf geef ik ze het liefste buiten (in de tuin) te eten, want ik ben zelf niet zo een fan van vlees...

Over het dieet: we proberen de natuur zoveel mogelijk na te bootsen. In de natuur zouden ze regelmatig een dier (schaap, kip of iets dergelijks) vangen en de ene dag veel en de andere dag weinig of niet eten. In de praktijk hebben we dat vertaald naar:
- circa 10% van het lichaamsgewicht vd hond aan rauw vlees per week, waarvan een of twee dagen (per week) vasten.
- een dier zo compleet mogelijk aan de honden voeren: dus af en toe een schapenkop en een keer per week orgaanvlees.
- af en toe groente en/of fruit bij het orgaanvlees.
- af en toe een eitje en wat olie bij het eten.

Denk er aan dat als je over gaat op rauw vlees, de honden hier fysiek aan moeten wennen. Dat wil zeggen dat de ph waarde van hun spijsvertering langzaam aan veranderd. Begin dus met rauw vlees wat gemalen is (kant en klaar te koop in worsten) en dan rauw vlees zonder harde botten. Als de ontlasting droog en lichtkleurig wordt, dan is de hond er fysiek aan toe om volledig rauw te eten en kun je bv. hele kippen geven en schapenkoppen - vooral dat laatste vinden onze honden erg lekker.

Veel succes!!!

Aug 27, 2012
Carnibest
door: Lydia

Sluit me aan bij Barbara wat betreft het eten. Mijn hondje (kleine powderpuff) is vanaf dat ik hem kreeg een zeer slechte eter. Helemaal wanhopig werd ik ervan. Sinds ik hem carnibest geef, eet hij stukken beter en als hij een keertje niet wil eten? Jammer dan, dan maar niet. Zo gauw gaat een hond niet dood van de honger, als hij echt honger heeft, eet hij heus wel... Succes ermee!

Aug 26, 2012
Carnibest
door: Barbara

Hoi Yvonne,

Ik geef Kensho Carnibest, rauw vlees dus dat je bij de dierenwinkel kunt kopen (niet bij elke dierenwinkel overigens). Het wordt geleverd in verpakkingen van 0,5 en 1 kg. Hierop doet hij het heel veel beter dan op hondenbrokken. Dan had ie altijd wat zachte ontlasting. Carnibest vind ie lekker, zijn vacht ziet er veel beter uit en aan zijn ontlasting kun je ook zien dat het hem beter bevalt.

Nadat Tommie, zijn vriendinnetje, was overleden was ie erg van slag. Dat heeft echt wel een paar weken geduurd. Verandering van omgeving heeft hem goed gedaan. Hij is een paar daagjes bij mijn moeder gaan logeren zodat hij in een andere omgeving was. Toen hij weer thuis kwam leek hij het 'vergeten' te zijn... maar toch niet alles. Want zijn herinneringen zijn gekoppeld aan de dierenarts die haar liet inslapen (tja, ik kreeg het goed bedoelde maar stomme advies dat ik hem bij het inslapen moest betrekken) roept bij hem angst op. In elk geval was hij thuis weer ok, hij gedroeg zich weer relaxed en hij at weer goed.

We blijven het houden op Carnibest. Tot nu toe echt de nummer 1. Soms krijgt hij Rodi worst in stukjes als snack of hulp bij het trainen.

Groetjes,
Barbara

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-temperament.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »